Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα απόφαση για το έργο στις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου
Νέα απόφαση για το έργο στις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου

Νέα απόφαση για το έργο στις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου

Νέα απόφαση για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και , ως ήπιας κυκλοφορίας, έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου,  παρουσία  των προέδρων των Τοπικών Ενοτήτων Ν. Ιωνίας και Βόλου, καθώς η πρώτη απόφαση απορρίφθηκε από την , λόγω του ότι δεν ψήφισαν οι δύο πρόεδροι.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. , είπε ότι θα έρθει ξανά το θέμα της εκτός Ημερήσιας Διάταξης ως κατεπείγον, με την επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου να διαμαρτύρεται ότι δεν υπήρχε ενημέρωση και να δηλώνει ότι η παράταξη αποχωρεί, όπως έγινε,  ενώ δεν παραβρέθηκαν οι σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας».

Ο Γ. εξήγησε ότι παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι πρόεδροι των Τοπικών Ενοτήτων Ν. Ιωνίας και Βόλου, και συζητείται ξανά, ώστε η Δημοτική Αρχή να είναι καλυμμένη, καθώς οι εργασίες στην οδό Καραμπατζάκη είναι σε εξέλιξη.

Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατηγόρησε τον συντονιστή της ς Διοίκησης Νίκο Ντίτορα λέγοντας ότι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και τον προειδοποίησε να είναι προσεκτικός και να μην αδικεί για ψύλλου πήδημα τη Δημοτική Αρχή.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός ζήτησε να πληροφορηθεί αν θα γίνει κυκλοφοριακή μελέτη και ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης απάντησε ότι στην απόφαση που ελήφθη τη Δευτέρα υπάρχουν τρία σχέδια που δείχνουν ότι το μήκος των δύο δρόμων 3.200 μ. προβλέπονται και στη Ζάχου και στην Καραμπατζάκη ποδηλατόδρομοι, το πλάτος θα είναι 3,5 μ. και στις δύο πλευρές, ενώ στα πεζοδρόμια θα υπάρχει πλάκα τυφλών και πρόσθεσε αι οι δύο δρόμοι τόνισε ότι θα είναι ήπιας κυκλοφορίας.

Τη συνέχεια μίλησαν οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Ν. Ιωνίας Ελένη Χατζηγεωργίου και Ιωάννα Ζωμένου.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός είπε ότι η αναμόρφωση της Ζάχου είναι ανεπιφύλακτα θετική, ενώ  για το κομμάτι της Καραμπατζάκη που είναι πνεύμονας πρασίνου, υπάρχει ρίσκο να γίνει μίνι περιφερειακός και να ακυρωθεί το υπόλοιπο του περιφερειακού.

Ο ίδιος  τόνισε ότι  τίθεται ζήτημα ασφάλειας των κατοίκων που θα επωμιστούν το κυκλοφοριακό και τη , προτείνοντας ως αντίμετρο τη μείωση της ταχύτητας από τα 30 χλμ. στα 20 ή τα 15 και ζήτησε  να παραμείνει το υπάρχον πλακόστρωτο. Τέλος, είπε ότι με βάση τη μελέτη της Δημοτικής Αρχής δεν θα υπάρχει ασφάλεια για τους ποδηλάτες και ψήφισε αρνητικά.

Ο σύμβουλος  Αρ. Δουλόπουλος διαχώρισε τη θέση του από τον  κ. Μιτζικό, που τόνισε ότι είχε επαφές με κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο και τάχτηκε υπέρ του υ, αφού απαντηθούν τα ερωτηματικά για λόγους ασφαλείας και το ενδεχόμενο ο Δήμος να επιστρέψει χρήματα στο LIFE.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας χαρακτήρισε ντροπή τη στάση ορισμένων που παίζουν παιχνίδια και πλήττουν τη δημοκρατία.

 

Το θέμα καταψήφισαν ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» και η ΛΑΣ, ενώ λευκό ψήφισε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γ. Λαΐνας και απείχε της ψηφοφορίας ο Ν. Κανελλής.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου είπε ότι οι μάσκες έπεσαν και ότι δόθηκε η ευκαιρία σε όσους δεν βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το θέμα τη Δευτέρα, να ρωτήσουν και να μάθουν για το έργο που θα γίνει «αλλά προτίμησαν να αποχωρήσουν για άλλη μια φορά».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πασιαντά, ο Θ. Θεοδώρου είπε ότι ψήφισε την απόφαση της ΕΠΖ για μεταφύτευση των δένδρων, αλλά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποχώρησε και πήγε στην Καραμπατζάκη για να διαμαρτυρηθεί για τα δένδρα. «Είναι θεμιτό όποιος έχει ενημερωθεί να διαμαρτυρηθεί, αλλά όχι τέτοιες υποκρισίες», τόνισε κατηγορώντας τον Μ. Πατσιαντά για όσα είχε πεί την περασμένη Δευτέρα σχετικά με τη συνεδρίαση, που έλαβε την απάντηση σήμερα από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης, που απέρριψε την προσφυγή του. α απορρίψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, ο Θάνος Θεοδώρου, είπε ότι η ιστορία θα δείξει ποιος έχει δίκιο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς, απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Ντίτορα να είναι προσεκτικός και τυπικός και προσεκτικός και να μην αδικεί για ψύλλου πήδημα τη Δημοτική Αρχή. «Μπορούσε αν ρωτήσει αν είχαν ασχοληθεί οι Τοπικές Ενότητες και αποδείχτηκε από τη σημερινή συνεδρίαση ότι ήταν ενήμερες, γνώριζαν και αποφάσισαν», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος δημοτικών ενοτήτων Δημ. Λιβογιάννης συμπλήρωσε ότι αυτός που ελέγχει το νομιμότητα πρέπει να είναι και ο ίδιος νόμιμος.

Τέλος ο Γ. Μουλάς κάλεσε τον Ν. Ντίτορα ν' αφήσει τις εξυπνάδες «διότι εδώ δεν είναι Νομαρχία που ήταν με τον Παπατόλια, αλλά Δήμος», είπε ότι πρέπει να τηρεί τη διαδικασία, διότι υπάρχει και νομική διαδικασία και εκτίμησε ότι με την απόφασή του αυτή εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

Κατά πλειοψηφία απολογισμός και ισολογισμός

Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία ενέκρινε σήμερα  το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τον απολογισμό και τον ισολογισμό του έτους 2016, με αιχμές των μειοψηφιών για μεγάλα ζητήματα όπως το έλλειμμα στο ταμείο και τις απευθείας αναθέσεις.

Στο θέμα του απολογισμού ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός ρώτησε αν από το έλλειμμα 268.000 ευρώ στο ταμείο επιστράφηκε κάποιο ποσό και ποιές οι ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας για ανάκτηση του ποσού.

 

Ο ίδιος είπε ότι το ταμειακό έλλειμμα είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα που υπάρχουν και πρέπει να το συζητάμε συνέχεια και ρώτησε αν θα γίνει καταλογισμός, γιατί ξέρουμε ποιος πήρε τα χρήματα και να μην περιμένουμε τις τελεσιδικίες.

Για τις απευθείας αναθέσεις τόνισε ότι είναι πλήγμα για τη χρηστή διοίκηση και ειδικά όταν γίνονται σε επιχειρήσεις εκτός Μαγνησίας, ενώ ζήτησε ξανά ολοκληρωμένο πίνακα με τις απευθείας αναθέσεις.

Τέλος, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι ξοδεύει χρήματα για λαμπάκια, ενώ υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στις δημοτικές ενότητες και χρειάζονται έργα νερού, στα σχολεία κ.λπ. , ενώ καταψήφισε τον απολογισμό.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου είπε προς τον κ. Μιτζικό ότι είναι εκτός πραγματικότητας, για το τι συμβαίνει στο Δήμο και απάντησε λέγοντας ότι δεν χρειάζεται υποδείξεις η Δημοτική Αρχή για το θέμα του ελλείμματος, που ανέδειξε το θέμα και κίνησε όλες τις νομικές ενέργειες που πρέπει.

Για τις απευθείας αναθέσεις, ο Θ. Θεοδώρου είπε ότι εάν ο κ. Μιτζικός διάβαζε τον απολογισμό θα έβλεπε ότι προκύπτει μείωση στα έξοδα και υπάρχει χρηματικό υπόλοιπο 17 εκ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν να ψάξει αν γίνονται έρευνες στις διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ τον κατηγόρησε  ως λαϊκιστή.

Ο Θάνος Θεοδώρου απάντησε ότι  ο κ. Μιτζικός δεν θα λάβει τελικά το χρίσμα.

Απαντώντας ο Μιχ. Μιτζικός είπε ότι ρόλος του δεν είναι να γίνει αρεστός και έχει το σθένος να λέει αδέσμευτα τη γνώμη του.

Ο αντιδήμαχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας απάντησε ότι το θέμα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου δήλωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις, δεν είχε την ανάλογη ενημέρωση για το έλλειμμα και καταψήφισε.

Η  ίδια είπε ότι ο ισολογισμός δείχνει την εικόνα του Δήμου και αυτό που φαίνεται είναι η αδυναμία παραγωγής έργου και τη μείωση των οφειλών, ενώ χαρακτήρισε πλασματική εικόνα τα .

«Μείζον είναι ότι δεν έγινε κάποια πρόοδος στην αντιμετώπιση παρατηρήσεων που γράφουν οι ορκωτοί λογιστές. Χρειάζεται φροντίδα στο σύστημα εσωτερικού ελέγχου και με αφορμή την «τρύπα» στο ταμείο ήταν το πρώτο που έπρεπε να φροντίσετε και για το θέμα της ακίνητης περιουσίας», ανέφερε η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλης Νάνος είπε ότι η παράταξή του καταψηφίζει τον απολογισμό γιατί η Δ.Α. κινείται στο πλαίσιο της διαχείρισης, δεν διεκδικεί κανένα έργο αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση, κατεύθυνση στην οποία έπρεπε να κινηθεί με 17 εκ. ευρώ ταμειακό υπόλοιπο.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση