Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ν.Δ.: οι στρατηγικές στην τελική ευθεία
Ν.Δ.: οι στρατηγικές στην τελική ευθεία

Ν.Δ.: οι στρατηγικές στην τελική ευθεία

Τις τελευταίες κινήσεις τους στη «γαλάζια» σκακιέρα πραγματοποιούν οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας της Ν.Δ. ενόψει της κρίσιμης μάχης της Κυριακής. Οι κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης, έστω κι αν διατυπώνουν ταυτόσημες θέσεις για την αρνητική στάση της Ν.Δ. έναντι του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ή του ενδεχομένου κατάρρευσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη , ανταλλάσσουν αιχμηρά σχόλια τόσο για τη δυνατότητα του καθενός να προχωρήσει στην απαιτούμενη ανασυγκρότηση του κόμματος όσο και για τις θέσεις τους σχετικά με την οικονομική και κοινωνική .

Η μάχη της Κυριακής έχει έντονο το στοιχείο της κινητοποίησης (σ.σ. ο αριθμός τηλεφωνημάτων και sms ξεπερνάει το εκατομμύριο) και ζωηρό παρασκήνιο, το οποίο κορυφώθηκε τα προηγούμενα 24ώρα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Η κοινή φωτογράφιση των κ. Κ. Μητσοτάκη, Αδ. Γεωργιάδη και Απ. Τζιτζικώστα στην παραλία Θεσσαλονίκης, κατά τον αγιασμό των υδάτων, έστειλε σαφές ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης έχει εξασφαλίσει τη στήριξη σημαντικού αριθμού κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών στην ούτως ή άλλως «καραμανλικών» επιρροών .

Η μάχη των δύο στρατοπέδων αφορά τρία βασικά μέτωπα: της Αττικής, όπου όποιος επικρατήσει θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, της Β. Ελλάδας, όπου ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κάμψει την ισχύ του «καραμανλικού» παράγοντα αλλά και τη ροή στελεχών από το επιτελείο Τζιτζικώστα προς αυτό του κ. Μεϊμαράκη, και, τέλος, το μέτωπο της συμμετοχής, καθώς κάθε πλευρά θέλει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες ψηφοφόρων που τη στήριξαν στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη υποστηρικτών του κ. Γεωργιάδη, που πλέον δραστηριοποιούνται υπέρ της υποψηφιότητάς του. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα λέει σε συνομιλητές του ο κ. Γεωργιάδης, το σύνολο του μηχανισμού και των ψηφοφόρων του θα στηρίξουν Μητσοτάκη, ενώ το ίδιο εκτιμά πως συμβαίνει και με το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα. Πάντως, ο εκ των υποστηρικτών του κ. Τζιτζικώστα, και πρ. πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ. Θοδ. , με δήλωσή του, συντάχθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση