Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ν. Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου
Ν. Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου

Ν. Χαρδαλιάς: Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε πετύχει πολλά και κάθε εβδομάδα που περνά μάς φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας, τόνισε κατά τη σημερινή για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατέστησε σαφές ότι «τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι λήγουν στις 28 Απριλίου και ότι από την επόμενη Τρίτη επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς».

Επισήμανε ότι η θα είναι σταδιακή και προσέθεσε ότι σταδιακή των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε . Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε με την επιστημονική κοινότητα, σημείωσε.

Περαιτέρω ανέφερε ότι η κυβέρνηση μεθοδικά επεξεργάζεται ολοκληρωμένο , το οποίο την που πρέπει θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε ότι το μόνο μέτρο που αίρεται από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και για συγκεκριμένες διαδικασίες ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.

Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου, να παραμείνουν στο σπίτι και ανακοίνωσε ότι σε φάση επεξεργασίας στα εργαστήρια βρίσκονται 177 δείγματα από την περιοχή, που αφορούν σε 177 δυνητικές επαφές.

Ενημέρωση Σ. Τσιόδρα: Eπτά τα νέα , κανένας νέος θάνατος

Στα 2.408 έφθασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επτά νέα. Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης στη χ μας δεν υπήρξε ημερήσιος καταγεγραμμένος θάνατος από τις επιπλοκές της νόσου.

Σε ΜΕθ εξακολουθούν να νοσηλεύονται 55 με μέση ηλικία τα 67 έτη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση