Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μειωμένα τα τέλη του 2017 στο Δήμο Βόλου για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες
Μειωμένα τα τέλη του 2017 στο Δήμο Βόλου για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Μειωμένα τα τέλη του 2017 στο Δήμο Βόλου για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Τη δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθώς και διευκολύνσεις σε Βολιώτες επαγγελματίες ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Όπως ανέφερε η δημοτική αρχή αφουγκράστηκε την καθημερινότητα των δημοτών και αποφάσισε να προβεί σε μια κοινωνική τιμολογιακή , η οποία έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Έτσι οι μειώσεις δημοτικών τελών διαμορφώθηκαν ως εξής για τις παρακάτω κοινωνικές ομάδες:

-Άτομα σε συνθήκες ακραίας φτώχιας 50%

-Άτομα με οικονομική αδυναμία μείωση 50%

-Άτομα με αναπηρία 67% μείωση 30%

-Άτομα με αναπηρία 80% μείωση 50%

-Για πρώτη φορά , τρίτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες μείωση 50%.

-Μακροχρόνια άνεργοι μείωση 30%

Όσον αφορά τον δημοτικό φόρο ο κ. Θεοδώρου εξήγησε ότι στη Νέα Ιωνία γίνεται έκπτωση 15% (ο φόρος μειώνεται από 0,19 σε 0,16 ευρώ ) και στις περιοχές Πορταριάς και Διμηνίου μειώνεται κατά 0,20 ευρώ/τ.μ. , ενώ στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες ο φόρος θα είναι ενιαίος 0,10 λεπτά.

Επίσης είπε ότι σε κάποιες δημοτικές νεότητες που θα υπάρξει μια μικρή αύξηση (πχ. Νέα Αγχίαλος από 0,8 σε 0,10 ευρώ) τα χρήματα αυτά θα δίνονται για τις συντηρήσει των σχολικών μονάδων της κάθε περιοχής.

Ακόμη, για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα ανακοινώθηκε ότι ο δημοτικός φόρος από 1,53 πέφτει στα 0,44 €/τ.μ.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου αναφέρθηκε και στη διευκόλυνση που δίνεται όσους θα βγάλουν άδεια κοινόχρηστων χώρων λέγοντας πως όποιος προκαταβάλλει το 30% μέχρι 31/1 τότε θα μπορεί να εξοφλεί το υπόλοιπο 70% σε επτά ισόποσες δόσεις, ενώ μείωση 10% θα ισχύσει για τους περιπτερούχους.

Για τα τέλη Κοιμητηρίων ο κ. Θεοδώρου ενημέρωσε πως στο Κούκος το ποσό των 230 ευρώ θα μειωθεί στα 210 ευρώ (10%), ενώ για τα περιφερειακά Κοιμητήρια Νέων Παγασών. υ, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου κ.λπ. από τα 230 ευρώ θα μειωθεί στα ευρώ (μείωση 60%).

Τέλος για τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ είπε ότι έγιναν σταδιακές μειώσεις 6% και φέτος μια μείωση 4%.
Ο κ. Θεοδώρου διευκρίνισε ότι δεν μπορεί ο Δήμος αυτή τη στιγμή να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις , τονίζοντας ότι για πρώτη φορά τρίτεκνοι, μονογονεϊκές και μακροχρόνια άνεργοι απολαμβάνουν μειώσεις , κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν ίσχυε , αφού κανείς δεν τους έδινε σημασία.

Επίσης εξήγησε ότι όλες οι παραπάνω μειώσεις είναι της τάξης των 500.000 ευρώ έως 1 εκ. ευρώ και σημείωσε πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου για να ενημερωθούν για τα σχετικά δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλουν.

Κλείνοντας τόνισε ότι η θα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για τους δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος ς .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση