Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας τις κοντινές ακτές οι κολυμβητές
Να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας  τις κοντινές ακτές οι κολυμβητές

Να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας τις κοντινές ακτές οι κολυμβητές

Να αποφεύγουν τις κοντινές παραλίες (Πευκάκια, Αλυκές Άναυρος, Πλάκες) συστήνει στους κολυμβητές η αντιπεριφέρεια ς -Β. Σποράδων, προκειμένου να προασπιστεί η δημόσια υγεία και μέχρις ότου ληφθούν από το διαπιστευμένο εργαστήριο τα αποτελέσματα των λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού.

Αυτό τονίστηκε από το Γραφείο της αντιπεριφερειάρχη ς Δωροθέας Κολυνδρίνη, με αφορμή περιστατικό ς στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΜΒ, ενώ σημειώνεται: «Οι υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων ενημερώθηκαν στις 11-05-2015 για τεχνική στις εγκαταστάσεις Επεξεργασία Λυμάτων, με αποτέλεσμα μικρό μέρος της παροχής επεξεργασμένου λύματος και για ορισμένες μόνο ώρες της ημέρας, να διοχετεύεται μέσω του αγωγού υπερχείλισης του αντλιοστασίου στο χείμαρρο ΞΗΡΙΑ.

Με έγγραφό της η ΔΕΥΑΜΒ, στις 13-05-2015, γνωστοποίησε ότι ο χρόνος περάτωσης όλων των εργασιών θα ήταν περίπου 30 ημέρες. Δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί ρητά στο έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ αναφερόταν ότι πρόκειται για μικρές ποσότητες επεξεργασμένου λύματος.

Στις 15-05-2015 (χθες) με νέο έγγραφό της η ΔΕΥΑΜΒ γνωστοποιεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των Π.Ε. διακοπή ηλεκτροδότησης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (μιας περίπου ώρας), η οποία δημιούργησε προτα στην επεξεργασία που επιβάρυνε την ποιότητα εκροής του μικρού μέρους της παροχής που διοχετεύεται μέσω του αγωγού υπερχείλισης του αντλιοστασίου στον Ξηριά.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της επεξεργασίας, η ποιότητα της εκροής επανήλθε στα προ της διακοπής επίπεδα.

Μετά και από το παραπάνω έγγραφο δόθηκε νέα εντολή αυθημερόν, από τη Δ/νση Υγείας στο διαπιστευμένο εργαστήριο για νέες δειγματοληψίες στις πλησιέστερες παραλίες (Πευκάκια, Αλυκές, Άναυρος, Πλάκες) προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει επιβάρυνση της ποιότητας των νερών των ακτών ς».

Η αντι έδωσε εντολή για σύγκληση του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος για τον έλεγχο του περιστατικού.

-Προβλεπόμενες ενέργειες για άμεση αποκατάσταση των βλαβών, επαρκές απόθεμα ανταλλακτικών υλικών, λειτουργία Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους, ύπαρξη ειδικευμένου προσωπικού και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα συμβάλει στην έγκαιρη αποκατάσταση της βλάβης.

-Τρόπος χλωρίωσης των λυμάτων, στις περιπτώσεις ς αυτών, εκτός του αδειοδοτημένου χώρου διάθεσής των.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση