Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ: «Επιλέγουν προσλήψεις αντί για μείωση του ειδικού τέλους στην ΕΡΤ»
ΝΔ: «Επιλέγουν προσλήψεις αντί για μείωση του ειδικού τέλους στην ΕΡΤ»

ΝΔ: «Επιλέγουν προσλήψεις αντί για μείωση του ειδικού τέλους στην ΕΡΤ»

Με δηκτικό ύφος σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την απόφαση της ΕΡΤ να προχωρήσει στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων), χαρακτηρίζοντάς την «ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης».

Στην ανακούνωσή της η σημειώνει πως η επιλογή της Κυβέρνησης καθιστά πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ειδικού τέλους της ΕΡΤ, και αναδεικνύει την ανάγκη η δημόσια να αρχίσει να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά .

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων).

Στην ΕΡΤ των 2.500 εργαζoμένων η διοίκησή της και ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς που θα υπογράψει την απόφαση κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις. Προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης!

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.

Η ΕΡΤ θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά , ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.

Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια ».

Η απάντηση της Κυβέρνησης

Πηγές από το Μαξίμου απάντησαν στη σχετική ανακοίνωση της σε αντίστοιχο ύφος, αναφέροντας ότι «για τη η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα», ενώ ισχυρίζονται πως η πορεία της ΕΡΤ έχει καταστεί κερδοφόρος την τελευταία τριετία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση πρόσληψης 55 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ. Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση. Για τη ΝΔ η ΕΡΤ πρέπει να είναι κλειστή και στο περιθώριο. Για τη ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2013, όταν έπεσε το μαύρο
  • η ΕΡΤ είναι ο μόνος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας που στηρίζει την οπτικοακουστική παραγωγή και τον ελληνικό κινηματογράφο τηρώντας την υποχρέωση του 1,5% και διαθέτοντας 2,6 εκατομμύρια το 2015 για την παραγωγή ταινιών από Έλληνες δημιουργούς,
  • η ΕΡΤ εμφανίζει φέτος πλεόνασμα αυξημένο κατά 16 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό,
  • η ΕΡΤ κάλυψε όλα τα μεγάλα γεγονότα με επάρκεια και στηρίζει τον Πολιτισμό, την Νεολαία και την Ομογένεια, ενώ ενδυνάμωσε το πρόγραμμά της με υψηλής ποιότητας σειρές.

Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ μέσα από πρόγραμμα αξιολόγησης και μετατάξεων σε άλλες για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της χώρας.

Ευχόμαστε στη ΝΔ καλή τύχη στην προσπάθειά της να εξορκίσει τις τύψεις και τις ενοχές της για την πολύχρονη αδράνεια, την ηττοπάθεια και την τρυφηλότητα που εμφανίζει απέναντι στις επιδιώξεις των καναλαρχών να νέμονται τα αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων δωρεάν».

Απάντηση της ΝΔ

Σε απάντηση της ως άνω τοποθέτησης κυβερνητικών πηγών, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για τη Νέα Δημοκρατία η Ε.Ρ.Τ. πρέπει να είναι η δημόσια τηλεόραση με πλουραλισμό, πολυφωνία, ποιότητα και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην λειτουργία της. Όλα αυτά που δεν είναι σήμερα η Ε.Ρ.Τ. όχι κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας μόνο, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΑΝΑΣΑ ΙΙ στο τέλος του 2021 με αποκλειστικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου #ΑΝΑΣΑΙΙ - https://t.co/FFenszG2SZ -

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

"Αλιεύοντας" την είδηση