Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές
Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές

Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΗ

Προειδοποίηση απηύθυνε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές των εκλογών, ζητώντας να μην αλλάξουν την τελευταία στιγμή με στόχο να προκληθεί σύγχυση στους πολίτες από τις πολλαπλές κάλπες.

«Ο κόμπος έφθασε πια στο χτένι και ο πρωθυπουργός έχει δύο ς: ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, για να δούμε ουσιαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. Ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα», διεμήνυσε από το χθεσινό βήμα της πρώτης συνεδρίασης της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. που προέκυψε από το 12ο συνέδριο της Ν.Δ., βήμα το οποίο ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε για να αυξήσει την πίεση προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους «πρόθυμους» βουλευτές να φανερωθούν.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για «αλληλοεξευτελισμό» των κ. Τσίπρα και Καμμένου, και για «κωμωδία της εξουσίας», που όμως αποτελεί «τραγωδία για τη χώρα». Τους κατηγόρησε για «συναλλαγή», ορμώμενος και από την επίμαχη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά. «Με τροπολογίες της νύχτας σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες τους εκκρεμότητες πριν από το προαναγγελθέν διαζύγιό τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. Σαφής ήταν και η προειδοποίηση προς τους κυβερνώντες ότι «οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους όρους που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές ανα. Και αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους, να τα ξεχάσουν. Θέλουν δεν θέλουν, στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός».

Αιχμές άφησε για τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να αλλάζει τις τεχνικές προδιαγραφές των εκλογών, απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση ότι οι εκλογές θα γίνουν «με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν στις προηγούμενες ανα, με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας σε περίπτωση τετραπλών εκλογών των Μάιο». «Αν κάποιοι σκόπιμα θέλουν να προκαλέσουν σύγχυση με τις πολλαπλές κάλπες, εμείς με όλες τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις θα εγγυηθούμε ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, «το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει και δίλημμα της χώρας», περιγράφοντας τα ανοικτά μέτωπα των εθνικών μετώπων και της οικονομίας, καθώς, όπως είπε, η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών και ετοιμάζεται για τέταρτο μνημόνιο και, άρα, «δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω να κυβερνάται από μια κυβέρνηση κουρελού». Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι τέσσερα χρόνια μετά, «παραδίδουν τη χώρα σε πολύ χειρότερη κατάσταση, μια οικονομία χωρίς και με τεράστιο ιδιωτικό χρέος, μια κοινωνία δηλητηριασμένη». «Το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και βαθιά ηθικό. Το ηθικό πλεονέκτημα έγινε κουρέλι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύγκρουση Αυγενάκη – Μαξίμου

Κόντρα του Μαξίμου με τη Ν.Δ. ξέσπασε χθες με αφορμή του Λευτέρη Αυγενάκη, στις οποίες ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., αναφερόμενος στην πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης από μια «ετερόκλητη κυβερνητική συμμαχία που δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον» (ρ/σ 247), σημείωσε: «Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Εμείς ως αξιωματική αολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αν ο της Δημοκρατίας το επιτρέψει». Το Μαξίμου έσπευσε να υποστηρίξει ότι η Ν.Δ. εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε «σενάρια συνταγματικής εκτροπής» και εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ., καλώντας τον κ. Αυγενάκη να ξεκαθαρίσει τι εννοεί λέγοντας ότι η Ν.Δ. «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια». «Επειδή ο κυβερνητικός θίασος είναι πλέον για το Δελφινάριο, επισυνάπτω τη συνέντευξη απ' όπου προκύπτει η σκόπιμη διαστρέβλωση όσων είπα», απάντησε με tweet του ο ίδιος στο Μαξίμου, επισυνάπτοντας το ηχητικό απόσπασμα και προσθέτοντας: «Μπορεί η παρέα του Μαξίμου να μην το αντιλαμβάνεται, αλλά η Ν.Δ. ήταν, είναι και θα παραμείνει πιστή σε κάθε λέξη του Συντάγματος».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση