Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ν. Θωμαΐδης: Δε φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου
Ν. Θωμαΐδης: Δε φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου

Ν. Θωμαΐδης: Δε φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου

Τα νεότερα στοιχεία από τα της ς δε δείχνουν καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου, δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, επικαλέστηκε στοιχεία που προέκυψαν το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εφόσον τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν σωστά την κατάσταση, θα βλέπουμε επίσης αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Επεσήμανε δε ότι χρειάζεται επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την περίοδο διαχρονικά παρατηρείται αύξηση των ιώσεων.

Μ. Παγώνη: Ταυτόχρονο - λιανεμπορίου

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων και η επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα στα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα.

Όπως τόνισε –μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό- μετά τις 15 Μαρτίου δεν γίνεται να συνεχιστεί το .

Υπογράμμισε εξάλλου ότι όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε στα μέτρα και δυστυχώς δεν το κάναμε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες.

Ως προς τις στην Αττική, είπε ότι το βράδυ της Δευτέρας υπήρχε 93% κάλυψη, ενώ συμπλήρωσε ότι κατά την κρίση της, περάσαμε το πικ της πανδημίας.

Καπραβέλος: Οξεία φάση του τρίτου κύματος

Ο διευθυντής της Β' στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε «οξεία φάση του τρίτου κύματος», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ωστόσο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις μεταλλάξεις, τονίζοντας πως δεν είναι ανθεκτικές στα εμβόλια, με τη θνητότητα να μένει χαμηλά.

Πάντως, υπογράμμισε ότι «η απειλή ενός πολυεθνικού στελέχους θα αλλάξει τους κανόνες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει μειωθεί, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κατάσταση φαίνεται διαχειρίσιμη επί του τος.

Συνέστησε δε υπομονή, εκτιμώντας ότι πλησιάζουμε προς το τέλος της περιπέτειας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση