Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Mέχρι το 2019 δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο
Mέχρι το 2019 δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον  Αχ. Μπέο

Mέχρι το 2019 δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο

«Μι υπόθεση δική μου κι της οικογένειάς μου δεν αφορά σκάνδαλα και οικονομικά της πόλης μας. Εύχομαι αυτή η χαρά σας να είναι η μοναδική που έχετε γευτεί στη ζωή σας.» Τάδε έφη ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος απευθυνόμενος στο Σώμα κατά την διάρκεια της απογευματινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόταση του Εισαγγελέα για παραπομπή του.

Επίσης ο κ. Μπέος είπε ότι άλλο είναι η πρόταση και άλλο η παραπομπή και τόνισε πως ό, τι και να γίνει μέχρι το 2019 η δημοτική αρχή θα πάει την πόλη μπροστά και ότι οι μειοψηφίες θα είναι στην αντιπολίτευση και θα συνεχίσουν να κάνουν ενστάσεις, για να δεχτεί το χειροκρότημα των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ο δήμαρχος Βόλου επανέλαβε ότι έχει πει επανειλημμένως πως πράγματα που έχουν γίνει σε έξι μήνες δεν έχουν γίνει χρόνια πριν και πρόσθεσε: « Μετά από αυτοψίες σε διάφορες συνοικίες διαπιστώσαμε κεραίες και κοινοποιήσαμε έγγραφο στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τους ενημερώναμε την πρόθεσή μας για παραχώρηση συγκεκριμένων οικοπέδων που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν τις κεραίες ώστε να μην είναι στο κέντρο της πόλης» ανέφερε ο κ. Μπέος και συμπλήρωσε: «έχουν περάσει 15 ημέρες, μία εξ' αυτών ανταποκρίθηκε και περιμένουμε και τις άλλες εταιρείες. Δεν έχουμε καμία κομματική αγκύλωση και λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της πόλης. Θα ήταν πιασάρικο να πηγαίναμε να ξηλώναμε εμείς κεραίες. Όμως εμείς δε θα προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση γιατί μετά από συνεννόηση με ειδικούς θα προκαλούνταν πρόβλημα στο ιντερνέτ και αυτό θα ήταν εις βάρος επιχειρήσεων της πόλης.

Για το πρόγραμμα Jessica

Για το πρόγραμμα Jessica ο δήμαρχος Βόλου απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσας Οικονόμου τόνισε ότι τα έργα θα γίνουν με ιδίους πόρους κι εξήγησε: « είμαστε αντίθετοι να χρεώνουμε το Δήμο, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και σε συνεργασία με τους υπαλλήλους θα ασκήσουμε τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων και την εκτέλεση έργων. Δεν συνάπτουμε δάνεια όπως εσείς. Πού βρίσκετε τη δύναμη να κάνετε επερωτήσεις όταν ο κόσμος πρόσφατα σας έστειλε σπίτι σας ως αποτυχημένους. Εμείς μπορεί να κάνουμε λάθη, υποκρισία και ψέματα δεν πρόκειται να πούμε , τις ερωτήσεις σας τις απάντησε ο κόσμος.
Απαντώντας η κα Οικονόμου είπε ότι έτσι γίνεται στην δημοκρατία , άλλος είναι στην πλειοψηφία, κι άλλος στην μειοψηφία κι απευθυνόμενη στον κ. Μπέο είπε: Παραπλανάτε τον κόσμο για τα περί δανείων , φέρτε τα στοιχεία να δούμε τι κάναμε εμείς και τι παραλάβατε . Εμείς επιλέξαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 3,6 εκ. ευρώ. Αυτά που λέτε ότι δεν χρειάζεστε βοήθεια σημαίνει ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι υγιής επιχείρηση. Αποκαθιστάτε την αλήθεια.»
Ο κ. Μπέος κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι είχε αποφασίσει για δάνειο και ότι η παρούσα δεν θα χρεώσει την επιχείρηση
Ο σύμβουλος Απ. Παπατόλιας διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για δάνειο, ενώ απαντώντας του ο δήμαρχος είπε: « πολιτικοί απατεώνες δεν θα γίνουμε, θα τα πλήρωναν οι πολίτες από τα σύνδεσης.
Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζηκόςτόνισε ότι το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε ιδίους πόρους για άλλα έργα.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος είπε ότι καλώς ασχολείται η δημοτική αρχή με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και πως και η παράταξή του θα παρέμβει μέχρι να δοθεί λύση. Για το πρόγραμμα Jessica επισήμανε ότι μπαίνει ιδιώτης από το παράθυρο και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπογραφεί καμία σύμβαση με ιδιώτες.

Για καταχωρήσεις εφημερίδων

Για το θέμα ισομερούς καταχώρησης στις τοπικές εφημερίδες, θέμα που έθεσε ο κ. Μιτζηκός, ο κ. Μπέος απάντησε: «Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη. Στείλαμε στον Υπουργό Εσωτερικών επιστολή ζητώντας να καταργηθεί το μέτρο καταχωρήσεων, από τη στιγμή που υπάρχει το Διαύγεια και το διαδίκτυο. Καλύτερα να πηγαίνουν τα χρήματα στους πολίτες , παρά να δίνονται σε εφημερίδες. Το ποιες εφημερίδες επιλέγουμε δική μας υπόθεση. Μην εκπροσωπείτε συμφέροντα συγκεκριμένης εφς. Σας προστατεύω. Εμείς θα κριθούμε από τους πολίτες. Μην προσκομίζετε δημοσίευμα και συμφέροντα συγκεκριμένης εφς και του θηλυκού Μητσοτάκη. Ας ταχτοποιήσει τα χρέη του ο εκδότης και τι θα κάνουμε εμείς είναι δική μας δουλειά.
Ο κ. Μιτζηκός εξήγησε ότι εστάλη σχετική επιστολή στους επικεφαλής και το έθεσα υπόψη του Σώματος.
Ο δήμαρχος Βόλου ανταπάντησε: « διαχειριζόμαστε το ταμείο το Δήμου, δεν σας κινεί την περιέργεια αυτή η λυσσαλέα κάποιων ΜΜΕ; Προστατεύουμε τα ταμεία , γι' αυτούς τα ταμεία έκλεισαν μια για πάντα. Ούτε ευρώ δεν πρόκειται να πάρουν.
Ας αναλογιστούν ποια είναι η προσφορά τους στην πόλη , ποια είναι η δημοσιογραφία και χρήματα από το κορβανά δεν θα πηγαίνουν στις τσέπες τους.
Τέλος ανέφερε ότι τη Μ. Παρασκευή έστειλε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο , ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός έκανε πληρωμένη καταχώρηση, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Μιτζηκό είπε: «κάντε εσείς δημόσιες σχέσεις, εμάς δεν μας αφορούν αυτά.

Για την

IMG_20150415_184037

Για την ο κ. Μπέος είπε ότι μετά από συζήτηση με τα δύο μέλη της εταιρείας και τον εγγυητή το μίσθωμα καταβάλλεται. Στην προσωπική τους κόντρα δε θα μπούμε.. Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε λύση Εμείς λέμε ότι η συγκεκριμένη πλαζ πρέπει να λειτουργήσει. Εμείς θα καταγγείλουμε τη σύμβαση. Υπάρχει μια διαδικασία και χρονικό περιθώριο. Μας είπανε εάν ξεκινήσουμε αύριο κι αν σε 25 ημέρες είναι έτοιμη η πλαζ τότε είπα ότι αν φτιάξετε την πλαζ σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κατοίκων εμείς σε δεύτερο συμβούλιο θα ανακαλέσουμε την απόφαση γιατί σκοπός μας είναι να λειτουργήσει η πλαζ. Και θα δούμε σε δεύτερο και τρίτο στάδιο αν θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς τόνισε ότι ο ιδιώτης κάνει κακή χρήση του μισθίου και ωθεί τον Δήμο να καταγγείλει τη σύμβαση. «Η δημοτική πλαζ μπορεί να είναι δημοτική και ο Δήμος να κάνει τις εργασίες και να τη λειτουργήσει με εποχικό προσωπικό. Να μην περάσει η Πλάζ σε άλλον ιδιώτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια η κα Οικονόμου συμφώνησε να προχωρήσει ο Δήμος στην καταγγελία της σύμβασης, ενώ θετικά εκφράστηκε και ο κ. Μιτζηκός, αλλά σημείωσε πως την Πλαζ δε μπορεί να την λειτουργεί ο Δήμος, αλλά να δοθεί σε ντόπιο επιχειρηματία.
Τέλος ο επικεφαλής τη ΛΑΣ είπε ότι η καταγγελία της σύμβασης είναι ευκαιρία να φύγουν οι ιδιώτες από την Πλαζ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση