Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ν.Δ.: Η μάχη μεταφέρεται στη Μακεδονία
Ν.Δ.: Η μάχη μεταφέρεται στη Μακεδονία

Ν.Δ.: Η μάχη μεταφέρεται στη Μακεδονία

Εν μέσω έντονου παρασκηνίου που επικεντρώνεται στη σημερινή δημόσια δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ως προς τη στάση που θα τηρήσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την προσεχή Κυριακή, οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας ς εντείνουν την προεκλογική τους προσπάθεια, με στόχο την πλειοψηφία των 404.000 πολιτών που συμμετείχαν και στις κάλπες του Δεκεμβρίου.

H αναμέτρηση μεταξύ των κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη αποκτά σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και, παράλληλα, ενέχει στοιχεία μάχης επιρροής των διαφόρων συστημάτων εντός Νέας ς. Ωστόσο, θα είναι η στάση των περίπου 120.000 ψηφοφόρων, οι οποίοι στις 20 Δεκεμβρίου είχαν επιλέξει τους κ. Απ. Τζιτζικώστα και Αδ. εωργιάδη, που θα κρίνει την έκβαση της εκλογής, παρά τη σημαντική διαφορά που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο ο κ. Μεϊμαράκης.

Και ενώ ο κ. εωργιάδης έχει εξαρχής ταχθεί υπέρ του κ. Μητσοτάκη, η προαναγγελία της σημερινής δήλωσης του κ. Τζιτζικώστα πυροδότησε πλήθος σεναρίων. Παρά το γεγονός ότι, μέχρι χθες το βράδυ, ως το πλέον πιθανό σενάριο ήταν ο περιφερειάρχης να προτρέψει τους υποστηρικτές του σε ψήφο κατά συνείδηση, το ενδιαφέρον στρέφεται στα συνδηλούμενα που θα περιλαμβάνει η τοποθέτησή του και αν αυτά θα «δείχνουν» υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε, στη , μακρά σύσκεψη του κ. Τζιτζικώστα με την ομάδα των πλέον στενών συνεργατών του, την ίδια στιγμή που φούντωναν οι φήμες ότι ο περιφερειάρχης θα παράσχει, έμμεση και όχι ονομαστική, στήριξη προς τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης συνηγορεί η ανάγκη του περιφερειάρχη να αποκατασταθούν οι διαταραγμένες σχέσεις με το ισχυρό στη Βόρεια Ελλάδα «καραμανλικό» στρατόπεδο ενώ, κατά πληροφορίες, υπήρξαν διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο. Με ένταση, ωστόσο, έπεφταν στο τραπέζι της σύσκεψης και οι αντίθετες εισηγήσεις. Ωστόσο, ήδη πολλά οργανωτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα έχουν αυτονομηθεί και κάνει τις επιλογές τους για την «επόμενη μέρα», ανεξαρτήτως της τελικής στάσης του περιφερειάρχη. Τα στρατόπεδα των δύο διεκδικητών ερίζουν για τις προσχωρήσεις, με τους προερχόμενους από το φιλελεύθερο στρατόπεδο να «επιστρέφουν» προς την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, ο οποίος εξασφαλίζει και τη στήριξη του περιφερειάρχη Ηπείρου και μέρους της νεολαίας. Στον αντίποδα, στελέχη από τον αυτοδιοικητικό χώρο και τις κομματικές οργανώσεις της ς και της Κεντρικής Μακεδονίας στρέφονται προς την πλευρά Μεϊμαράκη (σ.σ. σημαντικός αριθμός περιφερειακών συμβούλων του κ. Τζιτζικώστα είχε χθες τετ α τετ με τον υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ.).

Σε επίπεδο ψηφοφόρων, ο κ. αθροίζει την ψήφο των υποστηρικτών Τζιτζικώστα στο αίτημα ανανέωσης που διατυπώνει, ενώ αντιθέτως η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη εκτιμά ότι συνυπάρχουν ψηφοφόροι διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων θα τον στηρίξει την Κυριακή. Διόλου τυχαία, οι κ. Μεϊμαράκης και δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη μάχη της συμπρωτεύουσας. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη από χθες σειρά συναντήσεων και σήμερα θα παραχωρήσει Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παραμείνει για τα Θεοφάνια.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση