Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΝΔ: Η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε, επιβεβλημένες οι εκλογές
ΝΔ: Η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε, επιβεβλημένες οι εκλογές

ΝΔ: Η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε, επιβεβλημένες οι εκλογές

Ως καθοριστικό γεγονός για το δημόσιο βίο της χώρας χαρακτηρίζει η έα Δημοκρατία την του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Η Πειραιώς δηλώνει δικαιωμένη γιατί αποκαταστάθηκε η συνταγματική νομιμότητα στη χώρα και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να παρουσιάσει, άμεσα, νομοθετική πρόταση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Παράλληλα, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να διχάσει τη χώρα και υπογραμμίζει πως «η αποχώρηση του από την εξουσία και η πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη».

Το πλήρες κείμενο της ς της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία της οποίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της Χώρας.

Ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκε. Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν.Η προσπάθεια  θεσμικής ς των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιος από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε.

Οι προκλητικές αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.

Ο κ. προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η Χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση. Δεν τα κατάφερε. H αποχώρηση του από την εξουσία και η πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκαταστάση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση