Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ν.Δ.: 14 δισ. ευρώ το «πακέτο» δημοσιονομικών μέτρων
Ν.Δ.: 14 δισ. ευρώ το «πακέτο» δημοσιονομικών μέτρων

Ν.Δ.: 14 δισ. ευρώ το «πακέτο» δημοσιονομικών μέτρων

Σε 14 δισ. ευρώ, έναντι περίπου ενός δισ. που περιλαμβανόταν στο email Χαρδούβελη, εκτιμά η Ν.Δ. το «πακέτο» δημοσιονομικών μέτρων που υιοθετεί η κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να γεφυρώσει την απόσταση με τους πιστωτές, να λάβει ταμειακή ανάσα και, εν τέλει, να υπογράψει μία νέα συμφωνία.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος, εμφανίστηκε αβέβαιος για την ικανότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει μία συμφωνία με τους εταίρους, η οποία –σε κάθε περίπτωση όπως είπε– θα είναι «μία χειρότερη συμφωνία μέσα σε Μνημόνιο». Ο τέως πρωθυπουργός, απέναντι στο αυτοδιοικητικό ακροατήριο, κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης για δέσμευση των διαθεσίμων των ΟΤΑ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο των πολιτών, ενώ εμφανίστηκε προσωπικά ως εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της διαφύλαξης των επιτευγμάτων των προηγούμενων ετών.

«Τους ζητάμε να καταλάβουν το λάθος τους… κι αν το καταλάβουν, θα τους βοηθήσουμε. Τους καλούμε να διορθώσουμε όλοι μαζί το λάθος τους. Γιατί ο λογαριασμός ήδη ανεβαίνει επικίνδυνα… Θυμάστε εσείς εκείνοι να μας στήριξαν ποτέ στο παραμικρό; Οχι βέβαια! Αλλά εμείς έχουμε υπέρτατο κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας. Γι’ αυτό βοηθούμε τώρα. Οχι την κυβέρνηση, τη χώρα μας, αυτή στηρίζουμε, ακόμα κι αν εκείνοι μας υπονόμευαν σε κάθε μας βήμα», επεσήμανε, σε υψηλούς τόνους, ο κ. Σαμαράς.

Η προοπτική, έστω, συμφωνίας αναγκάζει σε κάθε περίπτωση τη Ν.Δ. να αναπροσαρμόσει τον πολιτικό της λόγο προς δύο κατευθύνσεις: αφενός να αναδείξει τις διαφορές μεταξύ του email Χαρδούβελη και του, κατά τη Συγγρού πολύ βαρύτερου πακέτου Βαρουφάκη και, αφετέρου, μέσω αυτού, να στοιχειοθετήσει τη διαφοροποίησή της σε μία ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο διατυπώνεται προβληματισμός για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα, πέραν, προφανώς, της θέσης ότι η μακρά περίοδος ενδοσκόπησης της κυβέρνησης Τσίπρα επιβάρυνε το κλίμα, έκαμψε την αναμενόμενη ανάπτυξη της οικονομίας και επανέφερε τη χώρα στην ανάγκη Μνημονίων αντί της σταδιακής εξόδου στις αγορές. Ως προς την άποψη για πλήρη καταψήφιση ή για αποχή από την ψηφοφορία, αρκετοί «γαλάζιοι» εκτιμούν ότι μία τέτοια απόφαση θα συνιστούσε πολιτικό παράδοξο.Προκρίνουν, δε, την υπερψήφιση επί της αρχής και, ενδεχομένως, τη διαφοροποίηση σε επιμέρους άρθρα.

 

πηγγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση