Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μειωμένα δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος στον Δήμο Βόλου
Μειωμένα δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος στον  Δήμο  Βόλου

Μειωμένα δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος στον Δήμο Βόλου

 

Μειωμένα θα είναι τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Βόλου, με βάση τα όσα   ανακοίνωσε  σε σημερινή συνέντευξη τύπου  ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου.

Ο  κ. Θεοδώρου είπε ότι  «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι Έλληνες, ανακοινώνουμε μειώσεις στα δημοτικά τέλη. Είναι μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε και πέρυσι συνεχίζεται φέτος και θα ολοκληρωθεί του χρόνου.
Η καλή και σωστή διαχείριση που κάνουμε μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτές τις εξαγγελίες.

Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί μια αδικία που έχει προέλθει από τις συνενώσεις των Δήμων. Στόχος μας να μην υπάρχουν πολίτων δύο, τριών ή και τεσσάρων κατηγοριών. Δεν είναι σωστό στην α’ ζώνη του Δήμου Βόλου στην επαγγελματική χρήση να πληρώσει ο δημότης 3,37 ευρώ/τ.μ. και στην Μακρινίτσα να πληρώνει 3,5 ευρώ/τ.μ.».

Ο ίδιος ενημέρωσε  ότι ο Δήμος προχωρά σε μείωση τελών 10%  για τους οικιακούς χρήστες  στις Δ.Ε. Ν.Ιωνίας κι Αγριάς.

Στις Δ.Ε. Ν.Ιωνίας, Ν. Αγχιάλου, Πορταριάς και Ιωλκού για τους επαγγελματίες προβλέπεται μείωση 10%, ενώ στο δημοτικό φόρο στις Δ.Ε. Πορταριάς και Διμηνίου προβλέπεται μείωση 50%.

«Στόχος είναι να φτάσουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε δύο ζώνες και να έχουμε ενιαίο δημοτικό φόρο από του χρόνου. Τα υπόλοιπα δημοτικά τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα» διευκρίνισε ο κ. Θεοδώρου.

Επίσης ανέφερε ότι διατηρούνται οι αποφάσεις για τις ευπαθείς ομάδες κι ότι  έγιναν διορθώσεις για τους πολύτεχνους και τρίτεκνους καθώς αυξάνεται το ποσό για υπαγωγή στο τιμολόγιο στα 30.000 ευρώ εισόδημα.

Για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων είπε πως δεν μεταβάλλονται και πως   όσοι προσέλθουν έως 31/1/2018 προκαταβάλλοντας το 30% το υπόλοιπο θα μπορούν να το καταβάλλουν σε επτά δόσεις.

Ακόμη  ο Δήμος, προχωρά σε μείωση 23% στα τέλη των κοιμητηρίων . Για το κοιμητήριο  του  «Κούκου» προβλέπεται μείωση 5% για την ταφή τριετούς διάρκειας και στα υπόλοιπα περιφερειακά κοιμητήρια, προβλέπεται μείωση 25% για τον τέταρτο χρόνο ταφής, 16% για τον πέμπτο χρόνο και 30% για τον έκτο χρόνο.

Για τα τέλη ύδρευσης, έχει ανακοινωθεί από την ΔΕΥΑΜΒ μείωση 50% για όλα τα Ιδρύματα, μείωση 80% στις ορεινές περιοχές του Δήμου για το τρίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε όσους έχουν εγκαταστήσει υδρόμετρο.

Ο  κ. Θεοδώρου κάλεσε  όσους έχουν προς τον Δήμο ή  τη ΔΕΥΑΜΒ να προσέλθουν στα ταμεία και να ρυθμίσουν τις οφειλές μέχρι τέλος του μήνα, με πάρα πολλές ευνοϊκές ρυθμίσεις (100 δόσεις και διαγραφές προσαυξήσεων και τόκων) .

«Τα χρήματα αυτά είναι ανταποδοτικά  και θα χρησιμοποιηθουν για έργα.  Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να κρατήσουμε τα οικονομικά του Δήμου και να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου ανέρχονται στα 19 εκ. ευρώ, το ύψος  εκπτώσεων σε δημoτικά τέλη και φόρο για τον Δήμο ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και οι ανείσπρακτες οφειλές συνολικά είναι 21 εκ. ευρώ .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση