Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ν. Χουντής: “Πρέπει να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές”
Ν. Χουντής: “Πρέπει να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές”

Ν. Χουντής: “Πρέπει να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές”

Αντίθετη η στη λύση κι εκκαθάριση της

«Πρέπει να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές. Αυτό είναι το προσκλητήριο αυτής της περιοδείας» τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νίκος Χουντής από το Βόλο, μετά από συναντήσεις του ,με εργαζόμενους και φορείς.

Ο κ. Χουντής συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και τους συλλόγους εργαζομένων στο χώρο της υγείας, τον ιατρικό σύλλογο, τους εργαζόμενους στη και με κινήσεις πολιτών για το νερό και την καύση των απορριμμάτων κι έδωσε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σημειώνοντας ότι το φύλλο αγώνα θα βγει στις μεγάλες αγωνιστικές πολιτικές αναμετρήσεις το επόμενο διάστημα.

«Αυτή η περιοδεία είναι αφιερωμένη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ. Οι δυνάμεις της ΛΑΕ προσκαλούμε εργαζόμενους να συμμετέχουν και αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που επέβαλλαν τα μνημόνια. Διεκδικούμε όχι παροχές προεκλογικού τύπου αλλά ζητάμε με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι και τα αιτήματά τους, να τα διεκδικήσουμε να αλλάξουν» επισήμανε ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Η κοινωνία δεν είναι όρθια όπως λέει ο πρωθυπουργός, μόνο για να παλέψει είναι. Τι θα γίνει με υποσχέσεις αυτών που φαίνεται ότι θα πει ο και θα αποτυπωθεί στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα γι' αυτό, καθώς οι πολιτικές όπου έχουμε υποταχθεί δεν οδηγούν σε αυτό το ξέφωτο. Και αυτή η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο δεν συνέχισε μόνο την καταστροφή αλλά και με μεταμνημονιακές υποχρεώσεις, την περικοπή συντάξεων, τα μεγάλα πλεονάσματα έχει υποθηκεύσει το μέλλον για ακόμη δύο γενιές Ελλήνων πολιτών. Αν καταστράφηκε μία γενιά και πάμε για δεύτερη, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάνε μέχρι 2060, σημαίνει ότι ο κατήφορος συνεχίζεται. Λιτότητα, δημοσιονομική πειθαρχία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, υποθήκευση δημόσιας περιουσίας για 90 χρόνια κ.ά.»

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, η ΛΑΕ γεννήθηκε μέσω ανάγκης μεταμνημονιακής έκφρασης και στόχος είναι η ανατροπή. «Άμεσα, μπροστά στις εκλογές, επιδίωξή μας είναι η ΛΑΕ να έχει ισχυρή παρουσία στη βουλή και την Ευρωβουλή…Μπροστά σε αυτό το ανατρεπτικό σύστημα να υπάρχει ισχυρή μέσα στη απέναντι σε αυτούς που θα συνεχίσουν τις μνημονιακές πολιτικές. Αυτός ο στόχος μπορεί να κριθεί από τον ελληνικό λαό πολύ γρήγορα» ανέφερε.

Για τη ΔΕΥΑΜΒ

Για τη ΔΕΥΑΜΒ δήλωσε την αντίθεση της ΛΑΕ στη λύση και εκκαθάρισή της γιατί δεν πρέπει να γίνει και θα οδηγήσει σε άλλες καταστάσεις. «Αυτό που θα κοιτάξω κι εγώ μέσα από επαφή με εργαζόμενους είναι αν μπορεί να ανατραπεί αυτή την προσπάθεια υπονόμευσης της ΔΕΥΑΜΒ, αν μπορούμε επικαλούμενοι και το ευρωπαϊκό πλαίσιο να το αποτρέψουμε.

Για τις διακοπές ρεύματος

Για τις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ (κόβει το ρεύμα σε πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν) τόνισε: «Όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το τσι που μπήκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του Βενιζέλου που έχει εξελιχθεί σε ΕΝΦΙΑ έκανα ερώτηση στον επίτροπο ενέργειας πόσο νόμιμο είναι να μπαίνουν κι άλλοι φόροι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ .Είπε να καθοριστούν οι κοινωνικά ευάλωτες κατηγορίες.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται συνεχώς. Το 36% των Ελλήνων ζει κάτω από όρια της φτώχειας. Με υψηλή ανεργία, ανέργους που δεν καταγράφονται, η εξασφάλιση φθηνού ρεύματος είναι απαραίτητη. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε…το θέμα είναι να μην κόβεται πουθενά το ρεύμα και να ψάξουν να βρούν τους μπαταχτσήδες.»

Υπενθύμισε τέλος ότι η καθιερωμένη συνέντευξη της ΛΑΕ στη ΔΕΘ θα δοθεί την Πέμπτη 13/9 στις 12:30.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα γραφεία του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας και συνομίλησε με το ΔΣ και τους γιατρούς που παραβρέθηκαν, στοχεύοντας στην ενημέρωση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή σχετικά με την των κρουσμάτων του καρκίνου στο νομό και της επιδημιος μελέτης που διεξάγεται με εντολή της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Νωρίς το απόγευμα, η περιοδεία του ευρωβουλευτή συνεχίστηκε με μεγάλη συμμετοχή, η συνάντηση του με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ. Εκεί οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης εξέφρασαν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον, και τον εμπαιγμό που τους γίνετε σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ και την προσπάθεια διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε συναντώντας τις συλλογικότητες της πόλης που αγωνίζονται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και τη καύση σκουπιδιών στη περιοχή της Μαγνησίας.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού, οι εκπρόσωποι του κινήματος άνοιξαν τη συζήτηση με τον ευρωβουλευτή αναλύοντας την τωρινή άσχημη κατάσταση του νερού του Βόλου, που έχει φτάσει λόγω της κακοδιαχείρισης από όλες της προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά κ από τη την τωρινή (Μπέου), να μην μπορεί να καταναλωθεί. Επίσης στη πολιτική της υποβάθμισης του νερού της Μαγνησίας, ο ευρωβουλευτής ενημερώθηκε για την προσπάθεια χλωρίωσης αυτοδιαχειριζόμενων υδάτων του νομού. Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής κατήγγειλε την στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεσμεύτηκε για την μεταφορά του ζητήματος σε επίπεδο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συζήτηση έληξε ακούγοντας τους εκπροσώπους του κινήματος για τη καύση σκουπιδιών, όπου ο ίδιος ο ευρωβουλευτής επισήμανε την ανάγκη διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης με ευθύνη του δήμου, καθώς επίσης και την εναντίωση του σε κάθε μορφή καύσης σκουπιδιών στην περιοχή μας από οποιονδήποτε και να γίνετε, επίσης ήταν αντίθετος στην προσπάθεια ίδρυσης εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών από το δήμο που είναι εξάλλου αντίθετο και με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων με αυτά συμφώνησαν και μάλιστα διεύρυναν τα άτομα που εκπροσώπησαν τη συλλογικότητα, λέγοντας πως έχουν επεξεργαστεί ήδη ένα πρόγραμμα για να επιτευχθεί η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση που μπορεί και πρέπει άμεσα να εφαρμόσει ο δήμος, λόγω του μεγάλου κινδύνου για την υγεία σε περίπτωση που συνεχιστεί η καύση των σκουπιδιών.

Επίσης ένα θέμα που τέθηκε από όλους τους εκπροσώπους των κινημάτων είναι η έλλειψη δημοκρατίας και ο εκφασισμός της πόλης, που προσπαθεί να εφαρμόσει η δημοτική αρχή Μπέου.

Είναι πρώτη φορά εξ' άλλου που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο παρουσία ΜΑΤ και μπράβων.

Ο Ν. Χουντής τόνισε πως κάτι τέτοιο εκτός από κατακριτέο παραβαίνει και τις ευρωπαϊκές συνθήκες για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες προβλέπουν ότι κάθε αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης όχι μόνο υποχρεούται να αφήνει τους πολίτες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, αλλά είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να τους δίνει τον λόγο και να μην αγνοεί την άποψη τους, ιδιαίτερα σε ζητήματα όπως τα περιβαλλοντικά.

Ο ευρωβουλευτής ολοκλήρωσε έναν κύκλο επισκέψεων, φεύγοντας πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση και τις δυσμενείς συνθήκες στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης, τονίζοντας σε κάθε του επαφή πως η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας και ο ίδιος βρίσκονται στο πλευρό των κινημάτων και τάσσονται κατά των κερδών των ιδιωτών, αλλά πάντα υπέρ του συνολικού καλού των πολιτών της περιοχής μας .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση