Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έλεγχος κλιμακίου υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εγκαταστάσεις Μόζα
Έλεγχος κλιμακίου  υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εγκαταστάσεις Μόζα

Έλεγχος κλιμακίου υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εγκαταστάσεις Μόζα

Τις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονταν η πρώην αντιπροσωπεία της Μερσεντές, ιδιοκτησίας του κ. Μόζα, στο 4ο χιλιόμετρο της οδού Βόλου – Λάρισας, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να τις επιθεωρήσει και να αποφανθεί αν είναι κατάλληλες για τη λειτουργία κέντρου υποδοχής πολιτών από τρίτες χώρες, όπως έχει προτείνει η Δημοτική Αρχή του Βόλου.

H αυτοψία των εγκαταστάσεων έγινε σήμερα από τον διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας της 1ης Στρατιάς Λάρισας και τις επόμενες μέρες θα κριθεί αν ο χώρος, που παραχωρήθηκε από τον ιδιώτη στο Δήμο Βόλου, είναι κατάλληλος για το σκοπό αυτό.

Τον αντισυνταγματάρχη του Στρατού υποδέχτηκαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, ο σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης και ο γραμματέας του Στέλιος Διαμαντίδης, ενώ ζήτησε κατόψεις και διαγράμματα του χώρου.

«Βασική προϋπόθεση, όπως έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής και στην επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο υπουργό, είναι να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων και των μεταναστών. Δεν είναι κρατούμενοι, είναι πρόσφυγες», δήλωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Όπως ανέφερε, απαραίτητη προϋπόθεση για τη Δημοτική Αρχή, είναι οι και να μείνουν σε στεγασμένο χώρο και όχι στο ύπαιθρο και σε σκηνές που στήνονται σε χαλίκι και σε χώρους που δεν εξασφαλίζουν την ανθρώπινη διαβίωση.

Ο Στρατός ζήτησε διαγράμματα και κατόψεις του χώρου θα συνεργαστεί με την Τεχνική Υπηρεσία και θα ενημερώσει αν ο χώρος είναι κατάλληλος για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, είπε ο Θ. Θεοδώρου κι εκτίμησε ότι ο χώρος είναι κατάλληλος, στεγασμένος, που είναι βασική προϋπόθεση και πληροί τους κανόνες υγιεινής.

Ο χώρος που προτείνει ο Δήμος είναι 1.900 τ.μ. στεγασμένος με περιβάλλοντα περιφραγμένο χώρο 9,5 στρέμματα, βρίσκεται στο 4ο χλμ. του δρόμου Βόλου – Λάρισας, σε ύψωμα και μεταξύ της έκτασης και του δρόμου παρεμβάλλονται οι σιδηροδρομικές γραμμές και γειτνιάζει με βιομηχανία κατασκευής τσιμεντοσωλήνων αποχέτευσης και με εταιρία εμπορίας ελαστικών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προκύψει αρνητική αξιολόγηση από το Στρατό, ο εκτελών χρέη δημάρχου δήλωσε ότι ο Δήμος θα εξετάσει την κάθε δυνατή λύση και με απαραίτητη προϋπόθεση ο χώρος να είναι στεγασμένος και να πληροί τους κανόνες υγιεινής και με σεβασμό προς αυτούς τους ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε: «Εικόνες που βλέπουμε σε σκηνές με χαλίκι, σε μας δεν γίνονται δεκτές».

ΜόζαςΜοζας1Μόζας2

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση