Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μηνυτήρια αναφορά  Αχ. Μπέου για τη ρύπανση στο λιμάνι
Μηνυτήρια αναφορά  Αχ. Μπέου για τη ρύπανση στο λιμάνι

Μηνυτήρια αναφορά  Αχ. Μπέου για τη ρύπανση στο λιμάνι

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το συνεχιζόμενο φαινόμενο ρύπανσης του λιμανιού, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, ο  σε αργία δήμαρχος , ζητώντας να διερευνηθεί η αιτία που την προκαλεί και ποιοί είναι υπεύθυνοι γι' αυτή.

Συγκεκριμένα σε του ο Ax. Μπέος ανέφερε ότι έθεσε καίρια ερωτήματα προς την Εισαγγελία όπως το πότε για τελευταία φορά λειτούργησε ή έκανε έλεγχο το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος, το λεγόμενο , που ορίζεται από την Περιφέρεια, στο λιμάνι και να δοθούν τα πορίσματα από τους ελέγχους αυτούς, εφόσον βεβαίως έγιναν και υπάρχουν.

Ακόμη σχολίασε δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει του ΟΛΒ με εταιρεία για την διάθεση των αποβλήτων – λυμάτων από τα πλοία (επιβατηγά, εμπορικά ή και κρουαζιερόπλοια) που διακινούνται από και προς το λιμάνι του Βόλου και ζήτησε  την ανακοίνωση λεπτομερών στοιχείων γύρω από τη αυτή και κυρίως αν αυτή είναι υπαρκτή ή πρόκειται για μια απλή μεθόδευση.

«Εγώ δεν θα διαφωνήσω, να μας πούνε όμως πού τα πάνε, τόνισε . ιατί είναι πέρα από κάθε λογική αυτή η εταιρεία αν πραγματικά έχει σύμβαση με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, (και δεν θέλω να αμφισβητήσω τα λεγόμενα του προέδρου), να τα παίρνει από εδώ και να μην τα αποθέτει στον Βιολογικό Καθαρισμό. Δηλαδή αν το κόστος είναι 1 ευρώ να τα πάει στον Βόλο, αν τα πάει Θεσσαλονίκη ή κάπου αλλού, λογικό είναι θα είναι 10 φορές παραπάνω.

Πάντως ο Βιολογικός Καθαρισμός του Βόλου δεν έχει δεχτεί λύματα από βυτία ή από το λιμάνι τα τελευταία 15 χρόνια και πλέον. Αυτό είναι επίσημο. Άρα λοιπόν γεννάται αυτό το ερώτημα. Να μας φέρουν τα φύλλα ελέγχου πότε τα παρέλαβαν και που τα απόθεσαν. Τελεία και παύλα.¨υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας ο κ. Μπέος τόνισε  ακόμη: «Όμως αυτά είναι ερωτήματα τα οποία θα τα διερευνήσει και θα τα ψάξει η Εισαγγελία. Το ζητούμενο είναι να κάτσουν όλοι οι φορείς, Περιφέρεια, ΔΕΥΑΜΒ και πλέον ο ΟΛΒ και το Λιμεναρχείο για να σταματήσει αυτό το πανηγύρι. ιατί σε ό,τι αφορά τα και παρά τα όσα λέει  ο λαλίστατος κύριος πρόεδρος του ΟΛΒ, είναι δεδομένο και σίγουρο ότι λειτουργεί χωρίς περιβαλλοντολογική . Τελεία και παύλα. Τα κλιμάκια ελέγχου και οι αρμόδιοι φορείς πώς το επιτρέπουν, αφού  δεν τηρεί τους όρους τους περιβαλλοντολογικούς στην Μελέτη που έχει κατατεθεί; Αυτά είναι ερωτήματα, ας κάνουν μία σύσκεψη οι φορείς, αν αγαπάνε την πόλη, να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα που τουλάχιστον 3-4 φορές το χρόνο μας απασχολεί».

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση « Σε ό,τι αφορά την προέλευση, την αιτία, κάνατε μια αναφορά τις τελευταίες ημέρες και στην παρουσία κρουαζιερόπλοιων ακόμα και εκτός Παγασητικού. Υπάρχει κάτι να πούμε;»  σημείωσε:«Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα πράγματα, γνωρίζω όμως ότι παγκοσμίως ένα κρουαζιερόπλοιο, ένα εμπορικό πλοίο ή ένα πλοίο της γραμμής, συνήθως όταν φτάνει στο λιμάνι υπάρχει αν βυτιοφόρο ή όπως θέλετε πέστε το που παραλαμβάνει όλα αυτά τα λύματα. Εδώ πέρα γεννάται αυτό το ερώτημα: Πού πάνε αυτά τα λύματα; Τα πετάνε στο Αιγαίο μόλις βγαίνουν από τον Παγασητικό, μέσα στον Παγασητικό; Ή πραγματικά τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για το περιβάλλον και την υγεία; Αυτά είναι ερωτήματα που οφείλει η Εισαγγελία να τα ψάξει και να δώσει απαντήσεις».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση