Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές που θα φτάνουν κρουαζιερόπλοια στο Βόλο
Να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές που θα φτάνουν κρουαζιερόπλοια στο Βόλο

Να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές που θα φτάνουν κρουαζιερόπλοια στο Βόλο

Να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές που θα φτάνουν στο Βόλο, ζητούν απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την κυβέρνηση το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Βόλου-Ν. Ιωνίας και ο Σύλλογος Χρυσοχόων-Ωρολογοποιών Μαγνησίας, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα στο Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνης χαρακτήρισε την κρουαζιέρα πολύ σημαντική για την περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του επιμελητηρίου να συντονίσει όλους τους εδώ και ένα μήνα και σημείωσε πως έχουν γίνει δύο συναντήσεις και θα γίνει και μία τρίτη την επόμενη Τετάρτη.

Ο ίδιος είπε πως την Κυριακή 4/10 θα φτάσουν στο Βόλο τρία με άφιξη 5.000 τουριστών και στις 18/10 με 2.500 τουρίστες και πρόσθεσε: ” θα πρέπει η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλάβει πρωτοβουλίες να συμπεριληφθεί η πόλη, όλο το εμπορικό κέντρο, στις έξτρα Κυριακές όταν θα έρχονται κρουαζιερια. Η υπουργική απόφαση λέει για επτά Κυριακές. Όμως στις 7/7/2014 η υπουργική απόφαση ορίζει τρεις περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων και τις υπόλοιπες Κυριακές. Εμείς ζητάμε την παρέμβαση των βουλευτών του νομού διότι δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να εφαρμόζει μόνο εισπρακτικούς νόμους και να μην κοιτάζει την αγορά. Η πόλη μας αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται από ανεργία νέων που είναι κοντά στο 60%. Θα πρέπει να σκύψουν στο πρόβλημα και να μας ακούσουν. Δεν μας υπολογίζουν, ποτέ δεν μας συμβουλεύονται. Καλούμε να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα για την πόλη του Βόλου και το κέντρο της ώστε να ανοίξουμε την αγορά τις δύο Κυριακές του έτους που απομένουν για τα κρουαζιερόπλοια. Ένας πελάτης κρουαζιέρας δίνει 10.000-20.000 ευρώ για κάθε εβδομάδα. Άρα έχουν χρήματα για να ξοδέψουν. Εμείς στείλαμε έγγραφο στο υπουργείο ήδη για το θέμα”.

Ο κ. Μπασδάνης είπε ακόμη πως για την ερχόμενη Κυριακή ανέλαβαν πρωτοβουλία να υπάρχει περίπτερο υποδοχής από Δήμο Βόλου στο τέρμιναλ και ο σύλλογος Αργοναυτών να ενημερώσει τους τουρίστες για την Αργώ, ενώ διευκρίνισε πως υπάρχει πρόβλημα να ανοίξουν τα μαγαζιά χωρίς νομοθετική ρύθμιση γιατί θα επιβληθούν πρόστιμα.

“Στην ουσία θέλουμε ορισμένες ώρες τις Κυριακές αυτές που έρχονται κρουαζιερόπλοια. Τα τελευταία δύο χρόνια ως επιμελητήριο προσπαθήσαμε να έλθει η κρουαζιέρα στη πόλη. Αυτό άλλαξε και έχουμε τέτοια κίνηση. Δεν υπήρχε επιπολαιότητα στο παρελθόν. Η αγορά είναι ζωντανό κύτταρο και μεταβάλλεται συνεχώς. Η κατάσταση είναι χειρότερη από το '11 και '12, άρα πρέπει να σκύψουμε κεφάλι και να δούμε από πού θα αντλήσουμε χρήματα. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία.
Έχουμε και το πρόγραμμα επισκέψεων κρουαζιεροπλοίων για το 2016 και θα εξετάσουμε πως θα χειριστούμε το θέμα” ανέφερε χαρακτηριστικά κι εξήγησε ότι δεν ρίχνει ευθύνες σε κανέναν που δεν κινήθηκε γρηγορότερα, αλλά τώρα όμως πρέπει να τρέξουμε”.

Ερωτηθείς σχετικά είπε σε έντονο ύφος: “ζητήσαμε από τους του νομού να συναντηθούμε και να πούμε και για την κρουαζιέρα και για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε απάντηση.Είμαστε θυμωμένοι από τη μη ανταπόκριση των βουλευτών του νομού. Ή θα ασχοληθούν με τα προβλήματά μας ή ας παραιτηθούν. Δεν μπορεί να ζητούν φόρους, να απειλούνται με κατα έμποροι και να μην ακούν την αγορά. Από το Μάρτιο του 2014 ενημερώθηκαν όλοι οι του Νομού. Μόνο ο βουλευτής της αολίτευσης δραστηριποιήθηκε αλλά είναι μόνος. Από τους πέντε του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Θεωρούν τους επιχειρηματίες κλέφτες. Διαβάζει κανείς για τα λουκέτα που μπαίνουν στο νομό; Δεν ξέρω γιατί δεν έρχονται.”

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Απ. Οντόπουλος εξήγησε πως ο ΕΣΒ δεν έχει ομόφωνη απόφαση για να ανοίξουν τα καταστήματα, αφού υπάρχουν παρατάξεις που διαφωνούν και δημοσιοποιούν τις απόψεις τους και προσθεσε: ” Όμως λειτουργούμε δημοκρατικά. Αφού η πλειοψηφία αποφασίζει και αφού έχουμε την ευκαιρία να ανέβουν οι τζίροι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όσοι δεν θέλουν να ανοίξουν είναι συνάδελφοι που είναι πάνω από την οδό Γαλλίας, αλλά η πλειοψηφία του κέντρου το επιθυμεί. Οι έμποροι του κέντρου θέλουν τη μεγάλη επισκεψιμότητα που παρατήρησαν τις προηγούμενες φορές. Άρα να είναι ανοιχτή η αγορά τις ημέρες που επιβάλλεται, όπως στις 4 Οκτωβρίου που θα γυροφέρνει στο κέντρο 5.000 κόσμος”.

Τέλος ο πρόεδρος συλλόγου χρυσοχόων Γεράσιμος Μαρκόπουλος ανέφερε “έχουμε απόφαση τις κυριακές που έρχονται τα πλοία να είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Εκπρόσωπος εταιρείας που φέρνει τα κρουαζιερόπλοια συγκέντρωσε στοιχεία ερωτηματολογίων και λέει ότι οι τουρίστες προτιμούν το Βόλο γιατί οι Βολιώτες καταστηματάρχες είναι φιλικοί,εξυπηρετικοί και γλυκομίλητοι. Επίσης είπαν ότι η πόλη μας είναι καθαρή. Ο έχει 67 κρουαζιερόπλοια το 2015 ενώ η Θεσσαλονίκη 23/χρόνο. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας και σκεπτόμαστε να κάνουμε χρυσά ομοιώματα της Αργούς και του Κενταύρου για όλους τους τουρίστες.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση