Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ν. Αθανασάκης: Ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία και αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στη Μαγνησία
Ν. Αθανασάκης: Ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία και αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στη Μαγνησία

Ν. Αθανασάκης: Ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία και αύξηση των ποσοστών της ΝΔ στη Μαγνησία

Με το τρίπτυχο   αξιοσύνη, δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα έκλεισε την  αποψινή του συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΔΕ Μαγνησίας της Δ Νίκος Αθανασάκης,  που δεσμεύτηκε για άνοιγμα της ΝΟΔΕ  τους πολίτες του Νομού, για   των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία και την εκλογή τεσσάρων έως  πέντε βουλευτών.

Στην εισήγησή του ο κ. Αθανασάκης  είπε  ότι σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την προεδρία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ, κατέρχεται υποψήφιος, γιατί πιστεύει  πως οι δυνάμεις της αγοράς, ο ιδιωτικός τομέας που εκπροσωπεί, πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στο κόμμα που πιστεύει σ' αυτόν και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταθούμε ως τοπική κομματική οργάνωση δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία που δοκιμάζεται, δίπλα στον αγρότη, στον μικρομεσαίο, στον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον άνεργο, τον εργαζόμενο του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα, που πιστεύουν ότι ο πλούτος θα έρθει από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση και τις περικοπές μισθών και συντάξεων».

Στη συνέχεια παρουσίασε το  σχέδιό του για τη νέα ΝΟΔΕ Μαγνησίας, το οποίο  συμπυκνώνεται στις εξής παραμέτρους:

-Ενεργής ο ρόλος του κάθε τομεάρχη, του κάθε αιρετού, με αρμοδιότητες που του ανατίθενται και θα προβάλλει στην τοπική κοινωνία. Η τοπική κοινωνία πρέπει να γνωρίζει τους τομεάρχες της ΝΟΔΕ, που θα βγαίνουν στα πάνελ, σε  τηλεοπτικές  εκπομπές. Θα προβάλλονται όλα τα στελέχη στα ΜΜΕ σε καθημερινή βάση εφόσον είναι δυνατόν, ανά τομέα δράσης, έτσι ώστε να μην περνάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ «γραμμή» σε ζητήματα που άπτονται της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνον. Παράδειγμα θα μπορούσαμε να έχουμε άποψη και να την προβάλουμε για την ΑΓΕΤ, για τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Νοσοκομείο Βόλου, σε συνεργασία φυσικά με τους ανθρώπους της ΝΔ σε αυτούς τους οργανισμούς και φορείς.

-Προώθηση και των προγραμματικών θέσεων του προέδρου Κυρ. Μητσοτάκη σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, στα , στα χωριά του Πηλίου και της Όθρυος. Η προβολή των θέσεων του κόμματος θα γίνεται εκτός από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, με συγκεντρώσεις ανά περιοχή, στα καφενεία των χωριών, καθώς η προσωπική επικοινωνία είναι ανώτερη, πιστεύω, της απρόσωπης ηλεκτρονικής. Οι τομεάρχες θα αρθρογραφούν τακτικά στις εφημερίδες, θα βγαίνουν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, προβάλλοντας το έργο τους και τις θέσεις του κόμματος.

-Στελέχωση τεσσάρων κεντρικών γραμματειών από εκπροσώπους μαζικών φορέων και των Επιμελητηρίων, που θα συλλέγουν και θα επεξεργάζονται τα προβλήματα της περιοχής ανά τομέα και θα ενημερώνουν γι' αυτά την κεντρική διοίκηση του κόμματος. Η συνεχής επικοινωνία των γραμματειών με τους πολίτες και η ενημέρωση της κεντρικής διοίκησης του κόμματος είναι αναγκαία προϋπόθεση ώστε το κόμμα να βρίσκεται στην των προβλημάτων των πολιτών.

-Συχνή παρουσία της ΝΟΔΕ στην ορεινή και νησιωτική Μαγνησία, με καθιέρωση συνεδριάσεων σε περιοχές όπως ο Αλμυρός, η Σκιάθος, η Ζαγορά, το Βελεστίνο, η Σκόπελος. Στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα διοργανώνονται, θα καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, να εκφέρουν τις απόψεις τους και όχι μόνον όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ ή είναι μέλη της.

-Δημιουργία Γραφείου Τύπου, που θα απαντά σε κάθε κυβερνητική και άλλων κομμάτων και θα παίρνει θέση σε όλα τα τοπικά και μη ζητήματα, ακόμη κι αν η κεντρική διοίκηση δεν έχει λάβει θέση σχετικά, πάντα εντός των ιδεολογικών πλαισίων της ΝΔ. Το Γραφείο Τύπου θα συνεργάζεται συνεχώς με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ, ώστε να προβάλλεται το έργο της ΝΔ τοπικά και να απαντάται κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης και παραχάραξης των αρχών του κόμματος.

-Άνοιγμα των γραφείων της ΝΟΔΕ στους πολίτες, έτσι ώστε να τους δέχεται καθημερινά σε συγκεκριμένο ωράριο και να αφουγκράζεται το κόμμα τα προβλήματά τους, τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Η επικοινωνία με τους πολίτες όλων των κομματικών αποχρώσεων πρέπει να αποτελεί θεμελιώδες  πρόσταγμα της ΝΔ, καθώς ως φιλελεύθερο κόμμα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στην ιδεολογική αντιπαράθεση. Η φιλελεύθερη ιδεολογία έχει κυριαρχήσει στον κόσμο και μόνον στην χώρα μας εξακολουθούν ορισμένοι να νιώθουν άβολα για τα πιστεύω τους. Εμείς θα προβάλλουμε τις ιδέες μας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

-Αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ΝΟΔΕ για απευθείας επικοινωνία και διάλογο με τους πολίτες και κυρίως τους νέους και ενεργοποίηση της και της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πάνω σε τοπικά ζητήματα. Είναι ανάγκη το στελεχιακό δυναμικό της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ να βγει μπροστά στον αγώνα και να μην βρίσκεται κρυμμένο πίσω από παραγοντισμούς και γραφεία.

-Δημιουργία τοπικού μητρώου στελεχών, μια «δεξαμενή» ιδεών και απόψεων, απ' όπου θα «αντλούνται» καινοτόμες προτάσεις και θα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την διάδοση και προβολή των θέσεων και ιδεών της ΝΔ.

Καταλήγοντας   επισήμανε, ότι η επόμενη ΝΟΔΕ θα επωμιστεί το βάρος τριών εκλογικών αναμετρήσεων, θα ενεργοποιηθούν πρώην βουλευτές, υπουργοί και πρόεδροι οργανώσεων, ενώ τόνισε πως δεν δεσμεύεται από πολιτικό γραφείο και δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την του απερχόμενου και νέου υποψηφίου προέδρου της ΝΟΔΕ  Δήμου Νταόπουλου αρκέστηκε να πει ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και πως σέβεται τους ανταγωνιστές του.

Άνοδος ποσοστών και εκλογή  έως πέντε βουλευτών
Η νέα διοίκηση της ΝΟΔΕ που θα προκύψει από τις εκλογές της 13 Μαΐου, θα κληθεί θα διαχειριστεί τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις: εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές και εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε ο Νίκος Αθανασάκης.

«Πιστεύω πως είμαι δυνατός και άξιος να οργανώσω τη ΝΔ στο Νομό και να αυξήσω τα ποσοστά της που είναι τραγικά, σε σύγκριση με άλλους Νομούς της χώρας, τουλάχιστον κατά τέσσερις μονάδες», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Στόχος του, είναι να εκλεγούν τουλάχιστον τέσσερις – πέντε βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές, ανέφερε και η δήλωσή του χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους.

Ο ίδιος είπε, ότι, ενόψει τις προετοιμασίας για τις εκλογές, θα γίνει στελέχωση όλων των εκλογικών τμημάτων με εκλογικούς αντιπροσώπους και θα δημιουργηθούν προεκλογικά κέντρα της ΝΔ σε μεγάλους Δήμους της Μαγνησίας, ενώ θα ενεργοποιηθούν παλιά και νέα στελέχη.

Ο Νίκος Αθανασάκης, δεσμεύτηκε για δημιουργία Γραμματείας των παλιών προέδρων της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ, συσκέψεις του κομματικού οργάνου στα των Σποράδων, αλλά και η λειτουργία τοπικών Οργανώσεων σε Σκόπελο και Αλόννησο.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση