Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Μειωμένα δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος στον Δήμο Βόλου
Μειωμένα δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος στον  Δήμο  Βόλου

Μειωμένα δημοτικά τέλη και δημοτικός φόρος στον Δήμο Βόλου

 

Μειωμένα θα είναι τα δημοτικά στον Δήμο , με βάση τα όσα   ανακοίνωσε  σε σημερινή συνέντευξη τύπου  ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου.

Ο  κ. Θεοδώρου είπε ότι  «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι Έλληνες, ανακοινώνουμε μειώσεις στα δημοτικά . Είναι μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε και πέρυσι συνεχίζεται φέτος και θα ολοκληρωθεί του χρόνου.
Η καλή και σωστή διαχείριση που κάνουμε μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτές τις εξαγγελίες.

Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί μια αδικία που έχει προέλθει από τις συνενώσεις των Δήμων. Στόχος μας να μην υπάρχουν πολίτων δύο, τριών ή και τεσσάρων κατηγοριών. Δεν είναι σωστό στην α’ ζώνη του Δήμου στην επαγγελματική χρήση να πληρώσει ο δημότης 3,37 ευρώ/τ.μ. και στην Μακρινίτσα να πληρώνει 3,5 ευρώ/τ.μ.».

Ο ίδιος ενημέρωσε  ότι ο προχωρά σε μείωση τελών 10%  για τους οικιακούς χρήστες  στις Δ.Ε. Ν.Ιωνίας κι Αγριάς.

Στις Δ.Ε. Ν.Ιωνίας, Ν. Αγχιάλου, Πορταριάς και Ιωλκού για τους προβλέπεται μείωση 10%, ενώ στο δημοτικό φόρο στις Δ.Ε. Πορταριάς και Διμηνίου προβλέπεται μείωση 50%.

«Στόχος είναι να φτάσουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε δύο ζώνες και να έχουμε ενιαίο δημοτικό φόρο από του χρόνου. Τα υπόλοιπα δημοτικά τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα» διευκρίνισε ο κ. Θεοδώρου.

Επίσης ανέφερε ότι διατηρούνται οι αποφάσεις για τις ευπαθείς ομάδες κι ότι  έγιναν διορθώσεις για τους πολύτεχνους και τρίτεκνους καθώς αυξάνεται το ποσό για υπαγωγή στο τιμολόγιο στα 30.000 ευρώ εισόδημα.

Για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων είπε πως δεν μεταβάλλονται και πως   όσοι προσέλθουν έως 31/1/2018 προκαταβάλλοντας το 30% το υπόλοιπο θα μπορούν να το καταβάλλουν σε επτά δόσεις.

Ακόμη  ο , προχωρά σε μείωση 23% στα τέλη των κοιμητηρίων . Για το κοιμητήριο  του  «Κούκου» προβλέπεται μείωση 5% για την ταφή τριετούς διάρκειας και στα υπόλοιπα περιφερειακά κοιμητήρια, προβλέπεται μείωση 25% για τον τέταρτο χρόνο ταφής, 16% για τον πέμπτο χρόνο και 30% για τον έκτο χρόνο.

Για τα τέλη ύδρευσης, έχει ανακοινωθεί από την ΔΕΥΑΜΒ μείωση 50% για όλα τα Ιδρύματα, μείωση 80% στις ορεινές περιοχές του Δήμου για το τρίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε όσους έχουν εγκαταστήσει υδρόμετρο.

Ο  κ. Θεοδώρου κάλεσε  όσους έχουν οφειλές προς τον Δήμο ή  τη ΔΕΥΑΜΒ να προσέλθουν στα ταμεία και να ρυθμίσουν τις οφειλές μέχρι τέλος του μήνα, με πάρα πολλές ευνοϊκές (100 δόσεις και διαγραφές προσαυξήσεων και τόκων) .

«Τα αυτά είναι ανταποδοτικά  και θα χρησιμοποιηθουν για έργα.  Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να κρατήσουμε τα οικονομικά του Δήμου και να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για έργα» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι τα του Δήμου ανέρχονται στα 19 εκ. ευρώ, το ύψος  εκπτώσεων σε δημoτικά τέλη και φόρο για τον Δήμο ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και οι ανείσπρακτες οφειλές συνολικά είναι 21 εκ. ευρώ .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση