Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Νέα αεροπορική γραμμή Βόλος – Ηράκλειο
Νέα αεροπορική γραμμή Βόλος – Ηράκλειο

Νέα αεροπορική γραμμή Βόλος – Ηράκλειο

Η αξιο και ανάπτυξη των αεροδρομίων της χώρας, ως πόλων έλξης τουριστικής δραστηριότητας και ευρύτερης ανάπτυξης, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, όπως επισημάνθηκε και κατά τα εγκαίνια των αερολιμένων που διαχειρίζεται η Fraport Greece στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της ς και τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό επενδυτικό project για την αναβάθμιση των δεκατεσσάρων (14) περιφερειακών αεροδρομίων, ύψους 440 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά και τη Μαγνησία, καθώς σε αυτά περιλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε την Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, στην εκδήλωση εγκαινίων των αεροδρομίων της Fraport Greece, με τους αρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς, σημείωσε ότι «[…] μέσα από αυτό το σημαντικό επενδυτικό project που ξεκίνησε από την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά αναπτύχθηκε και αναβαθμίστηκε το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ειδικότερα, το έργο για το αεροδρόμιο της Σκιάθου -που ολοκληρώθηκε το 2019- περιλαμβάνει την επέκταση κατά 2.185 m2 και την ανακαίνιση του υπάρχοντος αεροσταθμού, την αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, την ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης, απογείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών, την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, την αύξηση κατά 10% των σημείων check-in, την αύξηση κατά 70% του συνολικού αριθμού πυλών, τον διπλασιασμό των ιμάντων παραλαβής αποσκευών, την κατασκευή νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών, την εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών και την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης οχημάτων […]».

Παράλληλα με το αεροδρόμιο της Σκιάθου, σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται και το δεύτερο αεροδρόμιο της , αυτό της Νέας Αγχιάλου.

Ειδικότερα και στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης εργασίας που είχε στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, με τον αερολιμενάρχη, Κώστα Ευσταθίου και το μέλος της ΔΕ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, Θέκλα Καμμένου, ο γενικός γραμματέας ς Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε τα εξής «[…] οι πρωτοβουλίες για την αξιο και ανάπτυξη και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, του αεροδρομίου της Κεντρικής ς, συνεχίζονται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Υπό τη νέα του διοίκηση το “Υπερταμείο” -η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας- προωθεί τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των είκοσι δύο (22) περιφερειακών αεροδρομίων, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε αεροδρομίου, με αποτέλεσμα η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου να μπορεί να ξεχωρίσει και να προωθηθεί.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια και οι διεργασίες, αρμοδίως, για την ένταξη γραμμών -που θα εμπεριέχουν τον Βόλο- στις άγονες γραμμές, ώστε σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν σύμφωνα με το σχετικό .

Επιπρόσθετα, όμως, και αυτό αποτελεί την ευχάριστη είδηση της ημέρας, ελληνική αεροπορική εταιρεία προσθέτει στα δρομολόγιά της και τη γραμμή Βόλος – Ηράκλειο.

Πρόκειται για νέα τακτική γραμμή, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, που θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου, συνδέοντας αεροπορικώς την Κεντρική με την Κρήτη και διαμορφώνοντας διαύλους ανάπτυξης τουριστικής ς και οικονομικής δραστηριότητας των δύο περιοχών.

Είναι μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, που αναμένεται το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, να υποδεχτεί το πρώτο αεροπλάνο με επισκέπτες από το εξωτερικό για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Προς την κατεύθυνση, συνεπώς, της αξιοποίησης και των δύο αεροδρομίων της Μαγνησίας συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς […]».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση