Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΝΔ: Η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε, επιβεβλημένες οι εκλογές
ΝΔ: Η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε, επιβεβλημένες οι εκλογές

ΝΔ: Η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε, επιβεβλημένες οι εκλογές

Ως καθοριστικό γεγονός για το δημόσιο βίο της χώρας χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Η Πειραιώς δηλώνει δικαιωμένη γιατί αποκαταστάθηκε η συνταγματική νομιμότητα στη χώρα και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να παρουσιάσει, άμεσα, νομοθετική πρόταση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Παράλληλα, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να διχάσει τη χώρα και υπογραμμίζει πως «η αποχώρηση του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία της οποίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της Χώρας.

Ο διαγωνισμός – παρωδία ακυρώθηκε. Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν.Η προσπάθεια  θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη Κυβέρνηση, απέτυχε.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε τη συνταγματική τάξη και αγωνίστηκε να αποτρέψει το κυβερνητικό πραξικόπημα στο χώρο των Σήμερα, δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε.

Οι προκλητικές αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, δεν πέρασαν.

Ο κ. προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η Χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να ανταπεξέλθει στην κρίση. Δεν τα κατάφερε. H αποχώρηση του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκαταστάση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση