Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Μωρό γεννήθηκε στο σπίτι και λίγο έλειψε να πεθάνει
Μωρό γεννήθηκε στο σπίτι και λίγο έλειψε να πεθάνει

Μωρό γεννήθηκε στο σπίτι και λίγο έλειψε να πεθάνει

 

 

Mωράκι ωρών κινδύνευσε να πεθάνει καθώς γεννήθηκε στο σπίτι μόνο με τη συμβολή μιας μαίας και ήπιε μυκώνιο,  με να έχει σημαντική αναπνευστική δυσχέρεια. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο του Νοσοκομείου , Ματθαίος Δραμητινός και η αναισθησιολόγος κ. Χαυτούρα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου,  τόνισαν πως η  γέννα στο σπίτι ελλοχεύει κινδύνους για την του μωρού και της μητέρας .

Το μωράκι μεταφέρθηκε χθες στις 2.00 μ.μ.  στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αμέσως κλήθηκε και διασωληνώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας.
«Είναι πράξεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σπίτι, χωρίς γιατρό. Δεν υπήρχε , εκεί. Μου θυμίζει τις ιστορίες του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Κάποιοι αναλαμβάνουν ευθύνη υπεράνω αυτού που μπορούν να διαχειριστούν. Αν συνέβαινε κάτι, οι ευθύνες είναι των γονιών που αποφάσισαν να γίνει η γέννα στο σπίτι», επισήμανε ο κ. Δραμητινός και κάλεσε τους ιατρικούς συλλόγους να αναδείξουν το θέμα.

Από την πλευρά της η αναισθησιολόγος  που διασωλήνωσε το μωρό επισήμανε ότι το μωρό εισφρόφησε μυκώνιο και αν δεν διασωληνώνονταν θα είχε πεθάνει. «Καταλαβαίνετε με τι απίστευτο κινηθήκαμε για να σωθεί. Κάποιοι το βλέπουν εύκολο να γεννήσουν σπίτι. Δεν είναι δυνατόν να το κάνει μία μαία».

Η ίδια τόνισε ότι θα πρέπει το γεγονός να καταγγελθεί στην κοινωνική υπηρεσία και να διωχθούν και οι γονείς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση