Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει μετά τις συγκλονιστικές για τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών για την «ποιότητα του δημόσιου διαλόγου».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, είπε πως οφείλουμε να διαφυλάξουμε το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου.

«Κάλεσα αυτή τη συζήτηση προκειμένου να βρούμε πώς το θεσμικό μας πλαίσιο θα αντιμετωπίσει περιστατικά σεξουαλικής βίας και επειδή αυτή η διαδικασία κινδυνεύει να μετατραπεί σε πεδίο φτηνής λαϊκής αντιπαράθεσης».

«Δεν είναι τυχαίο ότι στη χώρα μας όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση της γ.γ. Αθλητισμού, πρωτοβουλία που χαιρέτισα αμέσως», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Επικοινώνησα μαζί της και τη χαρακτήρισα Ολυμπιονίκη της εμπιστοσύνης. Αντίστοιχα όλα τα κόμματα χαιρέτησαν αυτή τη γενναία πράξη. Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Αυτούς τους τρεις παράλληλους δρόμους επιχειρεί να κλείσει ο εκτροχιασμός και ο υποβιβασμός της δημόσιας συζήτησης».

«Το #metoo ήρθε το 2021 στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «το πρόβλημα υπάρχει, καραδοκεί και ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση και αυτοκάθαρση. Κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Το #metoo ήρθε το 2021 στην Ελλάδα, είναι ένα κίνημα υγιές και αφορά όλες τις πτυχές της ς».

«Εδώ και ένα μήνα η υπέστη ένα σκληρό σοκ. Η κοινή άμυνα είναι κίνηση απελευθέρωσης. Κι όμως τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστές δεν είναι τα τα. Ένα καινούριο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται. Σαν οι βιαστές να διαχωρίζονται σε αριστερούς και δεξιούς. Ο κατήφορος αυτός ξεστρατίζει την υπόθεση του ελληνικού «#ΜeΤoo».

«Το μεγάλο ζητούμενο είναι τα τα να μιλήσουν ελεύθερα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και για το λόγο αυτό κάλεσε «να βγουν από τον υπόνομο οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας».

«Ποιος κρύβεται πίσω από το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον Αλέξη να απαντήσει.

«Κατηγορείτε την ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πώς τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα. Κύριε σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς έχουμε την κ. Αγαπηδάκη και εσείς τον κ. Πολάκη»

«Ανέθεσα και δημιουργήσα με νέα γραμματεία, με επικεφαλής την κ. Αγαπηδάκη, η οποία και έλυσε το θέμα με τα ασυνόδευτα » επεσήμανε. Γι' αυτή την κ. Αγαπηδάκη – συνέχισε ο πρωθυπουργός – ο κ. Πολάκης ανεβάζει ανάρτηση «Αγαπηδάκη το τρολάκι της ΝΔ». «Περιμένω αν μη τι άλλο αυτή τη συμπεριφορά να την καταδικάσετε απερίφραστα και κάποια στιγμή να διαγράψετε στέλεχός σας για αυτά τα οποία λέγονται».

«Ίσως όμως αυτή να είναι η διαφορά μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς έχουμε την κ. Αγαπηδάκη και εσείς τον κ. Πολάκη. Σας ρωτώ και πάλι και περιμένω καθαρές απαντήσεις. Αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή μήπως προτιμάτε την «Αυγή». Αναρωτιέμαι πως τοποθετούνται και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντήστε ως πολιτικός σε ένα πολιτικό. Αν είστε με την επίσημη εφημερίδα σας, πως εξηγείτε ότι ο διευθυντής της μία ημέρα πριν έλεγε ότι υπάρχουν παιδεραστές που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Πόσα πρόσωπα έχει αλήθεια το επιτελείο σας;»

«Είστε υπόλογος για τους βουλευτές σας. Να πάρετε θέση για αυτή τη λάσπη η οποία εκτοξεύεται προς μια ολόκληρη παράταξη που γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι για να τη διασύρουν τα τρολ της Κουμουνδούρου» τόνισε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα γνωρίζοντας καλά το λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021».

«Δεν ήξερα προσωπικά τον κ. Λιγνάδη»

«Δύο φορές έχετε πει κ. Τσίπρα ότι ήταν φίλος μου ο κ. Λιγνάδης και εγώ ζήτημα να τον έχω δει μία -δυο φορές σαν ηθοποιό. Δεν τον ήξερα προσωπικά. Γιατί όταν τοποθετήθηκε δεν είπε κανείς τίποτα εναντίον του. Και αν κάποιος ήξερε κάτι έπρεπε να το πει, αλλιώς μπορεί να κατηγορηθεί για συγκάλυψη. Ζητήθηκαν εξηγήσεις από το υπουργείο, αλλά δεν είναι και δικαστήριο. Την ημέρα της πρώτης ς, οδηγήθηκε σε παραίτηση ο κ. Λιγνάδης, μέσα σε πέντε ώρες».

Αλλάζει ο ποινικός κώδικας

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τα αδικήματα κατά των ανηλίκων. Μεταξύ άλλων αναστέλλεται η παραγραφή, μέχρι και την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια. Παράλληλα εγκαινιάζεται μια διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες, ενώ θα μπορούν να γίνονται real time καταγγελίες.

«Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές. Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κωδικοί δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση