Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΑΙΔΕΙΑ / Μουσική πορεία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου
Μουσική πορεία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου

Μουσική πορεία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου

Την κάλυψη κενών ωρών μαθημάτων στα όργανα και την δωρεάν μετακίνηση, ζητούν του Μουσικού Σχολείου Βόλου, οι οποίοι στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποίησαν «μουσική διαμαρτυρία» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο Δημαρχείο τηες πόλης, όποου αντιπροσωπεία έθεσε τα θέματα στον δήμαρχο Αχ. Μπέο.

Με συνθήματα όπως «ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ ΦΑ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ και ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΥΝ» οι πραγματοποίησαν πορεία από το σχολείο τους στο κέντρο του Βόλου.

Οι μαθητές σταμάτησαν για λίγη ώρα στην Π.Ε. Μαγνησίας όπου συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του γραφείου της κ. Κολυνδρίνη και στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο του Βόλου.

Οι μαθητές ζητούν δωρεάν μετακίνηση στο σχολείο τους, να καλυφτούν τα εκατοντάδες κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω έλλειψης καθηγητών στα όργανα και τόνισαν: “Κάνουμε δεύτερη μέρα κατάληψη, γιατί δεν έχουμε καθηγητές στα όργανα. Δεν έχουμε δωρεάν μετακίνηση. Π.χ. για το πιάνο έχουμε 260 ώρες κενές την εβδομάδα. Λείπουν αρκετοί καθηγητές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι τα κενά θα καλυφτούν μετά τα Χριστούγεννα.

O δήμαρχος Βόλου, αφού άκουσε τα αιτήματα των μαθητών που ζητούν να μετακινούνται δωρεάν με το πάσο που διαθέτουν όλη την ημέρα, όπως πέρυσι και όχι μετά τις 4.00 το απόγευμα να πληρώνουν το 50% του αντιτίμου του εισιτηρίου.

Από το γραφείο του δημάρχου έγινε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, που απάντησε ότι η σύμβαση αφορά την Περιφερειακή Ενότητα και όχι με τον Δήμο Βόλου και ο δήμαρχος είπε στους μαθητές ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ για να εξεταστεί αν μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος, για να λυθεί το πρόβλημα.

mathites1mathites2
mathites3

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση