Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έλεγχος κλιμακίου υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εγκαταστάσεις Μόζα
Έλεγχος κλιμακίου  υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εγκαταστάσεις Μόζα

Έλεγχος κλιμακίου υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εγκαταστάσεις Μόζα

Τις εγκτστάσεις όπου στεγάζονταν η πρώην αντιπροσωπεία της Μερσεντές, ιδιοκτησίας του κ. Μόζα, στο 4ο χιλιόμετρο της οδού – Λάρισας, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής ς, προκειμένου να τις επιθεωρήσει και να αποφανθεί αν είναι κατάλληλες για τη λειτουργία κέντρου υποδοχής πολιτών από τρίτες χώρες, όπως έχει προτείνει η Δημοτική Αρχή του .

H αυτοψία των εγκαταστάσεων έγινε σήμερα από τον διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας της 1ης Στρατιάς Λάρισας και τις επόμενες μέρες θα κριθεί αν ο χώρος, που παραχωρήθηκε από τον ιδιώτη στο Δήμο Βόλου, είναι κατάλληλος για το σκοπό αυτό.

Τον αντισυνταγματάρχη του Στρατού υποδέχτηκαν ο εκτελών δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, ο , ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης και ο γραμματέας του Στέλιος Διαμαντίδης, ενώ ζήτησε κατόψεις και διαγράμματα του χώρου.

«Βασική προϋπόθεση, όπως έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής και στην επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο υπουργό, είναι να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων και των μεταναστών. Δεν είναι κρατούμενοι, είναι πρόσφυγες», δήλωσε ο εκτελών δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Όπως ανέφερε, απαραίτητη προϋπόθεση για τη Δημοτική Αρχή, είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες να μείνουν σε στεγασμένο χώρο και όχι στο ύπαιθρο και σε σκηνές που στήνονται σε χαλίκι και σε χώρους που δεν εξασφαλίζουν την ανθρώπινη διαβίωση.

Ο Στρατός ζήτησε διαγράμματα και κατόψεις του χώρου θα συνεργαστεί με την Τεχνική Υπηρεσία και θα ενημερώσει αν ο χώρος είναι κατάλληλος για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, είπε ο Θ. Θεοδώρου κι εκτίμησε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος, στεγασμένος, που είναι βασική προϋπόθεση και πληροί τους κανόνες υγιεινής.

Ο χώρος που προτείνει ο Δήμος είναι 1.900 τ.μ. στεγασμένος με τα περιφραγμένο χώρο 9,5 στρέμματα, βρίσκεται στο 4ο χλμ. του δρόμου Βόλου – Λάρισας, σε ύψωμα και μεταξύ της έκτασης και του δρόμου παρεμβάλλονται οι σιδηροδρομικές γραμμές και γειτνιάζει με βιομηχανία κατασκευής τσιμεντοσωλήνων αποχέτευσης και με εταιρία εμπορίας ελαστικών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προκύψει αρνητική αξιολόγηση από το Στρατό, ο εκτελών χρέη δημάρχου δήλωσε ότι ο Δήμος θα εξετάσει την κάθε δυνατή λύση και με απαραίτητη προϋπόθεση ο χώρος να είναι στεγασμένος και να πληροί τους κανόνες υγιεινής και με σεβασμό προς αυτούς τους ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε: «Εικόνες που βλέπουμε σε σκηνές με χαλίκι, σε μας δεν γίνονται δεκτές».

ΜόζαςΜοζας1Μόζας2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση