Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μητσοτάκης: «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω εκλογές»
Μητσοτάκης: «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω εκλογές»

Μητσοτάκης: «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω εκλογές»

Σκληρή κριτική στην και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ο πρόεδρος της Δ είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγόρησε την ότι εφαρμόζει ένα παράλληλο άλωσης του κράτους, χειραγώγησης των αρχών και παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κανείς δεν θέτει κάτι τέτοιο και με εξαίρεση το προσφυγικό και τα εθνικά όπου μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αν η κυβέρνηση απωλέσει τη δεδηλωμένη τότε θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Συντάγματος. «Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές. Θα αντέξει η οικονομία μας μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση αν αυτή προκύψει. Δεν τις ζητώ τις εκλογές και δεν θα τις προκαλέσω», είπε μεταξύ άλλων ενώ απάντησε αρνητικά και στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνς με άλλο πρωθυπουργό. «Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη θα συμβεί γιατί κάποιοι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν πχ το ασφαλιστικό. Γιατί θα το ψηφίσουν με άλλον πρωθυπουργό;», ανέφερε και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και είπε ότι δεν βιάζεται να γίνει εκείνος αλλά τον ενδιαφέρει ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις προτάσεις που κατέθεσε στη Βουλή δεν έχει πάρει απάντηση και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το της κυβέρνησης αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει επιμέρους διατάξεις.

Επιπρόσθετα για τα θέματα των αγροτών, είπε ότι σήμερα συναντήθηκε με κάποιους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν στηρίζει μπλόκα. «Να θυμίσω τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πάνω στα τρακτέρ. Εγώ Τσίπρας δεν θα γίνω», πρόσθεσε και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση με τους πρέπει να κλείσει. «Τον κατηγορώ ότι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι νέος είναι πιο παλιός από το παλιό. Εγώ έχω ασκήσει κριτική και στο δικό μου κόμμα. Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν και αυτά τα λάθη δεν θα τα επαναλάβουμε», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε και τον προβληματισμό του σχετικά με την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στις στο Αιγαίο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση