Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Νέα ένταση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΜΒ
Νέα ένταση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΜΒ

Νέα ένταση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της  ΔΕΥΑΜΒ

Κτά πλειοψηφί εγκρίθηκαν στην σημερινή τακτική συνεδρίαση της , τα θέματα αφού δεν τα ψήφισαν ούτε το μέλος, δημοτικός σύμβουλος  των Δρόμων Συνεργασίας Κ. αρς, ούτε και η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας  Νάνσυ  Καπούλα που μετέχει στο Δ.Σ., με το αιτιολογικό ότι έλαβαν την τελευταία στιγμή τις εισηγήσεις και δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν.

Πάντως στη μεσημεριανή συνεδρίαση δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά τα φραστικά επεισόδια μεταξύ του Δημάρχου Βόλου και Προέδρου της Αχ. Μπέου και του κ.  αρ.

Αρχικά η κα Καπούλα είπε πως οι εισηγήσεις στάλθηκαν στις 7.30 το πρωί και πρότεινε  να αναβληθεί το Δ.Σ..

Ο κ. Γαργάλας ζήτησε από τον Πρόεδρο   να κάνει έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση για να  ορίσει αν αυτό που γίνεται είναι σύννομο ή όχι  ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και τόνισε πως «αν δεν το πράξετε το κάνετε από δόλο και φόβο».

Απαντώντας ο κ. Μπέος ανέφερε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης πως θα λειτουργήσει η ΔΕΥΑΜΒ και  πρόσθεσε «θα μας κρίνουν οι  πολίτες. όποτε κρίνουμε εμείς θα λάβουμε απόφαση. Η μειοψηφία θα υπερκεράσει την πλειοψηφία; Δεν συνομιλούμε με συνομιλητές κουκουλοφόρων.  Να πάρετε και ντουντούκα. Θα καταλύσετε τη Δημοκρατία.

Ο κ. Γαργάλας ανταπάντησε: «εμείς τι είμαστε εδώ. Ποιός καταλύει τη Δημοκρατία…».

Η έντονη αντιπαράθεση συνεχίστηκε  για τον ορισμό των διευθυντών Υπηρεσιών και των Προϊσταμένων Τμημάτων, βάσει των άρθρων 2 & 3 του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Ο Γεν. Διευθυντής Σταύρος Τζίνης είπε  πως  εξετάστηκαν τα βιογραφικά των υπαλλήλων και ότι από κάποιους  υπήρξαν και αρνήσεις  για τις θέσεις και πρόσθεσε πως έγιναν  συζητήσεις και με υπαλλήλους  κρίθηκαν καταλληλότεροι με βάση τον Εσωτερικό κανονισμό να αναλάβουν, οπότε  και αξιολογήθηκαν. Έτσι, νέα Διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας είναι η Ευαγγελία Κοφινά, Διευθυντής Υπηρεσίας Προγραμματισμού και Ανάπτυξης  ο Στεφ. Κανταρτζής , Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος η Ζωή Ευσταθίου και Προϊστάμενος  Τμήματος Σχεδιασμού, ΑΠΕ και Πληροφορικής ο Θωμάς Μαρίνος.

Ο κ. Γαργάλας χαρακτήρισε τα παραπάνω   έωλα και χωρίς τεκμηρίωση , τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αξιολογικά κριτήρια και εισηγήσεις  και καταψήφισε  το θέμα , όπως και  όλα τα υπόλοιπα.

Επίσης, ελήφθη απόφαση για την πρόσληψη 36 ατόμων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Εξάλλου, για τον καθορισμό ειδικού ωραρίου του προσωπικού, λειτουργίας των Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, την καθιέρωση εξαιρέσεων από την 5νθήμερη εργασία και την υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης, τόνισε πως χωρίς χρήματα δεν υπάρχει εργασία και πρόσθεσε πως η  απόφαση έως 120 ωρών υπερωριών δεν καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας και ότι αν δεν λυθεί το θέμα μισθοδοσίας  για τις υπερωρίες ο Σύλλογος θα προσφύγει αρμοδίως  και η απόφαση θα εκπέσει.

Ο κ. Τζίνης από την πλευρά του είπε ότι εφαρμόσαμε το Νόμο για προσλήψεις ωράριο και υπερωρίες, ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο νομικός σύμβουλος Αντ. Ξηρός λέγοντας ότι  το ΔΣ παίρνει απόφαση με βάση το Νόμο, διαφορετικά θα παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ σημείωσε πως η Επιχείρηση  θα λειτουργήσει, με σωστή διαχείριση και πρόσθεσε  ότι όποιος δουλεύει θα αμείβεται, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Γαργάλα είπε: «Δεν έχουμε δόλο  και να είστε σίγουροι ότι η Επιχείρηση θα είναι βιώσιμη προς όφελος των πολιτών. Δεν έχουμε συνάψει κανένα δάνειο ούτε πρόκειται να πάρουμε.»

Ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ  Αχ. Μπέου και Κ. Γαργάλα , με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και φράσεις εκατέρωθεν.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με κατά τη διάρκεια συζήτησης επιστροφής χρημάτων από εργαζόμενους που έλαβαν κατά το παρελθόν    επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ο κ. Κουτσιφέλης πρότεινε το ΔΣ να αναζητήσει τα  χρήματα που δόθηκαν σε εργαζόμενους από προηγούμενες διοικήσεις  και τόνισε ότι  την τσέπη του εργαζομένου δε μπορεί κανείς να την ακουμπήσει.  Μάλιστα χαρακτήρισε μνημείο χυδαιότητας την εισήγηση και συμπλήρωσε: «είναι  ντροπή, δεν ανέχομαι προσβολές σε στελέχη της υπηρεσίας , έχουμε δώσει το μας για την επιχείρηση. Από δω και στο εξής θα αλλάξουν τα πράγματα»,ενώ αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο κ. Μπέος τόνισε ότι τα  χρήματα που δόθηκαν παρανόμως θα ζητηθούν να επιστραφούν. Πρόκειται για το ποσό των  200.000  ευρώ που αντιστοιχεί  κατά άτομο 2.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι που-σύμφωνα με την απόφαση- πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα  αριθμούν  61 άτομα,  ενώ μόλις  31 άτομα το λαμβάνουν νόμιμα το συγκεκριμένο  επίδομα.

Τέλος εγκρίθηκε η μηνιαία αποζημίωση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, ύψους  1.282 ευρώ μεικτά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση