Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μήνυση και αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά του ΤΕΕ Μαγνησίας
Μήνυση και αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά του ΤΕΕ Μαγνησίας

Μήνυση και αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά του ΤΕΕ Μαγνησίας

Έντονη λογομαχία προκλήθηκε σήμερα στο ΔΣ της ΜΒ μετά την ανακοίνωση ότι πρόθεση της διοίκησης της Επιχείρησης είναι να υποβάλλει μήνυση και αγωγή κατά του ΤΕΕ Μαγνησίας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΜΒ Αχ. Μπέος πρόσφερε χαρτομάντηλα μέσω του συμβούλου της πλειοψηφίας Ανδρ. Ζέρβα στον σύμβουλο της μειοψηφίας Κ. Γαρ , ζητώντας του το ένα πακέτο να το δώσει στην πρόεδρο του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα για να σκουπίζουν τα δάκρυά τους, ενώ επιτέθηκε φραστικά κατά του συμβούλου λέγοντας: «Να σκουπίσετε τα δάκρυά σας. Έχετε φάει τέτοιες σφαλιάρες κι είστε τόσο λίγοι κι ανύπαρκτοι. Εσείς ζείτε κι αναπνέετε για το αν θα τεθώ σε αργία, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι το 2019 κι αν μας πεισμώσετε, θα είμαστε μέχρι το 2024 εδώ», ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στον κ. Γαρ, για το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Σκόπελο.

Απαντώντας ο κ. Γαργάλας είπε στον κ. Μπέο «εσείς θα κλάψετε» και δήλωσε ότι δεν είδε το μαιλ που του είχε σταλεί κι όπως είπε «Εγώ δεν είδα το μαιλ αλλά κι εσείς ούτε καν φιλοτιμηθήκατε να πάρετε ένα τηλέφωνο. Θα μπορούσαν οι υπηρεσίες από τον Δήμο να πάρουν ένα τηλέφωνο», ενώ ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τον σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μαλαματίνη.

Από εκεί και πέρα ανατέθηκε στο νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ να υποβάλει μήνυση κατά της ΔΕ του ΤΕΕ και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και για οικονομική βλάβη στη ΔΕΥΑΜΒ ύψους 500.000 ευρώ.

Ο νομικός σύμβουλος Αντ. Ξηρός εξήγησε ότι έχουν γίνει δηλώσεις ότι η ΔΕΥΑΜΒ ρύπανε τον Παγασητικό και ότι η κα Καπούλα έχει υποβάλλει μήνυση κατά πέντε συμβούλων για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αντιδήμαρχος Βιολέττα Καντόλα τόνισε ότι είναι απολύτως σύννομο και σωστό να γίνει μήνυση και αγωγή και πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΤΕΕ έκανε προσωπικό το ζήτημα.

Στο σημείο εκείνο ο κ. Γαργάλας πέρασε στη αντεπίθεση και απευθυνόμενος στο προεδρείο είπε: «εκτός από ανίκανοι είστε κι επικίνδυνοι. Το ΤΕΕ στηρίζει τη ΔΕΥΑΜΒ στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και με γνωμοδοτήσεις επί πολλών θεμάτων εξυπηρετεί τη ΔΕΥΑΜΒ» και πρόσθεσε: « Στρέφετε το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα κατά δήμου και ΔΕΥΑΜΒ κι αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη. Κε Παπαστεργίου σας ασκήθηκε πίεση και δεν μπορείτε να κάνετε πίσω».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ. Μπέου που έκανε λόγο για δημοσιογραφικά , ενώ εξαίρεσε κάποιους διευκρινίζοντας ότι αυτοί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν θίγονται, ενώ απευθυνόμενος προς τον Κ. Γαργάλα είπε: «εσείς συμφωνείτε με την δυσφήμιση της πόλης; Είστε γελοίοι.»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ Δημ. Κουτσιφέλης χαρακτήρισε λάθος η υποβολή μήνυσης και αγωγής και σημείωσε: « δεν μπορεί η επιχείρηση να καταφέρεται κατά φορέων της πόλης. Είναι σαν μια αμυντική στάση μικρού παιδιού».

Τελικά οι κ.κ. Γαργάλας και Κουτσιφέλης καταψήφισαν το θέμα.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου το πόρισμα για την ΕΡΓΗΛ

Eν τω μεταξύ, διορία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου δόθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Το θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αχ. Μπέος, τόνισε ότι το πόρισμα πρέπει να ολοκληρωθεί και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να παραδοθεί από την εξεταστική επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί για την πειθαρχική διαδικασία.

Kατά πλειοψηφία ο απολογισμός-ισολογισμός του 2014

Τέλος κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός-ισολογισμός του 2014 της ΔΕΥΑΜΒ

Ο κ. Γαργάλας ζήτησε να πληροφορηθεί τι προσπάθειες έγιναν για να καλυφθούν οι υπέρογκες οφειλές, ενώ πρόσθεσε ότι η του λειτουργικού κόστους με βάση την ανταποδοτικότητα θα έπρεπε να μεταφερθεί στον τελικό καταναλωτή και ότι στις ενσώματες ακινητοποιήσεις δεν γίνεται καμία που να έχει σχέση με την άρδευση.

Δεν υπάρχει κανένα δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ . Είναι ψέμα ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν έκανε μόνο είσπραξη λογαριασμών και τελών. Ευθύνη έχει ο πολιτικός προϊστάμενος.»

Η οικονομική διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ Λίλιαν Κοφινά ότι στα δίκτυα ύδρευσης εντάσσονται και εκείνα της άρδευσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στ. Παπαστευσταθίου εξήγησε ότι ο κανονισμός άρδευσης έγινε το 2015 και ότι μέχρι πριν δεν υπήρχε.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Απ. Μαλαματίνης ανέφερε ότι δόθηκε μέχρι τέλος Νοεμβρίου στους χρήστες άρδευσης και τόνισε ότι ο Κανονισμός άρδευσης θα ισχύσει και θα πετύχει και εσείς κάντε όσες ενστάσεις θέλετε.

Ο κ. Κουτσιφέλης από την πλευρά του είπε ότι δαπανήθηκαν 500.000 ευρώ για έργα άρδευσης το 2014 και ότι αυτό το ποσό δεν έχει εισπραχτεί και τάχθηκε υπέρ του ισολογισμού για να μην δημιουργηθεί –όπως εξήγησε- η εντύπωση ότι η των εργαζομένων έχει να κάνει με κακοδιαχείριση.

Τέλος ενημέρωσε ότι από χθες ξεκίνησε η πρώτη εφαρμογή μικροοργανισμών, σταμάτησε η αφυδάτωση και δεν παράγεται λάσπη προς τον ΧΥΤΑ και μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο θα αξιολογηθεί το σύστημα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση