Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα χιονόπτωση στην κορυφή του Πηλίου
Νέα χιονόπτωση στην κορυφή του Πηλίου

Νέα χιονόπτωση στην κορυφή του Πηλίου

Nέο χιόνι πέφτει πό το απόγευμα   στην κορυφή του Πηλίου , ενώ  τα πρώτα χιόνια έπεσαν και  στα Κανάλια.

Όσον αφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι καθ' όλα έτοιμο και μόλις πέσει η απαιτούμενη ποσότητα χιονιού τότε θα ανοίξει τις  πύλες του για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

H αραιή χιονόπτωση, που κατά διαστήματα πυκνώνει, σημειώνεται από το απόγευμα στην κορυφή του Πηλίου και σε ακτίνα 2-3 χιλιομέτρων εκατέρωθεν, χωρίς να έχουν σημειωθεί προτα, αν και στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται επιδείνωση των φαινομένων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη ς Δωροθέα , από τη χιονόπτωση έπιασε «πασπάλι» σε ορισμένες περιοχές, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται και στην περιοχή των Καναλίων, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προτα, ενώ, στον αντίποδα, στην Όθρυ δεν χιονίζει.

Για να αποφευχθούν τα προβλήματα στη διάρκεια της νύχτας που μισθώνει η Περιφερειακή Ενότητα έριξαν αλάτι στους δρόμους, γιατί οι θερμοες είναι χαμηλές και υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης παγετού.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται όλη τη νύχτα 15 , για να κρατήσουν το οδικό Πηλίου ανοιχτό, όπως και δύο εκχιονιστικά μηχανήματα στην περιοχή του Κεραμιδίου.

Νωρίς το βράδυ η θερμοα στα Χάνια Πηλίου ήταν στους -4 °C, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ενταθεί η χιονόπτωση και να πέσει ακόμη χαμηλότερα η θερμοκρασία.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση