Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μητσοτάκης: Ώρα απολογίας, όχι πανηγυρισμών
Μητσοτάκης: Ώρα απολογίας, όχι πανηγυρισμών

Μητσοτάκης: Ώρα απολογίας, όχι πανηγυρισμών

Το γάντι που έριξε ο Αλέξης ς στη σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς την ώρα που ο πρωθυπουργός έψεγε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δεν ήταν «θαρραλέος» ώστε να πάει στη , ο κ. Μητσοτάκης ερχόταν σε επαφή με κόσμο στην και τη Φωκίωνος Νέγρη.

Αντιστρέφοντας την κατηγορία, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μιλάει με τους , τους καταστηματάρχες και τις κοινωνικές ομάδες που έχει πλήξει η οικονομική πολιτική, ενώ τον εγκάλεσε για τους πανηγυρισμούς, υπογραμμίζοντας ότι κανονικά θα έπρεπε να «απολογείται».

«Εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος, για τον οποίο μίλησε σήμερα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, με τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν κάθε μέρα οι Ελληνες », σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης από το εμπορικό κέντρο και τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Προκάλεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου, όπως είπε, «να μιλήσει στους συνταξιούχους, να μιλήσει στους μαγαζάτορες, να μιλήσει στους ελεύθερους επαγγελματίες, να μιλήσει στους ανέργους και να τους πείσει για αυτή την Ελλάδα την οποία μόνο ο ίδιος βλέπει».

Αναφερόμενος, δε, στις πανηγυρικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από τη Βουλή για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και στα περί τέταρτου μνημονίου που «είναι με τον λαό», ο πρόεδρος της Ν.Δ. έψεξε τον πρωθυπουργό ότι επιστρέφει πίσω πολύ λίγα απ' αυτά που πήρε τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τους Έλληνες πολίτες. «Δεν έχει κανένα δικαίωμα να πανηγυρίζει.

‘Εχει πάρα πολλούς λόγους να απολογείται για τη σημερινή εικόνα της Ελλάδος», σημείωσε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους στις επόμενες εκλογές στον κ. Τσίπρα και «στην εικονική πραγματικότητα την οποία φιλοτεχνεί».

«Επικροτούμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά διαφωνούμε με την περιορισμένη εφαρμογή του μέτρου μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες. Η Ν.Δ. θα μειώσει για όλους τους εργαζομένους και τους εργοδότες τις ασφαλιστικές εισφορές. Και όταν λέμε ότι αυτή η μείωση θα ισχύσει για όλους τους εργαζομένους, το εννοούμε. Θα ισχύσει για τους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όσο βέβαια και για τους ελεύθερους επαγγελματίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. βρίσκεται ήδη σε συνεδριακή τροχιά, όπως δείχνουν και οι «εκτός πλαισίου» δράσεις που οργανώνει η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος και οι οποίες επιδιώκουν να διευρύνουν την ατζέντα σε θεματολογία που δεν εμφανίζεται συχνά στον δημόσιο διάλογο.

Η αρχή έγινε από την για τα ζώα συντροφιάς «Αναζωογόνηση», που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ς Κ. , στην οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ από δω και στο εξής θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά πτυχές του νεοδημοκρατικού προγράμματος, εκκινώντας το Σάββατο από την Παιδεία, καθώς θα παρουσιαστεί ολόκληρο το πρόγραμμα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, θα μιλήσουν ακόμη η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Νίκη Κεραμέως, και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση