Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Ν. Αναστασιάδης: Αδιανόητη μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο
Ν. Αναστασιάδης: Αδιανόητη μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Ν. Αναστασιάδης: Αδιανόητη μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Είναι αδιανόητο να αναμένει η ότι μπορεί να επιτύχει λύση πέραν, μακριά και έξω από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ή τους όρους εντολής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην κεντρική συγκέντρωση του στο Σκαλί Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αδιαλλαξία, αλλά και οι στόχοι που πάντοτε έθετε η Άγκυρα. Εκείνο που θέλω να διαμηνύσω εξίσου, είναι ότι είναι αδύνατο ή αδιανόητο να αναμένουν ότι μπορεί να επιτύχουν λύση πέραν, μακριά, έξω από τα ψηφίσματα των ΗΕ ή τους όρους εντολής του ΓΓ. Χωρίς αμφιβολία προκαλείται για άλλη μια φορά μια νέα , μια που αφορά και ενδιαφέρει όχι μόνο εμάς στην Κύπρο, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους και τα ΗΕ και, βεβαίως, τον ΓΓ των ΗΕ. Από τον ίδιο (τον ΓΓ των ΗΕ) εξαρτάται, από την και την προεργασία που θα γίνει, κατά πόσο είναι δυνατόν να τεθεί ή ακόμα και η να υπάρξει, ότι μπορεί να ικανοποιηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε μήνυμά του, που μεταδόθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σε τελετή για τα εγκαίνια νέου αρδευτικού συστήματος στα κατεχόμενα, ισχυρίστηκε ότι αν πρόκειται να υπάρξει μια νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων για το δεν θα πρέπει να είναι πλέον μεταξύ δύο κοινοτήτων, αλλά μεταξύ «δύο κρατών».

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αναγνωριστούν το «κυρίαρχο καθεστώς και η » των Τουρκοκυπρίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση