Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μητσοτάκης: Οι εκλογές είναι ήδη αίτημα του λαού
Μητσοτάκης: Οι εκλογές είναι ήδη αίτημα του λαού

Μητσοτάκης: Οι εκλογές είναι ήδη αίτημα του λαού

Οι είναι ήδη αίτημα του λαού υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του Κόμματος το Σάββατο  στη Λάρισα.

«Η Δημοκρατία ασφυκτιά. Μιλώντας με χιλιάδες  απλούς ανθρώπους από τη Μυτιλήνη και την Ειδομένη, από τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, τον Ασπρόπυργο, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το κέντρο της Αθήνας, τη Θήβα, τη Λαμία, όπου πήγα, παντού ακούγεται πλέον ένα βουητό. Δεν πάει άλλο! Δεν δεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση. Η χ, η κοινωνία, η οικονομία ασφυκτιούν. Και εδώ από τη Λάρισα επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον κ. Τσίπρα πριν λίγες ημέρες στη Βουλή: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε. Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.  Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με . Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης Κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χς. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Υπογράμμισε με έμφαση ότι: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οξυγόνο.  Οξυγόνο για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Ελάτε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα.  Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε την καταστροφή, να βάλουμε φραγμό στην αντιδημοκρατική εκτροπή.  Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού, των ψεμάτων και της καταστροφής. Μαζί δημιουργούμε την πραγματική ελπίδα! Με την αλήθεια, με την αλληλεγγύη, με την ανάπτυξη. Μαζί δίνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα και στους Έλληνες!».

Για τις σημερινές αποκαλύψεις από το δημοσίευμα των Wikileaks ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ. Προειδοποιώ την Κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Και κάτι τελευταίο: Η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».

Επίσης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηλίτευσε τις πρακτικές που ακολουθεί ο κ. Αλ. Τσίπρας υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις που μοίραζε και αθέτησε και υπογράμμισε τις δραματικές συνέπειες της πολιτικής του, τονίζοντας: «Η κοινωνία κινδυνεύει από ασφυξία. Οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη απειλούνται από νέα φοροκαταιγίδα. Βλέπετε, η κυβέρνηση αυτή 15 μήνες τώρα, παριστάνοντας ότι διαπραγματεύεται διέλυσε την οικονομία. Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, η έχει επανέλθει δριμύτερη, η κατανάλωση συρρικνώνεται. Οι αγρότες απειλούνται και οι φοβούνται τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους. Οι απλοί άνθρωποι αγωνιούν, πνίγονται, ασφυκτιούν. Όσο περνά ο καιρός και δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός. Ξέρετε πού τον έφτασαν; 5,4 πρόσθετα δις ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση. Χρήματα που θα επιβαρύνουν τους . Η φοροκαταιγίδα τους απειλεί τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης. Αυτοί είπαν ψέματα, αυτοί για να δικαιολογηθούν παριστάνουν ότι δήθεν διαπραγματεύονται».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχουν άλλες πολιτικές που μπορούν να βάλουν την Ελλάδα σε πορεία ανάκαμψης. Και πρόσθεσε: «Έχουμε τη γνώση και το σχέδιο που θα μας οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση.  Στην ανάπτυξη και την ευημερία. Για αυτό πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας και οι ανίκανοι λαϊκιστές που μας κυβερνούν.  Για αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατόν να πιάσει το τιμόνι της Ελλάδας η Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική Περιφέρεια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Στη δική μας πρόταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν κεντρική θέση. Ξέρω πολύ καλά ότι τα αγροτικά μας προϊόντα μπορούν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικά. Έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα  όπου παραγωγοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.  Σήμερα επισκέφθηκε το Συνεταιρισμό Οινοπαραγωγών στον Τύρναβο. Ένα παράδειγμα υγιούς συνεταιριστικής δράσης που επενδύει στην ποιότητα και την εξωστρέφεια. Αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα θέλουμε να στηρίξουμε. Το Κράτος συμπαρίσταται στον αγρότη, τον παραγωγό, τον μεταποιητή– δεν τον δυσκολεύει, δεν τον εκδικείται. Το Κράτος φροντίζει για απλές διαδικασίες στην καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων. Το Κράτος φροντίζει τους αγρότες εξασφαλίζοντάς τους και σιγουριά. Για αυτό ο Ο.Γ.Α. πρέπει να διατηρηθεί αυτόνομος. Το Κράτος βοηθά τους αγρότες στη μείωση του κόστους παραγωγής. Το Κράτος βοηθά στην αναβάθμιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων παρέχοντας τεχνογνωσία και τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Το Κράτος βοηθά στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό.  Και βέβαια το Κράτος πατάσσει οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα των νομοταγών επιχειρηματιών του πρωτογενούς τομέα. Και τέλος το Κράτος οφείλει να φορολογεί δίκαια, αφού όμως πρώτα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Έτσι θα αναγεννήσουμε την ελληνική ύπαιθρο. Όχι με φοροκαταιγίδα.  Όχι με μέτρα που αυξάνουν το κόστος παραγωγής.  Όχι με πολιτικές ασφυξίας και αποκλεισμού για τους αγρότες. Πρώτα βγαίνει όλος ο καρπός και ύστερα θερίζεις.  Αλλά ούτε αυτό φαίνεται να καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας».
 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση