Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μητσοτάκης για σύλληψη Μπελέρη: Καμία έκπτωση στην προστασία της μειονότητας
Μητσοτάκης για σύλληψη Μπελέρη: Καμία έκπτωση στην προστασία της μειονότητας

Μητσοτάκης για σύλληψη Μπελέρη: Καμία έκπτωση στην προστασία της μειονότητας

Ενημέρωσε Φον ντερ Λάιεν

Κλιμκώνει την ντίδρασή της η Αθήνα απέναντι στη  του υποψηφίου δημάρχου ς  από τις αλβανικές αρχές. Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα , ενώ προέβη και σε δήλωση από τη Λέσβο, όπου βρίσκεται σε προεκλογική περιοδεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπελέρης συνελήφθη τα μεσάνυχτα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media έφερε στο φως τη στιγμή της σύλληψής του, έξω από εστιατόριο.

«Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για τη , βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου ς και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, Φρέντι Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Η Αλβανία οφείλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρόκειται να δεχθούν εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του. 

Παράλληλα, από τη Λέσβο σημείωσε:

«Επιτρέψτε μου εδώ να ανοίξω μία παρένθεση και να πω κάτι για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός το οποίο έγινε στη γειτονική μας Αλβανία, σήμερα το πρωί, όπου δυστυχώς συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, ο Φρέντι Μπελέρης.

Θέλω, εδώ από τη Λέσβο, να στείλω ένα μήνυμα στη φίλη Αλβανία. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία».

Διάβημα ΥΠΕΞ, επικοινωνία Δένδια – Ράμα

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το πρωί, διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εχει πραγματοποιήσει η Αθήνα. Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, έχοντας ενημερώσει νωρίτερα για το ζήτημα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπλέον, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η πέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.

Δήλωση Ράμα

Από την αλβανική πλευρά, η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης του κ. Μπελέρη.

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Ράμα χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου». Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη» .

Κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών. Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση