Η εταιρεία Pelagic Research Services επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια που εντόπισε δικό της ρομποτικό σκάφος, ανήκουν στο βαθυσκάφος . Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η εταιρεία αναφέρει: «Η PRS θέλει να εκφράσει την απόλυτη ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη, συντονισμένη αντίδραση όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή έρευνας και ς. Εστιάζουμε αυτή τη στιγμή στις οικογένειες όσων ήταν στο ».

Εκπρόσωπος της Pelagic Research Services επιβεβαίωσε στο CNN ότι το τηλεχειριζόμενο σκάφος (ROV), το οποίο ήταν το πρώτο που διεξήγαγε έρευνα για το εξαφανισμένο υποβρύχιο OceanGate στον πυθμένα της ς, εντόπισε τα συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Το μήκους 6,7 μέτρων Titan, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις , ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της ς (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βορείου Ατλαντικού.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος είναι: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος άλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί αρζολέ, ο 59χρονος βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος πακιστανός Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.