Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μωρό γεννήθηκε στο σπίτι και λίγο έλειψε να πεθάνει
Μωρό γεννήθηκε στο σπίτι και λίγο έλειψε να πεθάνει

Μωρό γεννήθηκε στο σπίτι και λίγο έλειψε να πεθάνει

 

 

Mωράκι ωρών κινδύνευσε να πεθάνει καθώς γεννήθηκε στο μόνο με τη συμβολή μιας μαίας και ήπιε μυκώνιο,  με αποτέλεσμα να έχει σημαντική αναπνευστική δυσχέρεια. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός και η αναισθησιολόγος κ. Χαυτούρα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου,  τόνισαν πως η  γέννα στο ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία του μωρού και της μητέρας .

Το μωράκι μεταφέρθηκε χθες στις 2.00 μ.μ.  στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αμέσως κλήθηκε και διασωληνώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας.
«Είναι πράξεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σπίτι, χωρίς γιατρό. Δεν υπήρχε παιδίατρος, γυναικολόγος εκεί. Μου θυμίζει τις ιστορίες του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Κάποιοι αναλαμβάνουν ευθύνη υπεράνω αυτού που μπορούν να διαχειριστούν. Αν συνέβαινε κάτι, οι ευθύνες είναι των γονιών που αποφάσισαν να γίνει η γέννα στο σπίτι», επισήμανε ο κ. Δραμητινός και κάλεσε τους ιατρικούς συλλόγους να αναδείξουν το θέμα.

Από την πλευρά της η αναισθησιολόγος  που διασωλήνωσε το μωρό επισήμανε ότι το μωρό εισφρόφησε μυκώνιο και αν δεν διασωληνώνονταν θα είχε πεθάνει. «Καταλαβαίνετε με τι απίστευτο άγχος κινηθήκαμε για να σωθεί. Κάποιοι το βλέπουν εύκολο να γεννήσουν σπίτι. Δεν είναι δυνατόν να το κάνει μία μαία».

Η ίδια τόνισε ότι θα πρέπει το γεγονός να καταγγελθεί στην κοινωνική υπηρεσία και να διωχθούν και οι γονείς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση