Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ: Ο κίνδυνος νέου φιάσκου οδήγησε σε εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου
ΝΔ: Ο κίνδυνος νέου φιάσκου οδήγησε σε εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου

ΝΔ: Ο κίνδυνος νέου φιάσκου οδήγησε σε εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου

Πρόταση για κάλπες στις 13 Δεκεμβρίου, η οποία μάλιστα κρίθηκε ως τεχνικώς άρτια, υπήρχε. Ωστόσο, το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου κατέστησε, ουσιαστικώς, μονόδρομο τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με μία εταιρεία εγνωσμένου κύρους, έστω κι αν αυτό οδηγούσε σε μετάθεση των εκλογών. Έτσι και έγινε. Μετά από εντατικές παρασκηνιακές , τα μέλη της ΚΕΦΕ αλλά και οι για την ηγεσία, Ευ. Μεϊμαράκης, Κυρ. , Αδ. Γεωργιάδης και Απ. Τζιτζικώστας, συμφώνησαν για την ανάθεση του έργου μηχανογραφικής υποστήριξης της εκλογικής διαδικασίας στη . Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου και εφόσον απαιτηθεί και δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων, αυτός θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την εορταστική περίοδο στις 10 Ιανουαρίου.

Ο όμιλος τηλεπικοινωνιών ενημέρωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι η διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, λόγω του μικρού χρόνου προετοιμασίας, ενείχε κινδύνους για τη διαδικασία, με το περιθώριο ατυχήματος να φτάνει στο 25%. Αντιθέτως, διαβεβαίωνε για την ομαλή διεξαγωγή από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και μετά.

Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι της ΚΕΦΕ και των τεχνικών εμπειρογνωμόνων των υποψηφίων υπήρχε και μία ακόμη πρόταση από εταιρεία των Χανίων που, από τεχνικής απόψεως, φαινόταν πλήρης και η οποία προέβλεπε εκλογές ακόμη και στις 13 τρέχοντος.

Ωστόσο, καθώς ήδη τόσο ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Κυρ. έστελναν μήνυμα ότι θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί η διαδικασία και, εν συνεχεία, να οριστεί η ενώ και ο κ. Αδ. Γεωργιάδης ναι μεν προέκρινε την 13η Δεκεμβρίου, αλλά χωρίς να βάζει βέτο και για τις 20, εναπόκειτο στον κ. Απ. Τζιτζικώστα να δώσει και αυτός το πράσινο φως. Με τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη να παρακολουθεί στενά, το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων ανέλαβε ο κ. Γιάννης Τραγάκης. Οι εξελίξεις είχαν ουσιαστικά δρομολογηθεί καθώς ουδείς μπορούσε να επιχειρηματολογήσει πειστικά υπέρ μίας βεβιασμένης εκλογής, μετά τα όσα συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες. Άλλωστε, στο ήδη δηλητηριασμένο κλίμα της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και ο καθορισμός των ημερομηνιών συνιστά μείζονα εξέλιξη, κυρίως γιατί βάζει οριστικά στο συρτάρι τα σενάρια που κυκλοφορούσαν για αναβολή επ αόριστον της διαδικασίας ή ακόμη και για αλλαγή του τρόπου εκλογής Προέδρου.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (ΚΕΦΕ) της συνεδριάζει, εκ νέου, σήμερα προκειμένου να οριστικοποιηθεί η προτίμησή της στην τεχνική λύση της αλλά και για να απαντήσει σε σειρά άλλων τεχνικών ζητημάτων. Η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να έρχεται αντιμέτωπο και με την οικονομική παράμετρο. Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της η Συγγρού κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το κόστος του έργου μηχανογράφησης των εκλογών, αυτό εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσιο του ποσού που είχε προβλεφθεί για το… φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου. Παράλληλα, εν αντιθέσει με το Νοέμβριο, την ευθύνη λειτουργίας των υπολογιστών στα εκλογικά κέντρα θα αναλάβει εξειδικευμένο προσωπικό και όχι οι… πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων, κάτι που, με τη σειρά του, αυξάνει τον προϋπολογισμό του έργου και, αντίστοιχα, τη δαπάνη που θα πρέπει να καλύψει η καθώς πιθανολογείται ότι μόνον το έσοδο από τα 3 ευρώ που θα καταβάλλει κάθε ψηφοφόρους προκειμένου να μετάσχει στην εκλογή Προέδρου δεν θα αρκούν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση