Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να γίνει το λιμάνι του Βόλου home port κρουαζιέρας
Να γίνει το λιμάνι του Βόλου home port κρουαζιέρας

Να γίνει το λιμάνι του Βόλου home port κρουαζιέρας

Οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού του μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορευματικών του δραστηριοτήτων και τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών ώστε να ενισχυθεί η θέση του ως προορισμός κρουαζιέρας (), συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Δημ. Μπαντιά και στελεχών της (Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων) ΡΑΛ την Πέμπτη 14 Μαΐου.

Τα στελέχη της ΡΑΛ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος , Ι. Πρίγκο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνη και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΛΒ, Ν. Σακελλαρίου, με τους οποίους συζήτησαν ζητήματα σχετικά με τη δραστηριότητα του Οργανισμού. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων της ς της ΡΑΛ με εκπροσώπους όλων των λιμανιών της χς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στη φιλοδοξία που υπάρχει για να εξελιχθεί ο Βόλος σε λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας (port home) και να μην είναι πια απλός σταθμός. Ο κ. τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης των υπαρχουσών και δημιουργίας νέων υποδομών σχετικά με την κρουαζιέρα, ενώ έδωσε έμφαση και στην ανάγκη δημιουργίας μαρίνας, η οποία θα αποτελέσει πόλο έλξης για σκάφη αναψυχής και θα τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εξάλλου, στην ίδια συνάντηση, εξετάστηκαν οι σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος με τον επιχειρηματικό κόσμο που αφορούν είτε στο καθεστώς παραχωρήσεων είτε στην χρήση υπηρεσιών, ενώ εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις μεικτές δραστηριότητες που αναπτύσσει το λιμάνι του Βόλου (εμπορευματικές και επιβατηγές – τουριστικές), προκειμένου να αποκομιστούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε, τέλος, προς τον κ. Μπαντιά ότι θα πρέπει να εξεταστεί από την , στο πλαίσιο μίας γενικότερης στρατηγικής χρήσης των λιμανιών, η δυνατότητα δημιουργίας ελεύθερης ζώνης εμπορίου στο λιμάνι του Βόλου που, λόγω και της γεωγραφικής του θέσης, θα δώσει τη δυνατότητα σε επενδυτές να προσεγγίσουν την χ μας και επιπλέον θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες στην περαιτέρω διάθεση των προϊόντων τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση