Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Περίπλους του Παγασητικού με το «SKIATHOS EXRESS»
Περίπλους του Παγασητικού  με το «SKIATHOS EXRESS»

Περίπλους του Παγασητικού με το «SKIATHOS EXRESS»

 Συνεχίζονται με πολύ μεγάλη οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2016».

Από την Δευτέρα 30 Μαΐου , στην παραλία του Βόλου, τις εκδηλώσεις τις διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού , «Μαγνήτων Κιβωτός» , σε συνεργασία με την   Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας , Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, τον Δήμο Βόλου , το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου  και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Συμμετέχουν πολλοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου, Κοινωνικοί φορείς, Ναυταθλητικά σωματεία, χορευτικών συγκροτημάτων, Φιλαρμονικές κ.ά.

Την Τρίτη , στο χώρο προ του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οκτώ χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής μας , παρουσίασαν δρώμενα και χορούς της θάλασσας. Την εκδήλωση που ετοίμασε και παρουσίασε ο Κώστας Γκουντάρας, τέως Γυμνασιάρχης καθηγητής Φ.Α. και δάσκαλος παραδοσιακών χορών, παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και πλήθος κόσμου , που καταχειροκρότησαν τα συγκροτήματα.

Χθες Τετάρτη 300 μικροί μαθητές  τραγούδησαν συνθέσεις Ελλήνων Δημιουργών  με θέμα την , με τη συνοδεία της Ορχήστρας «Ιωνία» της Νάνσυς Χατζή στο κοντραμπάσο και τη διεύθυνση της  μαέστρου Αναστασίας Τζάλλα. Την εκδήλωση αυτή παρουσίασε ο υπεύθυνος Νεότητας της Ι.Μ.Δ. Αρχιμανδρίτης  π. Καλλίνικος.

Στην  ίδια εκδήλωση εκτέθηκαν τα των παιδιών , από τα Σχολεία που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση , με γενικό τίτλο «Χάρτινο καράβι».

Σε όλους τους μικρούς μαθητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος απένειμε παπύρους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή.

Η όμορφη των παιδιών στην καταπληκτική αυτή κοινή εμφάνιση , στα πλαίσια της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2016», έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά και τα σχολεία να συνεργαστούν να γνωριστούν και να αγαπήσουν το θεσμό και να εκφράσουν την αγάπη τους για την και τον πολιτισμό μας.

Σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου , όπως το είχαμε προαναγγείλει από την περσυνή διοργάνωση , πραγματοποιείται ο «Περίπλους του Παγασητικού», συνοδεία μουσικής , με το «SKIATHOS EXREES». Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Βολιώτες να κάνουν ένα περίπλου του Παγασητικού , ακούγοντας τη φωνή της υπέροχης Ζωής Τζαλαβρέτα.

Η επιβίβαση θα γίνει από την Κεντρική στις 9.00 το βράδυ και θα διαρκέσει δύο ώρες.

Προηγουμένως στο ΤΕΡΜΙΝΑΛ του λιμανιού θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης, «Ναυτική στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά», που συνδιοργανώνετε από την ¨ΜΑΓΝΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟ» , τον Ο.Λ.Β. και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας για πέντε μήνες , συνοδεύτηκε από εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την επισκέφθηκαν περίπου εξ χιλιάδες μαθητές!!!

Οι μαθητές μετέφεραν τις εντυπώσεις στους γονείς τους , οι οποίοι μας έδωσαν την αφορμή να την παρουσιάσουμε σε έναν χώρο περισσότερο προσιτό και μάλιστα στα πλαίσια της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2016».

Το εκθεσιακό υλικό της έκθεσης είναι εντυπωσιακό, αποτελούμενο από κείμενα, φωτογραφίες και εξαιρετικής κατασκευής ομοιώματα σκαφών, και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο βασικό του στόχο, δηλ. τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την αδιάλειπτη ναυτική του αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού, από την εποχή που εμφανίζεται η πρώτη μαρτυρία για σκάφη στο Αιγαίο. Ήδη από το 7.000 π.Χ. περίπου, άρχισαν τα πρώτα ταξίδια στο Αιγαίο με ξύλινα πλοία με κουπιά τα οποία μπορούσαν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις.

Περιλαμβάνει ενημερωτικές μακέτες και επεξηγηματικά κείμενα στα ελληνικά και αγγλικά , που δίνουν πληροφορίες για τα πλοία, τις μεθόδους κατασκευής τους και τις καθημερινές εργασίες στους χώρους κατασκευής των σκαριών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος , αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:30 μ.μ. και θα προλογίσει ο Οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» Αλέξανδρος Καπανιάρης , ο οποίος είχε εκπονήσει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι .

Οι εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν και τις άλλες ημέρες  μέχρι  τις 5 Ιουνίου 2016.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και η  «Μαγνήτων Κιβωτός» καλούν τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν και αυτές τις εκδηλώσεις καταδεικνύοντας έτσι και την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η νέα «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση