Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Mόνιμος διορισμός 10.500 εκπαιδευτικών
Mόνιμος διορισμός 10.500 εκπαιδευτικών

Mόνιμος διορισμός 10.500 εκπαιδευτικών

Υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Μ. Ξενογιαννακοπούλου η εγ απόφαση (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας αβρόγλου, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, στη συνέχεια, την των εκπαιδευτικών στα .

Οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως είχε ανακοινωθεί, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για το 2020–2021 και 5.250 εκπαιδευτικοί για το 2021–.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας αβρόγλου, δήλωσε:

«Διαψεύδονται όσοι προδίκαζαν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο και ενισχύει τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Μετά την προκήρυξη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή για το 2019, η νέα προκήρυξη για 10.500 εκπαιδευτικούς θα δώσει την ευκαιρία στα σχολεία να ανταπεξέλθουν ακόμη καλύτερα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά από μία δεκαετία αδιοριστίας. Με σχέδιο και υπευθυνότητα, προγραμματίζουμε το μέλλον της εκπαίδευσης για τα επόμενα χρόνια. Παραμένει, όμως, καίριας σημασίας το ερώτημα: θα απαντήσει επιτέλους με σαφήνεια η αντιπολίτευση αν θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μόνιμοι , ή θα συνεχίσει να τους αρνείται όπως έκανε μέχρι τώρα;».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση