Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μήνυμα εθνικής ενότητας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Ζαγορά
Μήνυμα εθνικής ενότητας από τον  πρόεδρο  της Δημοκρατίας στη Ζαγορά

Μήνυμα εθνικής ενότητας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Ζαγορά

Μήνυμα εθνικής ενότητας έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Ζαγορά του Πηλίου, όπου παρίσταται, προσκελημένος στις επετειακές εκ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 10.30 το πρωί στη Ζαγορά του Πηλίου με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και τον υποδέχτηκαν η υφυπουργός Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα και η μπάντα της 1ης Στρατιάς.

Ο κ. Παυλόπουλος έγινε δεκτός από τους κατοίκους με χειροκροτήματα και επιφωνήματα.

Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου της Ζαγοράς, όπου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος χάρισε στον κ. Παυλόπουλο την εικόνα του Οσίου μάρτυρος Τριαντάφυλλου, τοπικού αγίου, που θεωρείται προστάτης της περιοχής και τον χρυσό σταυρό της Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο κ.Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας διαχρονικά αντιφωνώντας το Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο καιο επανέλαβε ότι «είναι γνωστό ότι εμείς οι Ελληνες όταν είμαστε ενωμένοι, ξεπερνούμε τις δυσκολίες.Είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν».

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς και είπε ότι «Ο χώρος είναι ένα λίκνο του Ελληνικού Διαφωτισμού, που αποδεικνύει την διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος. Σ΄αυτόν τον χώρο, χάρη στην ευλογημένη σκέψη του Ρήγα Φερραίου, του Ανθιμου Γαζή, του Κωνσταντά, του Φιλίππου Ιωάννου και όσων άλλων σπουδαίων Ελλήνων που σπούδασαν και δίδαξαν σ' αυτόν τον χώρο,ενισχύθηκε η ελληνικότητά του και είναι χρέος μας να έχουμε ανάλογο μέλλον ως λαός, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού για τον οποίο εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για παραγωγική 100ετή πορεία του με τα εκλεκτά και ευχήθηκε αυτή η πετυχημένη να αποτελέσει πρότυπο.

Στη συνέχεια ο επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Ζαγοράς όπου παρουσία τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της Ζαγοράς. Ο δήμαρχος Ζαγοράς Πατής Κουτσάφτης ανέφερε- μεταξύ άλλων: «…Γιορτάζουμε σήμερα τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συνεταιρισμού η οποία δεν υπήρξε γεγονός τυχαίο ούτε προήλθε από έμπνευση στιγμιαία αλλά προέκυψε ως νομοτελιακή μεταλλαγή της εμπεδωμένης και συνειδητής από παλιά κοινοτικής ζωής των Ζαγοριανών.

Η ίδρυση του Συνεταιρισμού υπήρξε ένας κορυφαίος σταθμός στην αλληλουχία των κοινωνικών κατακτήσεων του τόπου μας. Υπό το πρίσμα αυτό η Ζαγορά βλέπει στην παρουσία σας τη δέουσα έμπρακτη αναγνώριση της ευρύτερης προσφοράς του συνεταιρισμό μας και δι αυτού όλης της διαδρομής των προγόνων μας.

Σας παρακαλώ να είστε υποστηρικτής αυτή του σκληρά εργαζόμενου αγροτικού κόσμου που φίνει ότι μπορεί στη χειμαζόμενη πατρίδα».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Χιώτης ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγόρευση του προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην ιστορία της Ζαγοράς και στη μεγάλη συμβολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Στη συνέχεια μετέβη στην του χωριού όπου παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αντ. Λάσκο.

Στην ομιλία του ο κ. Λάσκος καλωσόρισε τον πρόεδρο κι αναφερόμενος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, τόνισε ότι πρόκειται για τον μακροβιότερο συνεταιρισμό. «Οι Ζαγοριανοί και οι Πηλιορίτες έχουν παράδοση αιώνων. Πειραματίζοντας με νέες ασχολίες. Τα 100 χρόνια παρουσίας του Συνεταιρισμού, συμψηφίζουν την ιστορία τριών γενεών, όταν στις 27 Οκτωβρίου του 1916, 199 συνεταιριστές αποφάσισαν να συστήσουν τον αγροτικό συνεταιρισμό». Επίσης ανέφερε ότι ετησίως συσκευάζονται 15.000 τόνοι μήλα.

«Θέλουμε Πρόεδρε να είστε υποστηρικτής του αγροτικού κόσμου. Σας θέλουμε δίπλα μας και στο Μουσείο Μήλου που σχεδιάζουμε και στην ανάδειξη του αρχείου της περιοχής που σχεδιάζουμε» καξε ο κ. Λάσκος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο που γίνεται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, τονίζοντας ότι «Δίνετε το παράδειγμα υιούς επιχειρηματικότητας. Το μυστικό είναι ότι είδατε πολύ γρήγορα ότι το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η συνεργασία». Ο ευχήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία όπως τα αιωνόβια πλατάνια κι όπως κατέληξε «Μέσα από την ψυχή των κατοίκων αποδεικνύεται η δύναμη του ελληνισμού. Δίνεται παράδειγμα μέσα στην κρίση».

Σε του για την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στη Ζαγορά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε στη Ζαγορά. Στη Ζαγορά της ιστορίας, του πολιτισμού, των αγώνων, αλλά πρωτίστως της παραγωγής. Η Ζαγορά δείχνει το δρόμο στο αύριο μέσω του συνεταιρισμού.

Έναν αιώνα παραγωγής. Έναν αιώνα που κρατά την επαρχία, την ύπαιθρο ζωντανή. Δείχνει το δρόμο για το αύριο δείχνει μήνυμα συνεργασίας, ρεαλισμού, υπευθυνότητας αλλά κι ένα μήνυμα ρηξικέλευσης, ότι η κοινωνική ευημερία έρχεται μέσα από την παραγωγή των υγιών δυνάμεων της εξωστρέφειας και της δημιουργίας.

Αυτό το μήνυμα είναι ο μόνο δρόμος για το αύριο στη χώρα, γιατί η κοινωνική ευημερία και παραγωγή πάνε μαζί. Όχι να ακολουθήσουμε το δρόμο της ανέχειας, της φτώχειας, της πελατειακής διαδικασίας. Ένας είναι ο δρόμος. Ο δρόμος της παραγωγής.

Άρα κίνητρα για παραγωγή. Όταν υπάρχει δουλειά και συνεργασία ο κόσμος μένει στη ύπαιθρο, αλλά χρειάζονται και κίνητρα όπως αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ότι συνεπάγεται αυτό, μείωση παραγωγικών συντελεστών , σταθερό φορολογικό σύστημα, γρήγορη δικαιοσύνη και στη δημιουργία για να υπάρχει προστιθέμενη αξία».

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΖΑΓΟΡΑaponomi_proedrou_15aponomi_proedrou_07aponomi_proedrou_03aponomi_proedrou_01paylopouloszagor70paylopouloszagor102

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση