Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μήνυση Αχ. Μπέου για απάτη και υπεξαίρεση κατά τραπεζών και ΕΡΓΗΛ
Μήνυση Αχ. Μπέου για απάτη και υπεξαίρεση κατά τραπεζών και ΕΡΓΗΛ

Μήνυση Αχ. Μπέου για απάτη και υπεξαίρεση κατά τραπεζών και ΕΡΓΗΛ

Μήνυση κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, για και υπεξαίρεση υπό τις ειδικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία του Βόλου ο δήμαρχος Αχ. , με αφορμή την δέσμευση λογαριασμού 1,4 εκ. ευρώ της επιχείρησης που διατηρούν στην Eurobank, προς όφελος της ΕΡΓΗΛ.

Ο κ. , συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της , Στ. Παπαευσταθίου και τον νομικό σύμβουλο Γιάννη Καραγκιόζο κατέθεσε μήνυση, αλλά και ανακοπή αίτησης αναστολής προσωρινής διαταγής για τις διεκδικήσεις της ΕΡΓΗΛ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος στράφηκε κατά της δικαιοσύνης, λέγοντας πως όλα όσα συμβαίνουν είναι τραγελαφικά.

Σημείωσε ότι παρά το γεγονός πως υπάρχουν δύο δεσμευτικές αποφάσεις, ώστε τόσο η , όσο και τα δημόσια έργα, που είναι για δημόσιο σκοπό, γιατί το νερό και η είναι ανάγκες της πόλης, δεν μπορούν να δεσμευτούν, βγήκαν οι αποφάσεις που δικαιώνουν τη κι έρχεται τώρα η ΕΡΓΗΛ και ζητά 1,4 εκ. € γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, “έτσι είχαν μάθει”.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΕΡΓΗΛ έχει κάποιο φίλο δικαστικό λειτουργό εδώ στο Βόλο ευελπιστώντας ότι θα τους επιτρέψει να “ληστέψουν” τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ.

Συμπλήρωσε πως σήμερα βρέθηκαν στο δικαστήριο όχι μόνο για να καταθέσουν την προσωρινή διαταγή κατά των διαθέσεων των “απατεώνων”, όπως τους χαρακτήρισε, τυχοδιωκτών εργολάβων, αλλά και τη μήνυση για συνεργεία, απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατά της Eurobank, η οποία δέσμευσε τους λογαριασμούς, ενώ έχει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

“Ο αγώνας είναι σκληρός απέναντι σε ένα λυσσαλέο σύστημα που έχει πλοκάμια παντού, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.Ήθελα να ξέρω αν οι δήμαρχοι πριν το 2010 κοιμούνται ήσυχα τα βράδια, που άφησαν και έδωσαν το δικαίωμα σ' αυτούς τους απατεώνες να διεκδικούν χρήματα των πολιτών και της πόλης” λέγοντας ο δήμαρχος του Βόλου.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Γιάννης Καραγκιόζος, υπογράμμισε ότι η ΕΡΓΗΛ τους θυμήθηκε φέτος, διεκδικώντας ξαφνικά τόκους 1,4 εκ. € για το χρονικό διάστημα 2015-2018.

Έτσι κοινοποίησε στη ΔΕΥΑΜΒ την περασμένη Πέμπτη σχετική επιταγή προς εκτέλεση.

Όπως είπε, η εντολή του δημάρχου ήταν άμεση για δικονομική και νομική αντίδραση και πράγματι, ετοίμασαν ανακοπές αιτήσεων αναστολής προσωρινής διαταγής, την στιγμή που έχουν τρεις αποφάσεις που δημιουργούν δεδικασμένο στην υπόθεση όσον αφορά στο ακατάσχετο των λογαριασμών.

Συμπλήρωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως οι λογαριασμοί και τα χρήματα αφορούν ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες του Βόλου και, ως εκ τούτου, μ' αυτή τη βασική γραμμή προχωρούν και διεκδικούν τη μη δέσμευση των χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ταυτόχρονα περιμένουν τη μεγάλη απόφαση του Εφετείου Λάρισας.

Εξέφρασε την δυσαρέσκεια, αλλά και την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι παρότι υπάρχουν αποφάσεις δεσμευτικές και οριστικές που έχουν επιδοθεί σ' όλες τις τράπεζες, τα , φοβούμενα να επιλέξουν πλευρά, αναγκάζοντάς τους να καταφερθούν και εναντίον τους.

Καταλήγοντας ανέφερε πως τα χρήματα δεν αφαιρέθηκαν, αλλά είναι δεσμευμένα στους λογαριασμούς, μετά τις ενέργειες της ΕΡΓΗΛ όλως απαραδέκτως και παρανόμως και μάλιστα με το πρόσχημα ότι η ΕΡΓΗΛ φοβάται μήπως χάσει τα χρήματα, ενώ μέχρι τώρα έλεγε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι μια απόλυτα επικερδής επιχείρηση.

Σημειώνεται πως η μηνυτήρια στρέφεται, εκτός της Eurobank, και κατά της τράπεζας Πειραιώς, αλλά και κατά της ΕΡΓΗΛ, για ηθική αυτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση