Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μυτιλήνη: Πέντε νεκροί σε νέο ναυάγιο, τριήμερο πένθος στο νησί
Μυτιλήνη: Πέντε νεκροί σε νέο ναυάγιο, τριήμερο πένθος στο νησί

Μυτιλήνη: Πέντε νεκροί σε νέο ναυάγιο, τριήμερο πένθος στο νησί

έο με πέντε νεκρούς σημειώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ανοικτά της Σκάλας Συκαμνιάς.

Στην πλαστική βάρκα που κινδύνευε, και εντόπισε νορβηγικό σκάφος της δύναμης της Frontex, επέβαιναν 70 άτομα και είχε κατεύθυνση τις ακτές της βόρειας Λέσβου.
Κατά τη διάρκεια επιχείρησης διασώθηκαν 62 οι οποίοι ενημέρωσαν ότι άλλοι οκτώ συνταξιδιώτες τους είχαν γλιστρήσει πάνω από τη βάρκα. Αμέσως σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν οκτώ άνθρωποι από τους οποίους τρεις εν ζωή και πέντε νεκροί.

Πρόκειται για δυο , μια και δύο .

Κήρυξε τριήμερο πένθος η Λέσβος

Με μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης, ξεκίνησε το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Λέσβο «θύματα του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους ».

«Θέλουμε» λέει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος αληνός, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Πρακτορείο Ειδήσεων, «να αφυπνίσουμε την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Η οποία και δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά ανήμπορη να δώσει λύση αυτή τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Στο πλαίσιο αυτού του τριημέρου πένθους και στη μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, μια διαεκκλησιαστική προσευχή με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και Θρησκειών.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Λέσβου «με αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και κατς, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά . Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων – εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση