Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα δίωξη της ΔΕΥΑΜΒ κατά του προέδρου εργαζομένων
Νέα δίωξη της ΔΕΥΑΜΒ κατά του προέδρου εργαζομένων

Νέα δίωξη της ΔΕΥΑΜΒ κατά του προέδρου εργαζομένων

Προκταρκτική εξέταση κατά του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρη Κουτσιφέλη, για να διαπιστωθεί αν διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα αποφάσισε, σήμερα με τις ψήφους της πλειοψηφίας το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ή σαφείς ενδείξεις για τη διάπραξη εκ μέρους του υπαλλήλου της Επιχείρησης σοβαρού πειθαρχικού παρατος που είναι η άσκηση κριτικής κατά του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση, εν γνώσει του υπαλλήλου – εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ τονίζει ότι για τη συλλογή και καταγραφή όλων των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για τη διαπίστωση της τέλεσης του πειθαρχικού παρατος, των συνθηκών τέλεσής του, να ληφθεί σχετική απόφαση και να ανατεθεί σε ένα μέλος του Δ.Σ. η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Το μέλος του Δ.Σ. στο οποίο θα ανατεθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, οφείλει όπως εντός το αργότερο 15 ημερών από την κοινοποίηση της ανάθεσης να υποβάλει στο Δ.Σ. το πόρισμα της εξέτασης πλήρως και σαφώς αιτιολογημένο.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλης Γαλάτης είπε ότι ο κ. Κουτσιφέλης έκανε στο magnesianews δηλώσεις, μίλησε με νούμερα και είπε χαρακτηριστικά ότι η ΔΕΥΑΜΒ παραιτείται της αγωγής της και ζητά μόνο 2,8 εκ. €. «Αυτό είναι τεράστιο λάθος, γιατί η είδηση αναπαράχθηκε και από άλλα μέσα, με αποτέλεσμα ο να λέει ότι ΔΕΥΑΜΒ δεν προασπίζει τα συμφέροντα των δημοτών και δεν κάνει σωστά τη δουλειά της», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, με την απόφαση αυτή, η Διοίκηση προσπαθεί να προστατέψει το κύρος της Επιχείρησης, από λανθασμένες δηλώσεις του κ. Κουτσιφέλη. «Λέω ότι έκανε λάθος και δεν του αποδίδω δόλο. Επειδή όμως πρέπει να προστατέψω τα συμφέροντα της εταιρίας, θέλω να εξετάσω την πιθανότητα του δόλου, όπως θα έκανε ο καθένας», τόνισε.

Την υπόθεση θα εξετάσει το Πενταμελές και την προκαταρκτική θα αναλάβει το μέλος του Δ.Σ. Μιχ. Καπουρνιώτης, που σήμερα έλαβε μέρος στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, όπου αντικατέστησε την αντιδήμαρχο Βιολέττα Καντόλα.

Με τον κ. Γαλάτη δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό, απλά η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να προστατέψει την Επιχείρηση. Γι' αυτό μας εξέλεξε ο , αν αφήσουμε έτσι την κατάσταση η θα ζητάει 9 εκ. €.

Ο Δημ. Κουτσιφέλης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων εκτίμησε ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν ίδια με την προηγούμενη, διότι τον στέλνουν σε ένα πειθαρχικό ακόμη, επειδή έκανε δηλώσεις στις εφημερίδες.
«Εγώ δεν πρόκειται να φιμωθώ, ούτε θα υποκύψω στις πειθαρχικές . Σε ό,τι λέω είμαι απολύτως ακριβής, δε λέω πράγματα που δεν ισχύουν και θυμίζω ότι ο προηγούμενος δημοτικός σύμβουλος που αμφισβήτησε την ακρίβεια των λεγομένων μου (Ι. Στάμος) καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση».

Ο κ. Κουτσιφέλης είπε ότι θα προσφύγει στις αρμόδιες υπηρεσίες και στη Δικαιοσύνη, διότι το βασικό που παραβιάζει μόνιμα η Διοίκηση εδώ και καιρό σε ό,τι τον αφορά, είναι ο συνδικαλιστικός νόμος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτσιφέλης, σήμερα είναι χωρίς αντικείμενο, μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για απόλυσή του, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε ότι ο κ. Κουτσιφέλης παραμένει στη διάθεση της Υπηρεσίας και τη Δευτέρα η Διοίκηση θα αποφασίσει τι πόστο θα αναλάβει.

Αντικατάσταση διευθυντή και προϊσταμένων

Εν τω μεταξύ το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ αποφασισε την αλλαγή ενός διευθυντή, του Μιλτιάδη Φαναριώτη, τριών προϊσταμένων – ο αντικαταστάτης του Δ. Κουτσιφέλη αλλάζει – και ενός υπεύθυνου γραφείου. Η Διοίκηση τονίζει ότι οι αλλαγές έγιναν για το καλό της Επιχείρησης, ενώ οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι νεοεισερχόμενοι σε ευθύνης δεν πληρούν τα προσόντα, ενώ προσθέτουν ότι γίνεται επίθεση στη συνδικαλιστική ηγεσία του Συλλόγου Εργαζομένων, όπου πρόεδρος, αντιπρόεδρος και είναι στη διάθεση της υπηρεσίας.

Με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ προϊστάμενος της Διεύθυνσης λειτουργίας και συντήρησης υποδομών, σε αντικατάσταση του Μιλτιάδη Φαναριώτη, τοποθετείται ο Αριστείδης Γκέκας, που ήταν προϊστάμενος ύδρευσης . Ο κ. Φαναριώτης τοποθετείται προϊστάμενος του Τμήματος Ύδρευσης.

Υπεύθυνος του Γραφείου Συντήρησης εξοπλισμού και αντλιοστασίων ακαθάρτων, τοποθετείται ο Πασχάλης Στάνιος, μέχρι σήμερα προϊστάμενος του Τμήματος Άρδευσης. Ο Σταύρος Προμυριώτης, που με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. αντικατέστησε τον υπεύθυνο του γραφείου Δημ. Κουτσιφέλη, επανέρχεται στα αρχικά του καθήκοντα στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Τη θέση του κ. Στάνιου, στο Τμήμα Άρδευσης, καταλαμβάνει η Λαμπρινή Στεργίου, ως προϊσταμένη.

Τέλος, η πρώην διευθύντρια των ΕΕΛ Ευτυχία Διομή, τοποθετείται προϊσταμένη του γραφείου λειτουργίας ΕΕΛ και χημικού εργαστηρίου του Τμήματος Αποχέτευσης, θέση που κατείχε ο Βάιος Ζεμπέογλου, ο οποίος, σύμφωνα με την εισήγηση, τίθεται στη διάθεση της Υπηρεσίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση