Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μοσκοβισί προς Αθήνα: «Καμία σύνδεση του προσφυγικού με χαλάρωση του προγράμματος»
Μοσκοβισί προς Αθήνα: «Καμία σύνδεση του προσφυγικού με χαλάρωση του προγράμματος»

Μοσκοβισί προς Αθήνα: «Καμία σύνδεση του προσφυγικού με χαλάρωση του προγράμματος»

Αναγκαία χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την ενημέρωση Ελλήνων δημοσιογράφων. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιανουαρίου ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους αλλά να βρεθούν τρόποι καλύτερης εξυπηρέτησής του.

Ο κ. Μοσκοβισί απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο σύνδεσης της προσφυγικής κρίσης και της αντιμετώπισής της είτε με το ασφαλιστικό, είτε με πιθανή χαλάρωση των όρων του προγράμματος.

Τέλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία στο δεύτερο πακέτο και ότι το θέμα του ΑΔΜΗΕ και των αποκρατικοποιήσεων παραμένουν υπό συζήτηση στην Αθήνα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μέχρι 1η Σεπτεμβρίου υπογραφή συμφωνίας για χρήση του σταδίου Νεάπολης από Ολυμπιακό και Νίκη… - https://t.co/aiY83cJ7Gh -

  • Τελετή ορκωμοσίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/MQtTh63RlF -

  • Στο αναπτυξιακό εργαλείο της ΟΧΕ  Β. Σποράδων αναφέρθηκε ο πpεριφερειάρχης Θεσσαλίας από την Αλόννησο… - https://t.co/x2phQPS8wI -

"Αλιεύοντας" την είδηση