Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα αναβολή συνεδρίασης του Δ. Σ. Βόλου για τον ΧΥΤΑ
Νέα αναβολή συνεδρίασης του Δ. Σ. Βόλου  για τον ΧΥΤΑ

Νέα αναβολή συνεδρίασης του Δ. Σ. Βόλου για τον ΧΥΤΑ

Λόγω μη απαρτίας και σήμερα

Αναβλήθηκε και πάλι σήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την εναπόθεση μολυσματικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ, καθώς παραβρέθηκαν 21 σύμβουλοι, ενώ για να γίνει η συνεδρίαση απαιτούνταν η παρουσία 25 συμβούλων.

Ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος είπε προς τον πρόεδρο . Μουλά ότι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας υπογράφουν και δεν παρίστανται (απουσίαζαν τρεις από τους υπογράφοντες) δηλώνοντας ότι «μας έχουν χεσ….»!

Απαντώντας η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη είπε ότι «εγώ σε έχω χεσ…», ενώ τον ρώτησε αν έχει πληρώσει τα χρέη του προς τον Δήμο.

Εκ μέρους της πλειοψηφίας στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ιώργος Μουλάς, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας και Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος και οι σύμβουλοι Γ. Πράττος, Κ. Γανωτής και Στ. Κάλλης.

Εκ μέρους των μειοψηφιών παραβρέθηκαν οι Μαρ. , Νατάσσα Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης, , Ν. Στόικος, Μιχ. Μιτζικός, Θ. Τσαλούχας και οι ανεξάρτητοι Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Θ. Διαμαντένιας, Γ. Λαΐνας και Αχ. Καλυβιώτης.

Από τους υπογράφοντες το αίτημα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζαν οι Ματθαίος Δραμητινός, Ι. Μολοχίδης και Ν. Κανελλής.

Νέες συνεδιάσεις

Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε να επαναληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 2 μ.μ. και θα ακολουθήσει τακτική συνεδρίαση στις 2.15 μ.μ., με 45 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Το σώμα αναμένεται μεταξύ άλλων, να λάβει έγκρισης διενέργειας ηλεκτρονικού ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού προμήθειας υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης και λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου Βόλου, της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β., του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ., της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 1.070.244,22€ συμπεριλαμομένου του ΦΠΑ 24%, για την προμήθεια των υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, διάρκειας ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης, καθώς κι για την έγκρισης προμήθειας τροφίμων κάλυψης αναγκών του ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (του Ξενώνα Κακ. Γυν. Δήμου Βόλου, των δομών Κοιν. Προστασίας) του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της ΚΕΚΠΑ- και για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος δικαιούχων εργαζομένων του ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ & της ΔΕΥΑΜΒ, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 539.845,47€ με ΦΠΑ και την λήψη απόφασης για εκκίνηση του ενιαίου διεθνή ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, διάρκειας ενός έτους.

Επίσης αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την υπογραφή της «Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Winbank» με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω του παραπάνω συστήματος, για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, υπογραφή της «Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής e-banking» με την Τράπεζα EUROBANK Α.Ε. και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω του παραπάνω συστήματος και για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, υπογραφή της «Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής e-banking» με την Τράπεζα ALPHA BANK Α.Ε. και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω του παραπάνω συστήματος κι απόφαση για την επιβολή προστίμων από το Δήμο Βόλου, για παράνομη διαφήμιση.(Κάρρος Βασίλειος).

Επιπλέον αναμένεται να εγκριθούν μελέτες για διάφορα έργα, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών της Διεύθυνσης Πρασίνου κι αναμένεται να εγκριθούν αποφάσεις του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ που αφορούν στην έγκριση καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το Δήμο για κάλυψη λειτουργικών δαπανών και της ΚΕΚΠΑ – , σχετικά με τον καθορισμό τιμολογίου μεταφοράς παιδιών από και προς τους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων και απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή των παιδιών που δεν είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στους βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ», σχετικά με τον καθορισμό διδάκτρων βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών έτους 2016-2017 των παιδιών που δεν είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», σχετικά με τον καθορισμό τιμολογίου συμμετοχής στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ των παιδιών που δεν είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και σχετικά με τον καθορισμό διδάκτρων του ΔΙΕΚ σχολικού έτους 2016-2017.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση