Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας να οδηγήσουμε την Ε.Ε. σε νέα περίοδο
Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας να οδηγήσουμε την Ε.Ε. σε νέα περίοδο

Μητσοτάκης: Υποχρέωση μας να οδηγήσουμε την Ε.Ε. σε νέα περίοδο

Γι ευθύνη των 27 κρτών – μελών ως προς τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της Ένωσης, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, στις .

Oπως δήλωσε:

«Αυτές είναι στιγμές δοκιμασίας για την Ε.Ε.

Η απόφαση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.  ήταν ατυχής, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε.

Τώρα εξαρτάται από τη Βρετανική Κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε.

Αλλά αποτελεί και ευθύνη των υιπων 27 κρατών – μελών να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της Ένωσης.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτό που φάνηκε από το είναι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιος και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους.

Είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (E.P.P.) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, γιατί είναι προβληματισμοί απόλυτα θεμιτοί.

Την ίδια στιγμή, το των εκλογών στην Ισπανία απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την Ε.Ε., σε μία νέα περίοδο του μετά – λαϊκισμού στην ».

Η πρώτη αποτίμηση του νέου σκηνικού που διαμορφώνουν οι εξελίξεις στην Ευρώπη ήταν, εξάλλου, το βασικό θέμα ευρείας σύσκεψης –με τη συμμετοχή όλων των συντονιστών του κοινοβουλευτικού έργου– που έγινε χθες στη Συγγρού παρουσία του κ. Μητσοτάκη, με τη ΝΔ να δίνει πρόταγμα για σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και στο νέο ευρωπαϊκό τοπίο που διαμορφώνουν το βρετανικό και το των ισπανικών εκλογών.
 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση