Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική»

Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική»

«Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ο μας δεν μπορεί, παρά να τρέχει στους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις τους, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο Κυριάκος .

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως είναι νωπές και δυστυχώς επαναλαμβανόμενες οι τραγικές που τον τελευταίο χρόνο μάς έχουν γίνει πολύ οικείες.

«Πρόσωπα και ανθρώπινες ιστορίες που μάλλον κανένα Ιστορίας δεν θα καταγράψει.

Την ίδια στιγμή, όμως, θα στοιχειώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο της διεθνούς κοινότητας, η οποία, παρά την πρόοδό της σε άλλα πεδία, δεν κατόρθωσε, ακόμα τουλάχιστον, να περιορίσει τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού δράματος», τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική.

«Το δεν είναι πρόβλημα της Ευρώπης αποκλειστικά. Είναι διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο επιβάλλει δράσεις συνεργασίας», συνέχισε, σημειώνοντας πως η ΝΔ υπερασπίζεται την ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης ενωμένης και ως εκ τούτου και ισχυρής για να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του πλανήτη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

«Κι αυτό θα το κάνουμε συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών στην ΕΕ και σε όσους διεθνείς οργανισμούς και φορείς συμμετέχουμε, στη βάση των προτάσεων που πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση