Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΜΟΔ Βόλου: Στη φυλακή 65χρονος με 10 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα κορίτσια
ΜΟΔ Βόλου: Στη φυλακή 65χρονος με 10 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα κορίτσια

ΜΟΔ Βόλου: Στη φυλακή 65χρονος με 10 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα κορίτσια

Στη φυλακή έστειλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 65χρονο συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο από τη , επιβάλλοντας του συνολική ποινή ς 10 ετών, χρηματική ποινή 70.000€, καθώς και την αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για οκτώ χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ασέλγειας σε τέσσερα ανήλικα κορίτσια, και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους.

Συγκεκριμένα ο ηλικιωμένος βρέθηκε στο εδώλιο του ΜΟΔ Βόλου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απόπειρας ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 10 έτη, αλλά όχι τα 15 της ηλικίας του, κατά συρροή, εξακολούθηση και συνήθεια.

Επίσης κατηγορούνταν για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής για ανήλικο που συμπλήρωσε τα 15 έτη της ηλικίας του, κατά συρροή, εξακολούθηση και συνήθεια, αλλά και για διακεκριμένη προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

Ο 65χρονος είχε δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook χωρίς να έχει φωτογραφία, με ψεύτικο όνομα, στέλνοντας μηνύματα σε μαθήτριες Γυμνασίου, υποδυόμενος τον 19χρονο με σκοπό να τις γνωρίσει, ενώ στη συνέχεια μιλούσε τηλεφωνικά μαζί τους, από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο άνδρας έστελνε προκλητικού περιεχομένου μηνύματα στα κορίτσια, λέγοντας χαρακτηριστικά “είσαι αγαπησιάρα, χαδιάρα”,” θέλω να είσαι το κορίτσι μου”, “σε θέλω, σε νοιάζομαι”, “θέλω να γίνεις γκόμενα μου” κ.α…

Επιπλέον αναφέρθηκε πως χάιδευε τα φερόμενα ως θύματα του, που τα συναντούσε στο σπίτι του στην πλάτη, στο στήθος και στα πόδια, ενώ άλλοτε ζητούσε από τις κοπέλες να καταναλώσουν μια μπανάνα με προκλητικό τρόπο για να τις φωτογραφίσει, αλλά και να φιληθούνε μαζί του!

Για το σκοπό αυτό έδινε χρήματα στις ανήλικες, καθώς το οικογενειακό περιβάλλον των περισσοτέρων από αυτές δεν ήταν καλό, διαβιώνοντας σε συνθήκες φτώχειας.

Η μητέρα από τη μία κοπέλα όταν έμαθε από τη κόρη της, τη γνωριμία με τον 65χρονο, δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο διαδίκτυο, προσεγγίζοντας τον άνδρα με σκοπό να τον παγιδεύσει και διαπίστωσε πως είχε φωτογραφίες από ανήλικα κορίτσια στο λογαριασμό του.

Παράλληλα στη κατάθεση της η μητέρα, ανέφερε πως συχνά στην διαδικτυακή συνομιλία που είχαν, ζητούσε τον αριθμό του κινητού της, αλλά και μιας φίλης της, και μάλιστα της ανέφερε πως είχε σεξουαλική επαφή με την αδελφή μιας κοπέλας, που τότε ήταν 18 ετών.

Όπως είπε επέμενε να συναντηθούν, και η μάρτυρας έστειλε τις συν με τον κατηγορούμενο στην αστυνομία.

Είπε πως μια μέρα το παιδί της γύρισε από το σχολείο έχοντας στη τσάντα της 100 ευρώ, υποστηρίζοντας πως το ποσό αυτό της έδωσε ο πατέρας της, κάτι που όμως δεν διαπιστώθηκε.

Στη κατάθεση της η μητέρα μιας δεύτερης κοπέλας είπε πως η κόρη της έκανε παρέα με άλλα δύο κορίτσια και πήγαν σπίτι, έχοντας σακούλες με ψώνια στα χέρια, χωρίς όμως η ίδια να έχει δώσει χρήματα στο παιδί της, για να προχωρήσει σε αγορές.

Ρώτησε γι' αυτό τον πεθερό και την πεθερά της, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση και στη συνέχεια πίεσε τη κόρη της να της μιλήσει, με να μάθει ότι προέρχονταν από τον 65χρονο.

Μπήκε στο προφίλ της κόρης στο FB και είδε συν με τον φερόμενο ως δράστη, με το κορίτσι να της αναφέρει πως πήγαν τρεις φορές στο σπίτι του με δύο φίλες της, με τον 65χρονο να προσπαθεί να τις χαϊδέψει, αλλά τα κορίτσια να αντιδρούν αρνητικά.

Μάλιστα η κόρη της ανέφερε πως είχε πάει μια φορά με το αυτοκίνητο του στα Φάρσαλα. Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο 65χρονος προσέγγιζε με μεθοδικότητα τα παιδιά υποσχόμενος χρήματα, ενώ τις καλούσε να τον επισκεφθούν σπίτι του, λέγοντας πως θα κάνουν στοματικό σεξ.

Επίσης όταν έμαθε την δραστηριότητα του κατηγορούμενου έστειλε στη δουλειά του τον πατέρα της (παππού της κοπέλας), για να του ζητήσει το λόγο, με τον 65χρονο να τον παρακαλεί να μην υποβάλλει μήνυση, κάτι που όπως είπε η μάρτυρας δεν το έκανε, αφού δεν είχε χρήματα για να προσλάβει δικηγόρο.

Στην κατάθεση του ο πατέρας της παραπάνω κοπέλας, είπε πως έμαθε κατόπιν τα γεγονότα, αφού τότε βρίσκονταν στην Θεσσαλονίκη, και πως ο ηλικιωμένος ευρισκόμενος με την κόρη του στο αυτοκίνητο του, κατευθυνόμενοι για τα Φάρσαλα, ζήτησε από την κοπέλα να του κάνει στοματικό έρωτα, κάτι που η νεαρή αρνήθηκε.

Προς στιγμή στη δικαστική αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση, όταν ο πατέρας μιας κοπέλας, ισχυρίστηκε πως η κόρη του είπε ψέματα στη κατάθεση της για τον κατηγορούμενο, μετά από προτροπή της πρώην συζύγου και μητέρας του παιδιού και της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, με την πρόεδρο να ζητάει τη διακοπή της κατάθεσης του μάρτυρα και την απομάκρυνση του από την αίθουσα, μέχρι να ηρεμήσει.

Στη συνέχεια επανερχόμενος ο μάρτυρας, υποστήριξε πως όλα αυτά δεν έγιναν και αποτελούν σκευωρία, ερχόμενος σε αντίθεση με όσα είχε καταθέσει στο παρελθόν στην αστυνομία…

Έτσι αργότερα ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μεταβιβαστεί στην Εισαγγελία της ς, αντίγραφο της διαδικασίας, για να τεθεί θέμα ς δίωξης εις βάρος του για ψευδορκία.

Ο πατέρας του κοριτσιού Αλβανικής καταγωγής, είπε πως η μικρή του κόρη μετέβη στην υπηρεσία του 65χρονου για να πει τα κάλαντα και τότε γνωρίστηκαν.

Μετά από δύο ημέρες βρέθηκαν στο κέντρο της Λάρισας και κάθισαν για έναν καφέ αυτός με τη κόρη του και τον κατηγορούμενο, αναπτύσσοντας στη συνέχεια οικογενειακές σχέσεις.

Μάλιστα έφτασαν κοντά στο να γίνει νονός της κοπέλας, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό, γιατί ο ηλικιωμένος έπρεπε να φύγει από τη Λάρισα, επειδή το παιδί του αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας.

Στην απολογία του ο φερόμενος ως δράστης, υποστήριξε πως όλα είναι σκευωρία από τα κορίτσια τα οποία ήθελαν να του αποσπούν χρήματα, ερχόμενα σε συνεννόηση μεταξύ τους για να πουν και τα τέσσερα παιδιά τα ίδια πράγματα, αλλά παραδέχθηκε πως έστειλε τα χυδαία αυτά μηνύματα, κάνοντας λόγο για λάθος… και ζήτησε συγγνώμη για τη πράξη του.

Ισχυρίστηκε πως είναι κοινωνικό άτομο και πως από φιλευσπλαχνία έδωσε χρήματα στο ένα παιδί, για να σει μπουφάν που δεν είχε, καινούργια παπούτσια και νέο κινητό τηλέφωνο, αφού το παλιό είχε σπασμένη οθόνη, παίρνοντας παράλληλα τηλέφωνο και τους γονείς του, για να τους ενημερώσει.

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν γνώριζε τις δύο κοπέλες, αλλά ήρθαν σπίτι του με την ήδη γνωστή του απροειδοποίητα, λέγοντας του πως τόσο οι γονείς τους όσο και οι ίδιες είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, και κάνουν τα πάντα για να βρουν χρήματα για τη δόση τους.

Αυτός τις έδιωξε, με τις κοπέλες να τον απειλούν ότι εάν δεν δώσει χρήματα θα του δημιουργήσουν πρόβλημα στην πολυκατοικία.

Τότε, όπως είπε αναγκάστηκε να τις δώσει από 20 ευρώ. Ο 65χρονος προκάλεσε την κατάπληξη της προέδρου του Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγος του γνώριζε τις πράξεις του, όπως και τα μηνύματα που έστελνε…

Ο Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ζήτησε την ενοχή του 65χρονου, κάνοντας λόγο για θράσος του κατηγορούμενου, που προσέγγιζε παιδιά Γυμνασίου μέσω διαδικτύου, υποβάλλοντας τους άσεμνες προτάσεις, ενώ εκμεταλλεύονταν την οικονομική αδυναμία των θυμάτων του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του άνδρα κατέθεσε ιατρική γνωμάτευση στο Δικαστήριο με την οποία φαινόταν πως ο ηλικιωμένος έχει σε ποσοστό 90%, πάσχοντας από σοβαρό νόσημα που προκαλεί τετραπληγία και ως εκ τούτου είναι σεξουαλικά ανίκανος.

Παράλληλα είπε πως ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του με την αποστολή των μηνυμάτων, και πρόσθεσε πως τα κορίτσια τον έβλεπαν ως πηγή εισοδήματος.

Τελικά το Δικαστήριο μετά από πολύωρη συνεδρίαση, έκρινε ένοχο τον 65χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, και τη καλής συμπεριφοράς που ζήτησε υπέρ του η υπεράσπιση, καταδικάζοντας τον ομόφωνα, σε συνολική ποινή ς 10 ετών και για τις τρεις πράξεις, χρηματική ποινή 70.000€, και αποστέρηση οκτώ ετών των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Στο τέλος έγινε συζήτηση για το εάν η έφεση του θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τους δικαστές και τους ενόρκους να συμφωνούν να μην αφεθεί ελεύθερος, αλλά να οδηγεί στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση