Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να γίνει το λιμάνι του Βόλου home port κρουαζιέρας
Να γίνει το λιμάνι του Βόλου home port κρουαζιέρας

Να γίνει το λιμάνι του Βόλου home port κρουαζιέρας

Οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού του Βόλου μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορευματικών του δραστηριοτήτων και τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών ώστε να ενισχυθεί η θέση του ως προορισμός κρουαζιέρας (home port), συζητήθηκαν κατά την του αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Δημ. Μπαντιά και στελεχών της (Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων) ΡΑΛ την Πέμπτη 14 Μαΐου.

Τα στελέχη της ΡΑΛ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Ι. Πρίγκο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνη και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΛΒ, Ν. Σακελλαρίου, με τους οποίους συζήτησαν ζητήματα σχετικά με τη δραστηριότητα του Οργανισμού. Η έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων της διοίκησης της ΡΑΛ με εκπροσώπους όλων των λιμανιών της χώρας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στη φιλοδοξία που υπάρχει για να εξελιχθεί ο Βόλος σε λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας (port home) και να μην είναι πια απλός σταθμός. Ο κ. τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης των υπαρχουσών και δημιουργίας νέων υποδομών σχετικά με την κρουαζιέρα, ενώ έδωσε έμφαση και στην ανάγκη δημιουργίας μαρίνας, η οποία θα αποτελέσει έλξης για σκάφη αναψυχής και θα τονώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εξάλλου, στην ίδια συνάντηση, εξετάστηκαν οι σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος με τον επιχειρηματικό κόσμο που αφορούν είτε στο καθεστώς παραχωρήσεων είτε στην χρήση υπηρεσιών, ενώ εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις μεικτές δραστηριότητες που αναπτύσσει το λιμάνι του Βόλου (εμπορευματικές και επιβατηγές – τουριστικές), προκειμένου να αποκομιστούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επεσήμανε, τέλος, προς τον κ. Μπαντιά ότι θα πρέπει να εξεταστεί από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο μίας γενικότερης στρατηγικής χρήσης των λιμανιών, η δυνατότητα δημιουργίας ελεύθερης ζώνης εμπορίου στο λιμάνι του Βόλου που, λόγω και της γεωγραφικής του θέσης, θα δώσει τη δυνατότητα σε επενδυτές να προσεγγίσουν την χώρα μας και επιπλέον θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες στην περαιτέρω διάθεση των προϊόντων τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση