Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΝΔ: Η Ελλάδα να πάρει την τύχη στα χέρια της
ΝΔ: Η Ελλάδα να πάρει την τύχη στα χέρια της

ΝΔ: Η Ελλάδα να πάρει την τύχη στα χέρια της

Τονίστηκε σε εσπερίδα του Ινστιτούτου ς Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Βόλο

 

Η Ελλάδα πρέπει να μπορεί να πάρει την τύχη της στα χέρια της και να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίστηκε   σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο «Volos Palace»  με θέμα «Περιφερειακή ανάπτυξη, χρηματοδοτικά εργαλεία δυνατότητες Θεσσαλία η επόμενη ημέρα».

Η πρόεδρος του Ινστιτούτου ς Κωνσταντίνος Καραμανλής Ρόδη Κράτσα, τόνισε ότι ο αγώνας που δίνει το Ινστιτούτο και η ΝΔ είναι να μη βρεθεί η χώρα σε τόσο μεγάλες δυσάρεστες καταστάσεις και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό η χώρα να έχει χάσει το 30% του ΑΕΠ. Έχει υποστεί μεγάλες θυσίες  και έχει αφεθεί στο έλεος τριτοκοσμικών καταστάσεων. Είμαστε εδώ έγκαιρα που διαφαίνεται από τα δημοσκοπικά που ο λαός περιμένει μια μεγάλη αλλαγή, να προετοιμάσουμε την αλλαγή.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει ούτε μία ημέρα, μετά την αλλαγή που θα γίνει με μια νέα κυβέρνηση και πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Αυτό διαφαίνεται αλλά η επιτυχία είναι, να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα».

Επίσης  σημείωσε  ότι η  συζήτηση με την τοπική κοινωνία, οι ανταλλαγές καλών πρακτικών που επιδιώκεται με άλλες χώρες, συνθέτουν την προσπάθεια να είναι έτοιμη η χώρα. Να έχει προγραμματίσει τις σωστές μεταρρυθμίσεις κι αναπτυξιακές πολιτικές που θα δώσουν ζωντάνια στην περιφέρεια, διότι όπως σημείωσε «όσο και να επιδιώκουμε τις μεγάλες επενδύσεις, ο πλούτος είναι η ζωντάνια του παραγωγικού ιστού, των δημιουργικών ικανοτήτων, της καινοτομίας σε κάθε γωνιά στη χώρα.

Η Ευρώπη θέλει μια Ελλάδα που να μπορεί να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Είναι αναπόφευκτο, για να ξεφύγουμε κι από τα σενάρια για το 4ο μνημόνιο, που είναι να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, οποιαδήποτε άλλη ελάφρυνση όλα θα συνδυάζονται με τις προσπάθειες της χώρας να αναμορφώσει την οικονομία της, να γίνει παραγωγική, να μην παράγει ελλείμματα και χρέη, αλλά θέσεις απασχόλησης. Να το καταλάβουμε και να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του κρατικισμού που έχει η σημερινή κυβέρνηση. Κι έτσι εμείς στο Ινστιτούτο, θέλουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να προσδιορίσουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας».

Ο Κ. Αγοραστός, επεσήμανε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα, είναι ο δρόμος της παραγωγής, γιατί η παραγωγή ισοδυναμεί με οικονομική ευημερία με θέσεις ς καταπολέμηση του Νο1 εχθρού που είναι η ανεργία. Όπως τόνισε «Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα προηγούμενα πέντε χρόνια έχουμε εκπονήσει έργα προϋπολογισμού 1,5δις ευρώ, 1.114 έργα συν 260εκ. ευρώ το μεγάλο έργο της Κάρλας, που είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ευρώπη. Αντιλαμβάνεστε με αυτή τη διαδικασία, τονώσαμε και δημιουργήσαμε θέσεις ς, αλλά η κεντρική πολιτική διαμορφώνει την κατάσταση».

Ο Κ. Αγοραστός  πρόσθεσε ότι, αν δεν έχουμε αύξηση παραγωγής δεν θα υπάρξει καμία σωτηρία στη χώρα. Παράλληλα η Περιφέρεια έχει ενισχύσει πάνω από 3.000 μικρομεσαία σχέδια, για ανθρώπους ήθελαν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία ή να μπούν  στην παραγωγική διαδικασία.

Επίσης είπε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ευελιξία, ταχύτητα και συνεργασία για να πετύχει τους στόχους και πρόσθεσε: « «Τις εκλογές τις αποφασίζει το κυβερνών κόμμα και μάλιστα όταν δεν υπάρχουν σταθμοί οι οποίοι να εξαναγκάζουν στην οδήγηση εκλογών, τον πρώτο λόγο έχει ο λαός που μπορεί να ζητήσει την αλλαγή της πολιτικής κυβέρνησης της χώρας και μετά η κυβέρνηση».

Για τις δημοσκοπήσεις απάντησε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι δημοσκοπήσεις, ο ρεαλισμός καθορίζει την κατάσταση και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια ακτινογραφία της κοινωνίας σε μια χρονική στιγμή. Το θέμα εκλογές ή μη, παραμένει, ή συνεχίζουμε τον δρόμο της μεταπολίτευσης που είναι ένας δρόμος αναδιανομής της φτώχειας, της ανέχειας κι ενός ημιαυταρχικού καθεστώτος ή κάνουμε μια ρηξικέλευθη, τολμηρή αλλαγή, που απαιτείται, δηλαδή παραγωγή. Για να κάνεις παραγωγή χρειάζεσαι μείωση φορολογικών συντελεστών, για να εισπράττεις φρέσκο πλούτο ως χώρα.

Για να κάνεις την πολιτική, χρειάζεσαι σταθερότητα φορολογική και πολιτική κι αναμόρφωση του ασφαλιστικού Νόμου, γρήγορη δικαιοσύνη, μείωση των τιμών των παραγωγικών συντελεστών για να μη φεύγουν οι επιχειρήσεις και γρήγορη γραφειοκρατία κι ευελιξία και σεβασμός στους θεσμούς, για να έχεις σοβαρή αντιμετώπιση των θεμάτων. Επίσης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση εθνικά ζητήματα, τη φτώχεια μιλά για μείωση του χρέους. Το πρόβλημα στην χώρα είναι η παραγωγή κι όχι το ».

Ο βουλευτής Νομού Τρικάλων, τ. υπουργός Ανάπτυξης, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΝΔ Κ. Σκρέκας , ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εισρεύσει από κοινοτικούς πόρους στην Θεσσαλία πάνω από 1,5 δισ. ευρώ και κάτω από την καθοδήγηση και διακυβέρνηση του Κ. Αγοραστού, έχει η Θεσσαλία απορροφήσει περισσότερους πόρους, από αυτούς που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά.

Ωστόσο,όπως εξήγησε  «η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και δεν αρκούν μόνο τα χρήματα της Ε.Ε. για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Χρειάζεται στρατηγική από την κυβέρνηση για να βοηθάει την επιχειρηματικότητα, να μην βουλιάζει την οικονομία, να μην διώχνει τους επενδυτές, να μην επιβάλλει δυσβάσταχτούς φόρους για να αλλάξει και να δούμε μια άλλη μέρα».

Όσον αφορά στο θέμα των εκλογών τόνισε ότι οι εκλογές δεν ήταν το καλύτερο που μπορούσε να ζητήσει η χώρα, αλλά είναι τόσο κακό η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, που καλύτερα να γίνουν εκλογές και να αλλάξει η πολιτική.

Για το θέμα των υποκλοπών είπε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα  και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, ενώ για τα εθνική ζητήματα  υπογράμμισε:  «Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο γεωπολιτικό σημείο. Ο Ερντογάν και η Τουρκία έχουν ξεφύγει όσον αφορά στη ρητορική τους απέναντι σε κυριαρχικά δικαιώματα, έτσι όπως απορρέουν από διεθνείς συνθήκες για τη χώρα μας και προσπαθούν να δημιουργήσουν και τόξο πίεσης στη χώρα με συνεργασία με άλλες χώρες όπως η Αλία.

Βλέπουμε και η Αλία πορεύεται στον ίδιο δρόμο. Από την άλλη έχουμε την Κύπρο που είναι ένα ανοιχτό θέμα το Κυπριακό. Πρέπει να δοθεί λύσει προς όφελος του κυπριακού λαού. Δυστυχώς στο καμίνι που βρίσκεται η χώρα ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ έχουμε την κρίσιμη διαπραγμάτευση, που υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, εκείνος προτίμησε να δραπετεύσει και να πάει τετραήμερες διακοπές για να τιμήσει τον Φιντέλ Κάστρο. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας της κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει».

Τέλος ο βουλευτής Κορινθίας, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης Χρ. Δήμας, επεσήμανε ότι την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση έχει υπολογίσει επιπλέον φόρους 2,6 δισ. ευρώ για το 2017. Επίσης έχει υπολογίσει αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, μειώσεις σε επιδόματα και συντάξεις. Περιμένουμε δύσκολη χρονιά, καθώς θα μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα. Το οξύμωρο είναι ότι η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα αυξηθεί η ιδιωτική κατανάλωση. Όλα αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία. Έχουν θέσει στόχο ανάπτυξης το 2,7%. Είναι υπεραισιόδοξο. Είναι κρίσιμη συζήτηση».

Για το θέμα των εκλογών, επεσήμανε ότι το 2018 λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης στη χώρα κι αν μέχρι το τέλος του 2017 δεν έχει βρει η Ελλάδα την δυνατότητα να βγαίνει να δανείζεται από τις αγορές, με χαμηλά επιτόκια, τότε όπως τόνισε «οδηγούμαστε μαθηματικά σε 4ο μνημόνιο. Οι ευρωπαίοι πολύ δύσκολα θα μας δώσουν τα χρήματα για το 4ο μνημόνιο. Αν δεν πάμε σε 4ο μνημόνιο, θα πάμε σε χειρότερες καταστάσεις. Εμείς ζητούμε εκλογές άμεσα, δεν το κάνουμε για λαϊκισμό ή για να πάρουμε εμείς τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά η πολιτική που ακολουθείται σήμερα δεν οδηγεί πουθενά, αυτή η πολιτική της υπερφορολόγησης θα εξοντώσει τους πάντες, δε θα επιτευχθούν οι στόχοι και θα πάμε σε 4ο μνημόνιο. Άρα όσο πιο γρήγορα αλλάξει αυτή η πολιτική, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για να αποφύγουμε το 4ο μνημόνιο. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο πως θα διοικήσει αυτή την κατάσταση».

Την εσπερίδα με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη, Χρηματοδοτικά Εργαλεία και δυνατότητες. Επόμενη μέρα για την Θεσσαλία'' διοργάνωσαν το  Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Περιφέρεια Θεσσαλίας .

nd1  nd3

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση