Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017»
«Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017»

«Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017»

Από 19 έως 25 Ιουνίου 2017

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017», με περισσότερες συν και πλουσιότερο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 25 Ιουνίου 2017.Συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (), την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορ. Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου

Θα συμμετέχουν πολλοί Αθλητικοί και πολιτιστικού φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων , χορωδιών κ.ά.

Κοσμούν τις εκδηλώσεις και δράσεις της εφετινής «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2017», με τη συμμετοχή τους:

• Το εγνωσμένης αξίας και φήμης μουσικό συγκρότημα από την πόλη Λέτσε της Κάτω Ιταλία, «ASTERIA», με επικεφαλής τον GIORGIO FILIERI.

• Οι «Encardia» (Διάσημο Ελληνικό συγκρότημα που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό απόθεμα των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας).

• Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.

• Η διάσημη Παιδικής Χορωδίας «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα σίας που θα τραγουδήσει και χορέψει Ελληνικούς και σικούς χορούς. Την συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα «Εμμέλεια» του συνθέτη Χρίστου Τσιαμούλη, με την Καίτη Κουλλιά στο τραγούδι. Η συναυλία έχει τον τίτλο «Φως στην Οικουμένη» και πραγματοποιείται σε με το Διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία.

• Του Μουσικού Σχολείου, σε μια ειδική για την εκδήλωση, παρουσία.

• Αθλητικών επιδείξεων και αγώνων, μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, εικαστικών εκθέσεων, αλλά και διαγωνισμών, που συγκροτούν ένα δυνατό και άρτιο πρόγραμμα.

Θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων νσταντίνου και Ελένης, για να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες.

Η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό , είναι η απόφαση της Μητροπόλεως και όλων των συνδιοργανωτών φορέων να τιμήσουν τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας, την Μεγάλη Ελλάδα, (MAGNA GRAECIA).

Αλλά και τον «δικό» μας Γιώργο Καφενταράκη, άνθρωπο της ς και της Τέχνης, που χάσαμε πριν ένα ακριβώς χρόνο.

H και η συνέργεια με τόσους σημαντικούς φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα προσδώσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στο θεσμό που καθιερώθηκε.

Όλες αυτές οι συμμετοχές και οι δράσεις θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στις εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2017» , των οποίων η φήμη, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει την περιοχή μας.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» επανακαθιέρωσε την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Βασική επιδίωξη πλέον, η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» να μην είναι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά η ανάδειξη ενός βαθύτερου προβληματισμού για τα συμβαίνοντα στο «της θαλάσσης Κράτος».

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» καλεί τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά της, με τη συμμετοχή όλων κατά το δυνατόν στις διάφορες δράσεις, καταδεικνύοντας έτσι και την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η νέα «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Δεκτή θα είναι και κάθε ιδέα, πρόταση ή παρατήρηση που θα συμβάλει στη μελλοντική βελτίωση του θεσμού.

Αναλυτικά στοιχεία για την σύλληψη της ιδέας, τους στόχους του και τις προοπτικές της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο» θα αναλύσουν, ο και Αλμυρού και πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα Ιγνάτιος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος και εκπρόσωποι των άλλων συμμετεχόντων φορέων, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00, στα γραφεία του Ο.Λ.Β. Α.Ε. στο λιμάνι του Βόλου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση