Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Να ανακληθούν οι απολύσεις ζητούν εργαζόμενοι στη ΒΙΣ
Να ανακληθούν οι απολύσεις ζητούν εργαζόμενοι στη ΒΙΣ

Να ανακληθούν οι απολύσεις ζητούν εργαζόμενοι στη ΒΙΣ

Παρουσία εκπροσώπων φορέων και σωματείων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην η τριμερής συνάντηση για την υπόθεση των 31 εργαζομένων της ΒΙΣ που απολύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία, μετά την απόφασή της να κλείσει οριστικά το τμήμα Χαρτοποιίας.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την , αναρτώντας πανό στο οποίο αναγράφονταν «Καμία απόλυση στη ΒΙΣ Βόλου. Πλήρης και Σταθερή απασχόληση».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΒΙΣ Στρ. Γαλιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου, επισημαίνοντας ότι «Εμείς παλεύουμε μετά από τρεις μέρες 24ωρων ών να καταρρίψουμε την του εργοδότη να απολύσει 31 εργαζόμενους. Οι οκτώ πήραν ήδη τις απολύσεις στα χέρια και προσπαθούμε και στην τριμερή που θα κάνουμε η εταιρία να πάρει πίσω την απόφαση».

Ο ίδιος τόνισε ότι αν η εταιρεία δεν πάρει πίσω την απόφαση, οι εργαζόμενοι σε πρόσφατη αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα με 24ωρες επαναλαμόμενες επ' αόριστο απεργίες, επισημαίνοντας ότι οι 31 εργαζόμενοι μπορούν να απορροφηθούν στο τμήμα χαρτοκιβωτίων της εταιρείας που έχει δουλειά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου ο Παν. Κατάρας έκανε λόγο για εφαρμογή καπιταλιστικού συστήματος από πλευράς της εταιρείας και πρόσθεσε: «Η εταιρία εφαρμόζει το καπιταλιστικό σύστημα, όπου τα κέρδη είναι το «ευαγγέλιο», ο κανόνας και ο νόμος και εδώ θυσιάζονται οι εργαζόμενοι στο όνομα των κερδών.

Ο συγκεκριμένος Όμιλος και ο επιχειρηματίας, δεν σκέφτεται ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι ίδιοι εργαζόμενοι ήταν που έβγαζαν το «χρυσάφι». Και τώρα «χρυσάφι» βγάζει, αλλά αυτό που θέλει να γίνει ακόμη περισσότερο. Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων που αγωνίζονται» και κάλεσε τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημά τους, να οργανώσουν την αντίστασή τους και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η εταιρεία, από την πλευρά της, στην τριμερή συνάντηση εκπροσωπήθηκε από ένα νομικό σύμβουλο και μία εκπρόσωπο.

Κατά την έναρξη της τριμερούς ο επιθεωρητής ζήτησε από το νομικό σύμβουλο να του προσκομίσει σχετική εξουσιοδότηση που θα αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος είναι νομικός σύμβουλος κι εκπροσωπεί την εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, εξήγησε ότι δεν πρόκειται για , προσθέτοντας ότι οι απολύσεις αυτές γίνονται για οικονομικούς λόγους και για λόγους που εντάσσονται στο πλαίσιο του διευθυντικού δικαιώματος της εταιρείας.

Επίσης ανέφερε ότι η ενέργεια στην οποία προχώρησε η εταιρεία, δε γίνεται για «πλάκα» αλλά για να σωθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. «Η εταιρεία έχει που είναι δημοσιευμένες και δεν της επιτρέπουν να χαλαρώσει το μέτρο. Αν μπορέσουμε να αυξήσουμε τη δουλειά, τότε και οι απολύσεις θα μειωθούν και θα γίνει επαναπρόσληψη των απολυθέντων. Πρόκειται για την πέμπτη χρονιά που η εταιρεία καταγράφει . Δεν είμαστε Δημόσιο. Αυτοί οι 31 περισσεύουν και μέχρι τέλος του έτους θα αποχωρήσουν σταδιακά. Η εταιρεία έχει εφαρμόσει όλες τις πρακτικές ευέλικτης εργασίας (εκ περιτροπής, διαθεσιμότητες). Όλα αυτά γίνονται για να σωθεί το υπόλοιπο εργοστάσιο. Κλήρωσε σε αυτούς τους εργαζόμενους να είναι αυτοί που θα απολυθούν» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αγανάκτηση των παρισταμένων.

Το παρών στην Επιθεώρηση Εργασίας, έδωσαν εκπρόσωποι σωματείων, η Διοίκηση του , εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.ά.
BIS1BIS

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση